Acasa Actualitate-InternaSocial Medicii de familie sunt din nou în război cu CNAS

Medicii de familie sunt din nou în război cu CNAS

scris de C.P.
147 Afisari

Peste 80 la sută din cei 12 mii de medici de familie nu vor semna, pe 1 aprilie, contractul cadru.

Medicii de familie sunt din nou in razboi cu CNAS„Din păcate, a devenit o tradiţie faptul că în fiecare primăvară suntem nevoiţi să ducem un adevărat război pentru a apăra cabinetele, pentru a ne proteja pacienţii, pentru a face cât de cât funcţional acest sistem din ce în ce mai haotic”, a declarat miercuri, potrivit RRA, Doina Mihăilă. preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie.

Medicii au precizat că nu vor accepta bugetul orientativ prezentat de Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate şi consideră că proiectele sau legile autorităţilor din domeniul medical vin în contradicţie cu legile ţării şi încalcă drepturile medicilor şi ale pacienţilor.

La sfârşitul săptămânii trecute preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sănătate, Lucian Duţă, a declarat că medicii sunt deranjaţi de controlul pe care Casa îl face în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici şi că presiunile pe care medicii de familie le fac la adresa CNAS sunt de neacceptat.

3 comentarii

victor 24-03-2011 - 00:49

chiar nu i ia nimeni la intrebari pe prea doctorii” de familie ,dupa ce ca stau prost cu meseria ,sint mina in mina cu distibuitorii de cele mai proaste medicamente ,nu generalizez ,dar prea multi cu scoala putina ,si mai si fura ,cum justitia este prea bolnava de coruptie ,celelalte institutii muncesc jaba’

Matt 24-03-2011 - 05:32

Care bani publici? Banii Casei sunt bani PRIVATI, administrati public.

codul x 24-03-2011 - 06:05

CE cauta patronatele medicilor de familie in UGIR 1903,=adica UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA= deci patronate = nu cumva este o simbioza privind cei care importa si distribuie in Farmaciile din Romania medicamente de 3 ori mai scumpe si cabinetele unor medici de familie care au si farmacii pe numele persoanelor din familie===asta din 1990 incoace= prin care se jupoaie CNAS de cele mai mari sume? Eu fac pariu ca da.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult