Acasa InternationalExterne Se încinge Pacificul de Nord

Se încinge Pacificul de Nord

scris de M.A.
69 Afisari

Guvernul japonez a protestat vehement vineri pe lângă ambasadorul rus la Tokio pe tema vizitei ministrului rus al apărării în Insulele Kurile, arhipelag revendicat parţial de Japonia, relatează Moldpres.

Insulele Kurile de Sud

Ministrul nipon de externe, Seiji Maehara, a declarat pentru presă că ambasadorul Mihail Belîi a fost convocat la sediul diplomaţiei japoneze, unde i-a fost transmis „un protest ferm” faţă de acestă vizită „extrem de regretabilă”. Ministrul rus al apărării, Anatoli Serdiukov, a început vineri o vizită de inspectare a acestor insule contestate, cu scopul de a verifica „pregătirea de luptă” şi „aprovizionarea trupelor cu materiale”, a precizat agenţia ITAR-TASS. „Această vizită are loc în contextul în care eu încerc să dezvolt relaţiile nipono-ruse, incluzând aici şi rezolvarea problemei teritoriale”, a declarat Maehara, care intenţionează să meargă la Moscova luna aceasta.

Cu toate acestea, şeful diplomaţiei nipone a estimat că acest episod nu ar trebui să afecteze cooperarea economică dintre cele două ţări. „Consider că trebuie să ne sporim în continuare cooperarea în domeniul economic. Sunt convins că vom putea să construim o relaţie de tip win-win”, a spus el, cu ocazia unei întâlniri cu presa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS