Acasa InternationalExterne Scandal: Fetiţă de 6 ani percheziţionată la sânge pe aeroport (Video)

Scandal: Fetiţă de 6 ani percheziţionată la sânge pe aeroport (Video)

scris de Adrian Pătruscă
370 Afisari

Fetiţa a fost aleasă de agenţii aeroportului New Orleans pentru o “percheziţie minuţioasă”. Părinţii, şocaţi, au filmat scena şi au pus imaginile pe You Tube.

Selena Drexel, mama micuţei Anna, percheziţionată pe aeroportul din New Orleans

Selena Drexel, mama micuţei Anna, percheziţionată pe aeroportul din New Orleans. Foto: Le Figaro

Începutul lui aprilie. Familia Drexel din Kentucky, Statele Unite, se întoarce din concediu, scrie Le Figaro. Pe aeroportul din New Orleans, când trebuie să treacă de controlul de securitate, Anna, fetiţa lor de 6 ani este aleasă, la întâmplare, să fie supusă unei “percheziţii minuţioase”. Copilul protestează. Nu înţelege ce se petrece.

Sub privirile disperate ale mamei, o agentă de securitate o pipăie amănunţit, mergând până acolo încât îi bagă mâna în pantaloni la talie. Agenta îi explică fetiţei că nu îi va atinge părţile intime decât cu dosul palmelor acoperite cu mănuşi de cauciuc.

Tatăl filmează scena şi o postează pe You Tube în 9 aprilie.

Părinţii sunt invitaţi la emisiunea tv “Good Morning America” a canalului ABC. În faţa camerelor ei declară: “S-a mers prea departe” şi povestesc că fetiţa a plâns după sinistra scenă, crezând că a făcut “ceva rău”.

Agenţia de securitate aeriană Transport Security Administration (TSA), declară că a fost o măsură normală, pentru a evita ca teroriştii să folosească copii. Chiar dacă o apără pe agenta sa, TSA spune totuşi că se gândeşte cum să îşi “adapteze” regulile la “persoanele cu risc redus, cum ar fi tinerii pasageri”.

Jason Chaffetz, congressman republican, s-a declarat  “indignat şi dezgustat”. “Acest comportament este o violare clară a politicii explicite a TSA, care impune să nu fie percheziţionaţi prin pipăire copiii sub 13 ani”, spune Chaffetz.

Totuşi agenţia susţine că pentru copiii mici sunt prevăzute în regulament “percheziţii uşoare”. Congressmanul a depus un proiect de lege care permite părinţilor să se opună pipăirii copilului lor minor.

Întregul scandal relansează polemica asupra măsurilor de securitate draconice luate de aeroporturile americane după 11 septembrie 2001.

În decembrie anul trecut, o femeie cu handicap s-a prezentat la aeroportul din Oklahoma City în scaun cu rotile şi îmbrăcată doar în lenjerie intimă pentru a protesta: handicapată fiind, nu putea trece prin scanerul corporal şi era deci constrânsă să fie pipăită direct pe corp.

2 comentarii

Bibi 16-04-2011 - 09:35

Idiotenii tipic americane ,asti au o psihoza cu atentatele ,sunt in stare sa-ti controleze si gaozul sau „pestere muierii” doar doar vor gasii ceva ! Singuri sau bagat in rahat !!

u s 17-04-2011 - 22:08

Face parte din programul de educatie prin tampire a tineretului. Viitorii vor si mai imbecili decat americansii de azi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult