Acasa InternationalExterne Român condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia

Român condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia

scris de C.P.
464 Afisari

Un român în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri, relatează New Straits Times, în ediţia electronică.

Ionuţ Alexandru Gologan, condamnat la moarte in Malaezia

Ionuţ Alexandru Gologan, condamnat la moarte in Malaezia

Judecătorul Datuk Akhtar Tahir a declarat că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile în faţa acuzării, potrivit nst.com.my. Bărbatul, un şofer cu jumătate de normă, este suspectat că ar fi făcut trafic de 1.494 de grame de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut.

Bărbatul a ascultat verdictul cu calm şi cu un zâmbet încremenit pe faţă.

Ionuţ Alexandru Gologan, tânărul în vârstă de 21 de ani condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, este din comuna Telega, din Prahova. Ultima dată fusese acasă în iunie 2012. Tânărul în vârstă de 21 de ani, care a fost condamnat la moarte de către un tribunal din Malaezia, pentru trafic de droguri, este din comuna prahoveană Telega, a declarat, miercuri, primarul acestei localităţi, Ilie Gheorghe.

Potrivit acestuia, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat din Telega în urmă cu mai mulţi ani.

„Face parte dintr-o familie dezbinată. Maică-sa e plecată de mai mulţi ani din localitate. El a rămas cu tatăl şi cu bunica, a fost crescut de bunică. Bunica lui a fost funcţionar public în Primăria Telega. A fost crescut bine, era un copil cuminte, bun la învăţătură, dar ştiţi cum este, când pun mâna grupuri din astea certate cu legile, ajungi unde a ajuns el”, a declarat primarul Ilie Gheorghe.

El a precizat că tânărul a mers ultima dată acasă, la Telega, în luna iunie a anului trecut, când a ajutat la ridicarea zidurilor unei case din localitate, primarul catalogându-l drept „un băiat foarte muncitor”.

„După aceea a plecat către Germania, acolo a fost racolat de grupuri din astea, care se ocupă şi cu aşa ceva, şi a fost trimis ca transportator, încotro nu pot să vă spun”, a afirmat Ilie Gheorghe.

Primarul a spus că, la o lună după ce l-a văzut pe tânăr în localitate, în vara anului trecut, a aflat că el a fost arestat şi trimis în judecată în Malaezia pentru trafic de droguri.

Ilie Gheorghe a spus că bunica tânărului a venit la Primărie pentru a fi îndrumată ce să facă să îl ajute pe băiat în timpul procesului, iar Primăria a făcut o anchetă socială şi recomandări care să îl ajute în faţa instanţei.

După aflarea sentinţei pronunţate de tribunalul malaezian, primarul Ilie Gheorghe a spus că intenţionează să propună Consiliului Local o hotărâre prin care să acorde un sprijin financiar familiei tânărului, pentru ca aceasta să se poată deplasa în Malaezia. Primarul a precizat însă că nu poate fi vorba despre o sumă foarte mare alocată de la bugetul local, ci „undeva la o mie de euro”.

MAE, despre românul condamat la moarte în Malaezia: Sentinţa nu e definitivă, sunt 2 căi de atac

Hotărârea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri a unui cetăţean român în Malaezia nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală, informează MAE, precizând că urmează a mai avea loc alte două căi de atac.

„Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român si este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Totodată, este menţinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală. Aceasta este prima etapă a procesului, urmând a mai avea loc alte două căi de atac”, informează MAE, la solicitarea mediafax.ro.

În precizare se arată că orin intermediul MAE, cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, cât şi de legătura cu familia sa, iar pe parcursul tuturor termenelor procesuale, reprezentantul Ambasadei a fost prezent în sala de judecată.

„În marja Adunării Generale ONU din septembrie 2013, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut o discuţie cu omologul malaezian, ocazie cu care a fost reiterat interesul părţii române cu privire la situaţia cetăţenilor români, cât şi faptul că autorităţile române urmăresc atent desfăşurarea proceselor. Cetăţeanul român a fost vizitat periodic de către reprezentantul Ambasadei. La iniţiativa MAE au fost organizate reuniuni de lucru la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor române (DIICOT, Ministerul Justiţiei, Agenţia Naţională Antidrog, Inspectoratul General al Poliţiei Române, precum şi consulul Ambasadei României în Malaezia). Ca urmare a activităţii acestui grup de lucru, autorităţile române au demarat procedurile necesare încheierii unui Acord bilateral cu partea malaeziană de transfer al condamnaţilor”, informează MAE.

Ministerul precizează că a fost demarată o campanie referitoare la conştientizarea pericolelor la care se expun cărăuşii de droguri.

„Această campanie este derulată atât prin media, cât şi prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din străinătate. Atât Centrala MAE cât şi o serie de misiuni diplomatice române sunt în contact cu o serie de ministere de externe europene, încă de la debutul acestui caz, în vederea identificării celor mai adecvate mijloace de asistenţă consulară în astfel de cazuri. Totodată, în contextul eforturilor depuse, o delegaţie din Centrala MAE a efectuat o vizită la Kuala Lumpur pentru a urmări la faţa locului desfăşurarea proceselor”, mai precizează MAE, menţionând că misiunea diplomatică este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor.

41 comentarii

IngerAlbastru 16-10-2013 - 23:13

Zambeste inca … dar nu prea mult, cand afla ca n-are scapare de verdict … ca localnicii nu glumesc si nici nu folosesc legea precum in ROmania si mai ales ca romanii nu se duc sa-l scape din ghearele mortii!!!

IngerAlbastru 16-10-2013 - 23:16

Si cetateni americani au fost executati in tari asiatice pentru aceste crime!!!
Asistenta ambasadei va fi de a facilita repatrierea corpului poate …

urbos 16-10-2013 - 23:20

Americanii practica barbaria asa zisei pedepse cu moartea la ei acasa, asa ca o merita, n-au ce pretentii sa aiba.

UnUL 16-10-2013 - 23:26

Barbarie? Poate. Dar nu mi se pare normal ca unui criminal în serie să îi oferi „cazare și masă” pe banii statului până la sfîrșitul zilelor.

urbos 16-10-2013 - 23:36

Daca esti om, esti om, daca esti animal esti animal, iar tu esti un animal, o lepadatura, o infectie umana ca tot neamu tau, mi se pare normal sa sustii ce sustii. In plus, daca nu stiai, executiile au loc dupa ani de zile, iar executia in sine costa si aia destul de mult, asta ca sa-ti raspund si referitor la costuri, ca pe gunoaie ii freaca costurile, nu principiile.
De fapt e doar o stratagema de cacat, cand vor sa incalce principiile, ca nu le mai convin, toti mizerabilii invoca costurile.

UnUL 16-10-2013 - 23:39

Mda. N-ai bani să oferi condiții de viață decente copiilor, eutanasiezi – din lipsă de bani – câinii fără stăpâni, dar hrănești și oferi adăpost (desigur, cu televizor în celulă și alte facilitați) unui animal mult mai rău ca acest câini, care – spre deosebire de ei – a ucis de mai multe ori, din sadism, nu ca să mănânce. De gustibus.

urbos 16-10-2013 - 23:42

Ti-am zis ca esti animal, nu om.

UnUL 16-10-2013 - 23:50

Tu vorbești, care ai masacra în masă un popor?
Și animale sunt acești criminali care nu merită să facă umbră pământului.

urbos 16-10-2013 - 23:58

Animalule, daca ati sta inchisi acolo in izdraiel, inconjurati cu sarma ghimpata, ca sa nu mai deranjati pe nimeni, n-ar fi nici o problema. Si fara adoptii, bineinteles.

UnUL 17-10-2013 - 00:05

Ce să caut eu în Israel, cretinache? Nu știu limba, am altă religie… în plus, e prea cald.
P.S. Sârmă ghimpată? Parcă așa gândea și Goebbels.

Antibasistul 17-10-2013 - 04:37

Cum ce sa cauți in Izraiel, esti jiidan!

tomi 17-10-2013 - 09:14

URBOS, tu’ti crucea ma-tii bestie imbecila, uite la gulie, cite stie el despre executii, pina si costul operatiei (== iar executia in sine costa si aia destul de mult==),il stie dementul. Ia zi tu loaza citi oameni ai executat tu holera? Uite eu te voi executa pe gratis, zau ca nu va costa nimic si nu numai atit voi fi decorat de Shin Bet pentru anihilarea unui dement periculos, dusman critic evreilor si statului Israel.

UnUL 17-10-2013 - 11:08

Bășinel, ecou al lui Buboșel, tu ai o „gândire” i d i o a t ă, convingeri i d i o a t e, postări i d i o a t e, etc. Așa că n-ai decât să crezi ce vrei.

IngerAlbastru 16-10-2013 - 23:57

Urmeaza sa te prinda pe tine si sa-ti aplice barbaria ca meriti!!!

urbos 17-10-2013 - 00:00

Cu mine vorbesti dobitoacea? Spanzura-te dreacu,ca tu aprobi chestii d-astea.

IngerAlbastru 17-10-2013 - 00:03

Marfa de uscat pe esafod sa-ti manince corbii maruntaiele … ca maidanezilor deja le-a venit rau de la putoarea ta … ai ghicit, ti-am adresat 2 cuvinte!!!

CONGO 17-10-2013 - 00:17

Nu, urbos trebuie lasat intr-un kibutz, sa se descurce cum stie cu localnicii. Nu mult, 20-30 de ani.

UnUL 17-10-2013 - 00:22

Excelentă propunere, Congo. Subscriu.

tomi 17-10-2013 - 09:56

Eu ma ocup de gazarea lui, pe cont personal. Sa se simta fix cum s-au simtit evreii in acele „locuri de sejur”-Auschwitz, Maidanek.. cum zice imbecilul. Asa-i bade urbos?

IngerAlbastru 17-10-2013 - 10:07

Un calau intre noi 🙁

tomi 17-10-2013 - 10:14

Juliska, tu sti ce vrei sau dai din gura fara sa gindesti?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-10-2013 - 11:45

,,TEXT BILINGV;

Tommykam, a szekelk kibaszot dog , legalab olyan szemeth mind a sandudobre&comp !

Olghitza este szuparata tare , nu a gasit pe nimeni sa-i reconstruiasca LABIILE , pierdute la cursele de biciclete !

Lantzul velocipedului nu avut aparatoare , si la o curba, le-a zmuls !

IngerAlbastru 17-10-2013 - 22:09

Iti cauti mintile in toate cosurile de gunoi si langa oala cainilor maidanezi dar in zadar!!! Odata ajuns al senilitate, este ireversibila conditie!!! purdi-nghel!!!

IngerAlbastru 17-10-2013 - 00:01

De ce nu se trateaza cazul de fatza??? e vorba despre o tzara asiatica unde un roman asteapta moartea, le fel se intampla daca era in Libia sau Arabia Saudita si inca in cateva tari China, Thailanda si nu mai stiu care unde la fel se procedeaza.
Hai la lupta cea mare!!!

IngerAlbastru 17-10-2013 - 00:30

Sper sa se distreze malaiezienii pe el cand va fi legat de stalp pe stadion si la jumate timp al meciului de fotbal pe care el nu-l vede ca este un paravan in fata lui
va fi ciuruit!!!

Antibasistul 17-10-2013 - 04:41

Ce doresti altuia, ție ți se va intimpla bestie monstruoasa ungureasca!

IngerAlbastru 17-10-2013 - 08:23

Nu mi se intampla mie asa ceva ca eu respect legile unde calatoresc!!!
si nu ma consider special ca m-am nascut in ROmania!!!

IngerAlbastru 17-10-2013 - 08:31

Urli cu bestialitate ca si ala cum o sa faca insa a sosit timpul sa respecte si romanii cate ceva in LUME. Tipul asta arata cam scarbos pe toate pozele, cand cineva rade in mana gardienilor in arest, inseamna ca n-are regrete si legea este si mai aspra in acest caz!!! cu acesti criminali (ca asa sint numiti inafara romaniei infractori de talia astsa). Amarita de bunica este atacat in acel catun cu interview-uri, nici media romana n-are minte de 1 ban gaurit daca mai vrea sa afle despre parerea batranei despre nepotul condamnat.

tomi 17-10-2013 - 21:57

Daca a inteles cineva ce a vrut orfana asta de 60 de ani sa zica, rog frumos traducere ca nici dupa zece recitiri nu am inteles ce vrea sa spuna, cred ca traduce din ungureste si gindeste in chineza.

IngerAlbastru 17-10-2013 - 22:06

Cine-i de vina ca n-ai creier??? Daca stiai ungureste, erai mai avantajat, dar nici cu chineza nu erai mai in spate!!! Vezi ce inseamna sa stii doar romaneste!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-10-2013 - 22:16

Text BILINGV:

Te venn szopos szekely cseled, hulyeb dogg mind te , nem baszot a vilagra senki!

Este de inteles atacul de panica a donsoarei din Phoenix Arizona, doreste sa faca o vizita la Romanika, si nu gaseste o VIDANJA pe masura, cu care sa se TRANSPORTE !
Cunoscut fiind faptul ca in C E , este reglementat transportul de gunoi pe drumuri publice !

IngerAlbastru 17-10-2013 - 22:24

Bay, mai schimba textul ca maghiara are cuvinte destule, este o limba foarte flexibila daca nu traduci cu Google unde la fel presezi cuvinte limitate si in romana 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-10-2013 - 22:33

BILINGV TEXT;

KIbaszot strohascseled, ha nem eleg , a voros lo a lila faszaval aba rohadt pofadba gecczivelontshe !

Daca ajungi totusi cu AIR CARGO te preia direct PROTAN, e criza mare la prelucrarea si recuperarea gunoaielor ,menajere !

IngerAlbastru 17-10-2013 - 22:46

Apropos de gunoi menajer bucurestean … sa nu te-ineci intr-o groapa din gresala in cautarea hranei ca dupa ploaie e cam moale solul 🙂

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-10-2013 - 22:50

Esti neinformata, la noi in Zabrauti este mai curat decat pe 14 Place Phoenix Arizona !
Numai sa ajungi, si Antipa este interesata de starvuri !

IngerAlbastru 18-10-2013 - 09:36

Da’ Antipa se mai vede din gramada de gunoi?

IngerAlbastru 17-10-2013 - 08:26

Nu observ miscare prezidentiala sau guvernamentala asa cum credeau multi ca se va intimpla sau poate lucreaza incet in spatele cortinei … ceea ce nu cred.
De data asta romanii se vor trezi la realitate ca lumea nu-i dupa ideile lor!!! cum stiau din comunism ca pot face orice si se trece cu vederea.

Gisela 18-10-2013 - 09:28

Eu m-as duce sa cer indurare si sa fie iertat si eliberat,ca gest de recunostinta,tanarul roman de 21 de ani la-as condamna la convietuire pe viata cu mine.La pat o sa faca fata……..:-))

Antibasistul 18-10-2013 - 09:50

Esti curva, evreico?

Gisela 18-10-2013 - 13:20

Daaa ma sunt ,dar nu sifilitica ca tine la cap!!!!!
Hai sictir!

pathfinder 18-10-2013 - 10:14

Sau spate…
Dupa posibilitati.

Sa inteleg ca-ti lipseste un somoioag acolosica? 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult