Acasa InternationalExterne Chile: Tsunami după un cutremur de 8,2 grade

Chile: Tsunami după un cutremur de 8,2 grade

scris de S. P.
353 Afisari

Cutremurul de magnitudine 8,2 ce a lovit marți coasta Chile la Pacific a generat valuri de 2,11 metri, au anunțat responsabili americani.

Chile, Ecuador și Peru au emis alerte de tsunami după acest cutremur, chiar și Centrul de alertă la tsunami pentru Pacific, cu sediul în Hawai. Serviciul Național de Seismologie chilian a revizuit în sus magnitudinea cutremurului ce a lovit marți nordul Chile, de la 7,9 la 8,2, și a menținut alerta de tsunami pentru coastele Chile, Peru și Ecuadorului.

Biroul Național pentru Situații de Urgență /Onemi/ din Chile a cerut evacuarea preventivă a coastelor în întreaga țară, unde pentru moment nu s-au înregistrat victime sau pagube, adaugă AFP.

Cutremurul s-a produs la ora locală 20.46 (miercuri, 02.46 ora României), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adâncime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic naţional al Universităţii din Chile. Drumurile de-a lungul coastei din Lima, capitala statului Peru, au fost închise.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult