Acasa Actualitate-InternaPolitica interna PDL acuză USL că spală bani în campania electorală

PDL acuză USL că spală bani în campania electorală

scris de C.P.
186 Afisari

Răzvan Murgeanu, şeful de campanie al PDL pe Bucureşti, a acuzat marţi USL că a depăşit suma maximă legal admisă pentru finanţarea campaniei electorale şi a solicitat Biroului Electoral Central şi ANAF să se autosesizeze.

Răzvan Murgeanu USL că a depăşit suma maximă legal admisă pentru finanţarea campaniei electorale

USL a cheltuit, potrivit lui Murgeanu,  în prima parte a campaniei electorale doar pentru afişaj şi panotaj în sectoarele 1, 3 şi 6 din Capitală 3,7 milioane de euro, în condiţiile în care suma legal admisă ar fi de 1,27 milioane de euro. Campania USL este una deşănţată, (…) este foarte scumpă, este mizerabilă şi distruge ultima brumă de încredere în politicieni şi va determina ca prezenţa la vot să fie minimă. (…) În ultimii trei ani şi jumătate foarte mulţi au spus că PDL este la guvernare, va avea acces la fonduri, se lăfăie în bani şi va avea bani exorbitanţi pe care să îi folosească în campanie deşănţată şi să cumpere voturi. Toată această văicăreală a celor de la USL se dovedeşte a fi un bluf. Mă refer la ce se întâmplă în momentul de faţă cu banii cheltuiţi de USL pentru campanie”, a spus Murgeanu într-o conferinţă de presă.
”Este un mister pentru mine – fie au fost în Opoziţiei şi au foarte mulţi bani, fie cheltuie bani din buzunar pe care aşteaptă să îi recupereze după campanie. Numai în cele trei sectoare au fost folosiţi 3,7 milioane euro pentru afişaj şi panotaj. Limita stabilită de lege este 2.500 de salarii brute pe sector, asta înseamnă 7.500 de salarii brute la nivelul celor trei sectoare, adică 1,27 milioane euro. (…) PDL cere să se autosesizeze BEC, ANAF şi cei de la spălarea de bani fiindcă pe de-o parte socialiştii îi căinează pe cetăţeni că nu au de unde, dar pe de altă parte cheltuie nişte sume fabuloase pentru a-şi promova candidaţii”, a spus acesta.
Murgeanu a prezentat mai multe informaţii cu privire la materialele de campanie folosite de USL în cele trei sectoare, potrivit cărora au fost montate 344 de bannere, 243 de panouri electorale, 31 de prisme, 560 de steguleţe pe stâlpi şi 30 de stand-up-uri cu trei feţe. Întrebat care au fost criteriile pentru care analiza a fost realizată doar pentru sectoarele 1, 3 şi 6, Răzvan Murgeanu a replicat, potrivit Agerpres, că democrat-liberalii nu au avut suficient timp pentru a colecta şi informaţiile referitoare la celelalte sectoare ale Capitalei.
Răzvan Murgeanu a precizat că PDL a cheltuit în prima jumătate a campaniei electorale, la nivelul Capitalei, sub 25% din suma alocată de USL, intenţionând să folosească, până la alegeri, suma maximă legal admisă.

9 comentarii

burebista 16-05-2012 - 00:04

La ce puteam sa ne asteptam din partea USL? Puteau ei sa joace corect, fara magarii? Atata stiu, atata fac.

andreea pascu 16-05-2012 - 01:45

tipic pentru USL, de ce nu ne mira?!

Mache 16-05-2012 - 03:33

Poate ca exemplul tau o a convinge 😉 Si chiar daca nu o musca, tu oricum nu valoirezi nimic, deci nu e nici o paguba…

Ciu Huhu 16-05-2012 - 07:17

Ce bani spala, USL, lacustelor HOATE basiste, NU ATI LASAT NICI UN BAN IN URMA VOASTRA, ATI FURAT TOT!!!!!!!!!!!

Mache 16-05-2012 - 14:00

Ciuciule,

Ghinion si fatalitate! Florin Georgescu a confimrat rezerva de 5 miliarde de euro a trezoreriei la preluarea ministerului de finante. N-o fi citit bietul de el postarea ta 🙂 🙂 🙂

Ciu Huhu 16-05-2012 - 15:19

Fraierule basist Mache, banii aia nu-s decit bani imprumutati pentru care trebuie platita dobinda, nu-s banii nostrii care ne educ dobinda! Asa a spus F. Georgescu, a mai zis ca nu avem voie sa ne atingem de ei decit in urgente extrem de mari, periculoase!

David 16-05-2012 - 17:24

Sigur a numarat Roberta bannerele USL si bani bagati in campanie. Sa se uite la ei, sa isi aduca aminte de cand au inceput ei campania(bannerele cu chiulangii), pliciul lui Prigoana, corturile etc. PDL nu are nici un drept sa comenteze. Sa ne spuna mai bine ce au facut ei de cand sunt la guvernare, sau ce au facut ei pentru Bucuresti.

Ciu Huhu 16-05-2012 - 18:47

PDL nu a facut nimic bun pentru tara, DOAR A FURAT ENORM DE MULT!!!

Pribeagul 16-05-2012 - 19:01

Poavazarea campaniilor electorale este de-a dreptul desantata.

N-avem bani de cheltuit aiurea: 344 de bannere, 243 de panouri electorale, 31 de prisme, 560 de steguleţe pe stâlpi şi 30 de stand-up-uri cu trei feţe.

Acei care se expun in asa fel nu trebuie in nici un caz alesi.

N-au ce face cu banii? Sa-i dea la amaritii sortii! Nu sa cheltuiasca banii punindu-si pozele peste tot, de ti-e fie scirba sa te uiti in jurul tau.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult