Acasa Actualitate-InternaSocial Rezultate 2012 – Admitere Medicina UMF Carol Davila

Rezultate 2012 – Admitere Medicina UMF Carol Davila

scris de Ziua Veche
61.226 Afisari

Candidaţii la facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ au susţinut, miercuri, examenul de admitere, lucrările fiind corectate pe loc.

ADMITERE-Rezultate Universitatea de Medicină şi Farmacie

Potrivit unui comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘, anul acesta, concurenţa la UMF este în medie de 5 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, fiind cea mai mare după anii ’90 încoace. La finalul sesiunii de înscriere au fost validaţi în total 3.237 candidaţi pentru toate cele patru facultăţi din cadrul UMF ”Carol Davila”. Din anii ’70 şi până în 1989 concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” a ajuns, la un moment dat, la 18 candidaţi pe un loc.

”Cred că toţi absolvenţii de liceu şi-ar dori, în principiu, să ajungă la o universitate de prestigiu, precum UMF ‘Carol Davila’, în condiţiile în care, fiind buni, ajung la locurile bugetate şi atunci fără îndoială, pentru familiile lor studiul la universitate nu mai reprezintă o dificultate prea mare. Scopul lor numărul unu este să se formeze foarte bine, să fie competitivi, iar într-o astfel de universitate se poate realiza acest deziderat”, a declarat rectorul Universităţii, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu.

În ceea ce priveşte facilităţile pe care UMF ”Carol Davila” le pune la dispoziţia studenţilor, rectorul instituţiei susţine că acestea ”sunt mai bune chiar şi faţă de alte universităţi din Europa de Vest”. ”Avem o mulţime de spitale care sunt clinici universitare în toate specialităţile, avem un număr mare de cadre didactice care sunt performante şi doritoare să formeze generaţii de studenţi. Astfel, în momentul în care ei termină facultatea şi îşi iau licenţa, dacă ajung în postura de a fi contracandidaţi cu colegii lor din ţările Europei de Vest, foarte adesea, absolvenţi de-ai noştri câştigă concursul şi se clasează pe primele locuri. Acest lucru dovedeşte valoarea învăţământului de la UMF ‘Carol Davila’, volumul mare de noţiuni pe care studenţii îl acumulează în cei 6 ani de studiu şi ca urmare performanţa lor în orice sistem medical din Europa sau din afara Europei”, a conchis acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

VEZI AICI REZULTATELE la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, sesiunea iulie 2012.

O condiţie necesară însă admiterii la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila‘ din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00.

7 comentarii

BULA 25-07-2012 - 20:29

Nu mai vrem sa ni se retina impozit din salariu, cu care sa se tina artificial in viata facultati de rahat, cu studenti ciumeti, cu scoli doctorale facute ca sa fie la numar, cu doctoranzi care doar iau bursa si n-au treaba cu ce ar trebui sa studieze. Gata, sa se opreasca masinaria de dat diplome aiurea. Sa se dea examene de admitere peste tot si selectia sa se faca si pe parcursul anilor de studii, sa nu promoveze toti orbetii, ca pana acum.

anonim 25-07-2012 - 22:31

creme-ma ca la farmacie,medicina,stomatologie nu sunt admisi toti ciumetii, pt a intra in acele facultati trebuie sa inveti foarte mult nu mult si dupa ce intri la facultate urmatorii anii( 5ani farmacie si respectiv 6ani medicina) nu prea sti ce e aia viata,stai si inveti ca fraierul

BULA 25-07-2012 - 22:50

M-am referit in general, nu la medicinisti, unde inca se intra cu examen, desi nu mai e concurenta de pe vremuri. Am postat aici pentru ca mai citeste lumea, cine trebuie.

BULA 25-07-2012 - 22:57

Dar si la Medicina tot ciumeti sunt acum, ca interesul lor pentru studiu este zero. Am dus de curand la biblioteca Fac. de Medicina din localitate peste 110 GB de carti in format pdf si am constatat ca nu se intereseaza de ele. Am discutat si cu un prof de la Medicina (chirurg mare, fostul director al spitalului) si mi-a spus ca-mi pierd timpul cu descarcarea de carti de pe Internet, ca studentii sunt apatici total.

bulisor 26-07-2012 - 11:46

nu au timp vrei sa spui .. .. care vrea sa stie invata care are in circa mama tata nu invatata si aici ca peste tot ..dar asta nu inceama sa ii jignesti pe cei care invata
in timpul anului alearga de colo colo practica laboratoare cologvii etc de-abia reusesc sa iese la un spectacol .. la sfirsit de saptamina ..in sesiune sa te vad cu n -spe examene de dat cum mai ai chef ..im vacante ce mai clatesc ochii dar si atunci mai mult incearaca se se relaxeze ..o mare un munte etc… nu e usor ritmul asta 6 ani incearca si tu

BULA 27-07-2012 - 10:13

Nu e vorba ca n-au timp, ca prin baruri pot sa stea. E lipsa de interes si mai ales a scazut exigenta profesorilor si se dau note de trecere si celor care sunt bouleni. Lucrez cu studentii si stiu ce e de ei. E adevarat ca sunt si cativa care trag tare, dar astia sunt raritati.

noni 26-07-2012 - 11:47

Nu mai e nimeni la bibliotecă pentru că mulți sunt ocupați să găsească noi metode de fentat examenele alea grele și să le râdă în față „fraierilor” care încă mai învață…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult