Acasa Actualitate-InternaSocial Efectele Bac-ului 2011. Unde poţi deveni student pe bani puţini

Efectele Bac-ului 2011. Unde poţi deveni student pe bani puţini

scris de C.P.
291 Afisari

Absolvenţii de liceu care au luat bacalaureatul sunt mai puţini decât locurile scoase la concurs pentru anul universitar 2011  – 2012.

studenti_bacalaureatÎn aceste condiţii, universităţile particulare au găsit noi metode pentru a atrage studenţi.

La Spiru Haret, taxa de înscriere la admitere este de 80 lei. Concurenţa cu universităţile de stat, mai atracative din punct de vedere educaţional şi al securităţii diplomei a făcut să apară multe excepţii.

„Eşti scutit de plata taxei de înscriere pentru admitere dacă te afli în întreţinerea părinţilor, aceştia fiind ţărani, cadre didactice în activitate, pensionari sau şomeri.

Această facilitate se acordă astfel:

– dacă părinţii tăi sunt ţărani, pe baza adeverinţei eliberate de primăria comunei unde locuiesc părinţii tăi, adeverinţă care să ateste faptul că unica lor sursă de venit e agricultura;

– dacă părinţii tăi sunt cadre didactice, în temeiul unei adeverinţe eliberate de şcoala unde funcţionează părintele / părinţii;

– dacă părinţii tăi sunt pensionari, în baza cuponului de pensie din ultima lună;

– dacă părinţii tăi sunt şomeri, în baza cuponului de şomer din ultima lună.

Oferte interesante există, potrivit Realitatea.net, şi la Universitatea Dimitrie Cantemir. Iată cum sunt ademeniţi absolvenţii de liceu:

La Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir se face carte!!!

Diplomele obtinute la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir sunt de o valoare certa, fiind recunoscute pe plan national si international.

Taxele de scolarizare sunt moderate si pot fi platite integral – cu o reducere de 10% daca plata se realizeaza pana la 30 septembrie 2011 sau in doua – patru rate.

Admiterea in ciclurile de studii universitare de licenta si de master consta in concurs de dosare. Evaluarea fiecarui candidat se face pe baza mediei aritmetice dintre media obtinuta la examenul de bacalaureat/licenta si media anilor de studiu din liceu/facultate.  In cazul mediilor egale obtinute la admitere de catre candidatii situati pe ultimul loc, criteriul de departajare va fi media anilor de studiu din liceu/facultate.

La Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad, NU se percep taxe de înscriere.

FACILITĂŢI ACORDATE STUDENŢILOR

– nu se percepe taxă de înscriere şi admitere

taxele de şcolarizare sunt aceleaşi ca şi în anul de învăţământ anterior şi pot fi achitate în 4 rate

– prima rată este de 40% din taxa de şcolarizare

– condiţii avantajoase şi reducerea costurilor de preţ la cazare şi masă

– asigurarea de burse de studiu în străinătate (programele Erasmus, Leonardo da Vinci)

BENEFICIAZĂ DE REDUCEREA TAXEI DE ŞCOLARIZARE

studenţii care achită integral taxa de şcolarizare

studenţii Universităţii care provin din aceeaşi familie

studenţii ai căror părinţi sunt cadre didactice

studenţii care nu depăşesc vârsta de 25 de ani, ai căror părinţi sunt pensionari

preoţii, copii de preoţi şi clerul monahal, pastori ai cultelor religioase

cadrele didactice – învăţători, profesori

studenţii care urmează două sau mai multe specializări în cadrul Universităţii

studenţii care urmează a doua specializare în cadrul Universităţii, fiind absolvenţi ai Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad

2 comentarii

BULA 29-08-2011 - 09:40

Sunt prea multe locuri finantate de la buget si se risipesc banii publici cu unii care in conditii normale n-ar intra in universitati nici in vizita, asa de frica le-ar fi de ele.
Sistemul cu finantarea pe cap de student a dus la aparitia de situatii monstruoase, in care sunt promovati toti tampitii, ba sunt promovati si aia care nu vin nici macar la examene, ca sa nu se desfiinteze grupele si domnii profi universitari sa ramana someri.

Cu doctoranzii care sunt inscrisi la universitati trecute la categoria „B” ce veti face ? Vor ramane inscrisi la profii respectivi, sau vor fi obligati (cum ar fi corect) sa se transfere la alti conducatori de doctorat, de la universitatile de tipul „A” ?
Prea ajunsesera toate paparudele sa conduca doctorate si sa ia la doctorat niste ciumeti cu care si-o trag pe la cabinet. La fel faceau si domnii profesori (masculii) cu vanzatoarele de la tara pe care le „doctoreau”.

BULA 29-08-2011 - 09:57

Ar trebui sa se inchida multe universitati din provincie, pentru ca nu respecta un minim standard de calitate. Pur si simplu produc spamuri pe piata muncii, dau diplome de invatamant superior unora care n-au cunostinte nici macar la nivelul gimnaziului. Sa se puna stop acestei batai de joc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult