Acasa Cultura-ReligieCultura Festivalul Anonimul: Filmele premiate vor fi prezentate în Bucureşti

Festivalul Anonimul: Filmele premiate vor fi prezentate în Bucureşti

scris de Laurentiu Banches
128 Afisari

Filmele premiate la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, vor fi prezentate între 29 august şi 2 septembrie în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, din cadrul Muzeului Ţăranului Român.

Festivalul Anonimul: Filmele premiate vor fi proiectate în Bucureşti intre 29 august si 2 septembrie

Pe perioada celor cinci zile ale evenimentului care va avea loc în Capitală, vor fi proiectate filmele din competitiile de lungmetraj, scurtmetraj ficţiune si respectiv scurtmetraj animatie, alaturi de o serie de scurtmetraje si mediumetraje românesti, precum si filme din programele paralele ale festivalului. Peliculele declarate câştigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe, Delta Dunarii, vor putea fi urmarite pe 2 septembrie, începând cu ora 19.00: Trofeul Anonimul 2012 – „Toata lumea din familia noastra” în regia lui Radu Jude (România/ Olanda); cel mai bun scurtmetraj de ficţiune – „Pui, cartofi prajiti si o cola” în regia lui Emanuel Pârvu, (România); cel mai bun scurtmetraj de animatie – „Tipatul” de Sebastian Cosor (România); precum si scurtmetrajele „Reuniune de familie” regizat de Florina Dumitrache – câstigator al Premiului Special acordat de bloggerii acreditati la Anonimul – si „Fulgenzio” în regia lui Aldo Iuliano, Italia – câstigator al Premiului „Ovidiu Bose Pastina”, acordat de Fundatia Anonimul.

La această retrospectivă a Festivalului Anonimul de la Bucureşti vor mai fi prezentate titlurile „Alb si negru/ The Sunset Limited” în regia lui Tommy Lee Jones, si „Cinema verite” în regia luiShari Springer Berman si Robert Pulcini, ambele prezentate de HBO România. „The Door” în regia lui Istvan Szabo, cu Helen Mirren si Martina Gedeck în distributie, prezentat în premiera în România în deschiderea Festivalului Anonimul, va avea proiectia din cadrul retrospectivei pe 1 septembrie, începând cu ora 21.00. Potrivit mediafax, proiectia speciala a filmului „Albert Nobbs” în regia lui Rodrigo Garcia, cel mai recent titlu în care joaca multipremiata actrita americana Glenn Close, alaturi de Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Brendan Gleeson, Jonathan Rhys Meyers si Janet McTeer, va închide retrospectiva Anonimul 2012 la Bucuresti, pe 2 septembrie, începând cu ora 21.45.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete NCRR, la preturile de 10 lei, respectiv 7 lei pentru elevi, studenti si pensionari. Intrarea la filmele prezentate prin amabilitatea HBO România precum si la scurtmetrajele si mediumetrajele din cadrul sectiunii „Romanian Off” va fi libera, în limita locurilor disponibile (conform programului atasat). Cea dea IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anonimul a avut loc anul acestea între 6 si 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunarii.

1 comentariu

Mariana Cristescu 28-08-2012 - 20:34

Ideea de a aduce filmele si in Capitala este foarte buna, fiindca drumul pana acolo e infernal, din orice colt al tarii. Poate, pentru editiile viitoare, organizatorii vor gasi solutii de grupare si „imbarcare” a celor interesati din marile orase. Ar fi toata lumea in castig!
Festivalul este de buna calitate si merita vazut, iar Delta e dumnezeiasca, mai ales toamna.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS