Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ce s-a întâmplat la mitingul pro-Băsescu de la Iaşi

Ce s-a întâmplat la mitingul pro-Băsescu de la Iaşi

scris de C.P.
1.336 Afisari

Peste 15.000 de persoane din Iaşi şi celelalte judeţe ale Moldovei au venit, sâmbătă, în Piaţa Palatului Culturii pentru a-şi arăta susţinerea faţă de preşedintele suspendat Traian Băsescu. In timpul mitingului PDL pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu, a fost intrerupta energia electrica. Organizatorii au fost nevoiti sa foloseasca un generator de rezerva. Organizatorii acuza primaria de sabotaj.

15.000 de persoane la mitingul pro Basescu de la Iasi

Îmbrăcaţi în haine albe, pe scena din Piaţa Palatului Culturii au urcat liderii PDL, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Monica Macovei, Server Voinescu, Cristian Preda, Teodor Paleologu, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi liderul de la Noua Republică, Mihail Neamţu.

De asemenea, pe scenă se află şi preşedintele Traian Băsescu, îmbrăcat cu tricoul albastru. „Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulţi care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar până la un punct, şi acest punct este legat de cum ne văd cei din UE. România are acum nevoie să se vadă mai mult ca oricând că există o forţă care pune capăt abuzului şi loviturii de stat a lui Ponta şi Antonescu, iar această forţă nu este alta decât poporul român. Voi sunteţi cei care în 2007 aţi spus NU la referendumul de demitere. Atunci v-aţi apărat preşedintele. Astăzi aveţi de apărat mai mult, astăzi trebuie să vă apăraţi ţara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune DA lui Ponta şi Antonescu lăsând ţara în izolare şi a spune NU demiterii preşedintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, deasupra intereselor unor puşcăriabili din Parlamentul României”, a spus preşedintele suspendat.

Alături de liderii PDL, pe scenă au intrat şi tineri care au adus ‘flacăra democraţiei’, după ce aceasta a fost adusă de la Botoşani, după cum ne-a informat preşedintele interimar al PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea.

Jandarmii au intervenit, sâmbătă, în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, unde are loc mitingul PDL, pentru a aplana un conflict între susţinători ai lui Traian Băsescu şi un grup de aproximativ 30 de revoluţionari care cer demiterea preşedintelui suspendat.

n mulţimea adunată în Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, la mitingul PDL, şi-a făcut apariţia şi un grup de aproximativ 30 de revoluţionari care au o pancartă de mari dimensiuni pe care scrie „Da, demitere”. Ei au scandat „Jos Băsescu” şi au avut schimburi de replici cu susţinătorii preşedintelui suspendat, jandarmii intervenind între cele două grupuri, pentru aplanarea scandalului.

Şi la începutul mitingului, înaintea sosirii liderilor PDL, mai mulţi pensionari susţinători ai USL şi răspândiţi în mulţime s-au luat la ceartă cu susţinătorii preşedintelui suspendat, unul dintre aceştia fiind bruscat şi părăsind piaţa la scurt timp.
Cei prezenţi la miting au primit pancarde albe, cu mesaje antiguvernamentale, precum: ‘Jos Ponta’, dar şi de susţinere a preşedintelui suspendat, exemplu fiind ‘Băsescu, suntem cu tine’.Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise ‘1- soluţiile de vot’: ‘neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 – prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni’.

‘Aici sunt numai cetăţeni care sunt ceea ce înseamnă România’ a declarat în timpul discursului său, Mihai Răzvan Ungureanu. El a subliniat că ‘dacă nu vreţi să se întâmple răul votaţi NU’. Cu puţin înaintea fostului premier, liderul PDL Vasile Blaga declara că ‘nu ne putem bate joc de români’. ‘De două luni, acest regim iresponsabil a călcat în picioare instituţiile statului. Jos Ponta, jos Antonescu’, a conchis Blaga.

73 comentarii

mircea 22-07-2012 - 09:50

cand a castigat BASESCU ceva cu un procent detasat toate competitiile le-a castigat la un scor foarte mic,intodeauna a fost ajutat de servicii SPP,STS,SRI SIE doar este OFITER de securitate acopetit,acum v-a pierde la un scor zdrobitor,fiindca i-a furat pe cei ce la pus si sustinut in functiile avute in ultimii 35 de ani,este un pericol pentru ei,inainte de suspendare a spus DACA MOR EU VA IAU CU MINE.BASESCU A FURAT ALEGERILE IN 2000 la primarie,in 2004 cu NASTASE,in 2009 cu GIOANA

Ciu Huhu 22-07-2012 - 12:07

Corect!

BULA 22-07-2012 - 10:10

Sa pregatim de acum fripturile si bautura de la petrecerea din 29 iulie, cand vom scapa de banditul de Basescu. Iar procurorii sa pregateasca niste catuse mai stramte, pentru cand il vor aresta, sa-i iasa ochii din cap de durere.

Ciu Huhu 22-07-2012 - 12:08

Subscriu!

Doctorul 23-07-2012 - 09:59

Faceti loc , vin si eu …..

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult