Acasa Cultura-ReligieCultura Sfântu Gheorghe: Festivalul de Film Anonimul, 6-12 august

Sfântu Gheorghe: Festivalul de Film Anonimul, 6-12 august

scris de Laurentiu Banches
218 Afisari

Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Anonimul va avea loc între 6 şi 12 august, în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe.

Sfântu Gheorghe: Festivalul de Film Anonimul, 6-12 august

În competiţia festivalului din 2012 vor intra în luptă 7 lungmetraje şi 50 de scurtmetraje dintre care 30 de ficţiune şi 20 de animaţie. Selectorul festivalului la secţiunea scurtmetraje de ficţiune şi animaţie, Irina Margareta Nistor, a afirmat, conform Agerpres, că filmele din festival „sunt rare, foarte speciale”.

Premiile la cele trei secţiuni sunt acordate exclusiv de public, prin vot. Pentru cel mai bun lungmetraj, se acorda Trofeul Anonimul şi un premiu de 3.000 de dolari. Laureatul secţiunii scurtmetraj de ficţiune va primi un premiu de 1.000 de dolari, ca şi autorul celui mai apreciat scurtmetraj de animaţie şi laureatul Premiului Ovidiu Bose Pastina (1956-2006, regizor). Ca în fiecare an, pentru iubitorii filmului, Fundaţia Anonimul a pregătit două amplasamente învecinate: sălile Complexului Cinema din Green Village – pentru proiecţiile de zi – şi campingul cu ecran gigant – pentru proiecţiile de noapte.

Ediţia a IX-a a Festivalului Anonimul va fi deschisă, pe 6 august, de filmul „The Door” în regia lui Istvan Szabo, având-o în distribuţie pe multi-premiata şi apreciata actriţă Helen Mirren. De asemenea, cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, „Despre oameni şi melci”, va deschide Seara Filmului Românesc, pe 7 august. Acesta este cel de-al doilea lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu, după „Legături bolnăvicioase”, care a avut premiera în România în 2006. Acest film va fi proiectat în cadrul festivalului atât în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu, cât şi a unor membri din distribuţie.

Ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Institutului Cultural Român – partener, Consiliului Judeţean Tulcea şi Televiziunii Române – coproducător.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult