Acasa Sport-AutoSport Rapid Bucureşti, sancţionată pentru arderea steagului Ungariei

Rapid Bucureşti, sancţionată pentru arderea steagului Ungariei

scris de M.A.
265 Afisari

Rapid Bucureşti, sancţionată pentru arderea steagului Ungariei. Comisia de Disciplină a LPF a decis disputarea unui meci fără spectatori, în urma incidentelor de la partida de luni din deplasare cu CFR Cluj.

Rapid Bucureşti, sancţionată pentru arderea steagului Ungariei

Rapid Bucureşti, sancţionată pentru arderea steagului Ungariei (foto> napocanews.ro)

Echipa rapidistă a primit o penalitate sportivă de 30.000 de lei. Măsurile de sancţionare ale clbului giuleştean au fost luate în urma faptului că suporterii Rapidului prezenţi la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” au dat foc unui steag al Ungariei. Clubul CFR Cluj a primit şi el o penalitate sportivă de 10.000 de lei. Rapid Bucureşti va disputa fără spectatori meciul de pe teren propriu cu formaţia Pandurii Târgu Jiu, din etapa a XXIV-a a Ligii I.

Liga Suporterilor Rapidişti şi Clubul Aristocratic Rapid regretă gestul fanului care a incendiat drapelul Ungariei în timpul partidei din deplasare cu CFR Cluj, disputat luni, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, se arată într-un comunicat al LSR., transmite Mediafax. „Considerăm gestul drept unul izolat, care nu are nimic în comun cu sentimentele nutrite de marea masă a suporterilor rapidişti. Diversitatea reprezintă una dintre valorile de bază ale spiritului rapidist, iar printre suporterii noştri se regăsesc persoane din categorii sociale diferite şi de etnii diferite”, se menţionează în comunicatul postat pe www.visiniu.ro, site-ul oficial al Ligii Suporterilor Raidişti.

Presa de la Budapesta a relatat incidentul petrecut in timpul jocului dintre CFR Cluj si Rapid, din etapa cu numarul 23 a Ligii I, iar oficialii Federatiei Ungare de Fotbal (MLSZ) au reactionat oficial.

MLSZ a trimis o scrisoare oficiala Federatiei Romane de Fotbal in urma incidentelor de la meciul dintre CFR Cluj si Rapid, cand au fost scandate expresii extremiste si a fost incendiat un drapel al Ungariei. Pentru incidente similare, FIFA si UEFA au suspendat stadionul nostru”, se arata intr-un comunicat al forului de la Budapesta.

Maghiarii vor sa afle de la federatia condusa de Mircea Sandu ce masuri au fost luate in urma acestui incident si daca cei care au dat foc drapelului maghiar vor fi urmariti penal.

„Federatia Ungara de Fotbal considera ca respectul reciproc este o valoare fundamentala a acestui sport, asa ca nu sunt dorite asemenea incidente care atenteaza la sensibilitatile nationale”, se mai arata in comunicatul MLSZ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult