Acasa Actualitate-InternaSocial După cutremur, Bucureştiul a rămas în beznă

După cutremur, Bucureştiul a rămas în beznă

scris de C.P.
182 Afisari

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă miercuri seara în zona centrală și de nord a Capitalei, după o avarie la stația de transformare București Nord.

pana curent„La ora 19:01 s-a defectat un transformator în Stația Nord — stație de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei (de la Otopeni la Piața Romană). S-au trimis imediat echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toți consumatorii și pe toate arterele principale”, se precizează într-un comunicat remis ulterior de compania energetică.

„Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniențe cauzate de acest defect tehnic”, au adăugat reprezentanții Enel. Pana de curent a afectat zonele Piaţa Victoriei, Romană, Universitate, Banu Manta, Ion Mihalache. Practic, tot centrul oraşului. În jurul orei 18.15, o explozie la unul dintre transformatoarele subterane din zona Ştefan ce Mare a provocat pana de curent, a explicat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la TVR1.

Stațiile de metrou Piața Victoriei și Basarab au rămas, miercuri seara, fără curent electric din cauza unei pene de curent.

” Există o pană de curent care afectează o parte din București. Pe noi ne-a afectat în stațiile Piața Victoriei și Basarab, în sensul că nu este lumină în stații. Trenurile circulă normal, peste tot, dar pentru siguranța călătorilor am luat decizia să nu oprim în stațiile respective până la remedierea avariei”, au precizat repreyentantii Metrorex.

Un cutremur cu magnitudine 5,1 a avut loc miercuri, la ora 17.08, fiind resimţit şi în Bucureşti. Ulterior, INFP a revizuit magnitudinea seismului la 5. Şase minute mai târziu, a avut loc un al doilea cutremur, cu magnitudinea 3.

Seismul a avut loc în Vrancea, la adâncimea de 140 de kilometri.

Acesta este al doilea cutremur înregistrat miercuri.

Primul, cu magnitudinea de 4,4 şi epicentrul în judeţul Vrancea, a avut loc la ora 11.53.

Un al treilea cutremur a avut loc la ora 17.14, la o afâncime de 120 de km, cu epicentrul tot în Vrancea, conform INFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult