Acasa Sport-AutoSport Liga 1 – Rezultate etapa a 33-a: „U” Cluj şi TAS decid campioana

Liga 1 – Rezultate etapa a 33-a: „U” Cluj şi TAS decid campioana

scris de Laurentiu Banches
586 Afisari

Etapa a 33-a a Ligii 1 a adus victorii pentru toate cele 3 candidate la titlu, astfel că soarta campionatului va depinde în mare măsură de „U” Cluj şi TAS.

După ce CFR Cluj a învins miercuri cu 5-0 la Mioveni, iar FC Vaslui a câştigat meciul disputat la Galaţi cu Oţelul, Steaua a reuşit să facă faţă presiunii şi să învingă rivala de moarte Dinamo, cu 3-2 în cel de-al 126-lea derby în campionat dintre cele două formaţii. Dinamo renunţase încă de înaintea startului meciului la ideea câştigării campionatului, realizând că nu va primi cele 6 puncte din partidele cu FC Vaslui de la TAS, astfel că în partida din Ghencea au jucat doar pentru onoare şi pentru primele de peste 20.000 de euro promise de acţionari.

Acest campionat poate fi decis vineri, când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) se va pronunţa în legătură cu decizia de rejucare a derby-ului Clujului, existând posibilitatea ca CFR să câştige la masa verde cu 3-0, caz în care ar fi deveni deja campioană. Totuşi, chiar dacă decizia nu va fi una favorabilă pentru CFR, aceştia vor avea posibilitatea de a câştiga pe teren titlul în meciul cu rivala locala din Cluj, contând pentru etapa a 31-a, la fel cum s-a întâmplat şi în 2008, la primul titlu obţinut de CFR.

În această etapă am avut parte de multe goluri, câteva rezultate surprinzătoare şi de retrogradarea matematică a echipei FCM Tg. Mureş. Victoria formaţiei Gaz Metan în meciul cu revelaţia returului Concordia Chiajna, scor 1-0, a făut ca meciul câştiga de echipa din Tg. Mureş cu 4-3 în compania Ceahlăului să nu mai conteze decât pentru statistică. Astfel, cele 4 echipe care vor retrograda la finalul acestui sezon de Liga 1 sunt: CS Mioveni, Voinţa Sibiu, Sportul Studenţesc şi FCM Tg. Mureş.

Rezultate etapa a 33-a din Liga 1:

U”Cluj 3 – 1 Voinţa Sibiu

CS Mioveni 0 – 5 CFR Cluj

Gaz Metan Mediaş 1– 0 Concordia Chiajna

Sportul Studenţesc 0 – 2 Rapid Bucureşti

Oţelul Galaţi 1 – 2 FC Vaslui

FCM Târgu-Mureş 4 – 3 Ceahlăul Piatra-Neamţ

Pandurii Târgu-Jiu 1 – 0 Petrolul Ploieşti

Astra Ploieşti 1 – 4 FC Braşov

Steaua Bucureşti 3–2 Dinamo Bucureşti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS