Acasa Opinii Salvarea Europei

Salvarea Europei

scris de Marin Neacșu
3.242 Afisari

În Europa şi nu numai, oamenii, populaţia nemulţumită încearcă să îşi ia soarta în propriile mâini şi să îşi stabilească priorităţile şi căile de urmat. Unii protestează, alţii sparg şi distrug, alţii refuză să plătească taxe, alţii vor să se rupă de o organizaţie care nu le reprezintă interesele şi  necesităţile, alţii pun mâna pe arme.

Marin NeacsuLumea întreagă este în mişcare, politologii, filozofii, sociologii, economiştii nu mai înţeleg nimic, societatea capitalistă nu mai face faţă situaţiei şi nimeni nu are nimic în schimb, nimeni nu are soluţia, nimeni nu poate spune ce urmează. Unii vorbesc despre Noua Ordine Mondială, care nu este chiar aşa de nouă, alţii spun că totuşi  societatea socialisto-comunistă sau mă rog, partea stângă, ar reprezenta, totuşi, mult mai bine interesele celor mulţi sau ale celor nemulţumiţi. Dacă ai întreba pe fiecare în parte, ar fi oripilaţi numai dacă ai rosti cuvântul comunism, dar dacă le prezinţi un set de măsuri de orientare de stânga fără să le spui că aparţin unui partid de orientare comunistă, ar vota cu plăcere.

În România oamenii stau liniştiţi. Încep să dau dreptate şi să cred ceea ce spunea Băsescu prin 2009: la noi nu a venit criza. Dacă ar fi venit, dacă ne-ar fi fost rău, dacă am fi fost săraci şi oropsiţi, s-ar fi văzut, oamenii ar fi protestat măcar, când le-au fost băgate pe gât atâtea legi si ordonanţe, când li s-a luat până şi laptele praf de la gura sugarilor, când li s-a luat mamelor dreptul de a fi lângă copii măcar doi ani, când le-a fost luat dreptul de a sta acasă lângă soţul, soţia, mama, tatăl, fratele, sora  cu handicap locomotor sau în imposibilitatea de a se ajuta singur în activităţile casnice. Dar nu au făcut-o, nu au protestat, nu au strigat, nu s-au revoltat. Pe ici pe acolo, câte o demonstraţie organizată de nişte şefi de sindicate care trebuiau să mai bifeze nişte activităţi sau să mai deconteze nişte datorii, demonstraţii la care s-a râs, s-a glumit, s-a dansat pinguinul, iar la terminare s-a mâncat un mic, s-a băut o berică şi gata, s-a marcat momentul. Dacă aşa se comportă românul la criză, atunci celelalte guverne trebuie să invidieze al dracului de tare Guvernele Boc si să importe la greu români. Nu ştiu ce mai aşteaptă englezii, islandezii, irlandezii, portughezii, grecii.

Stimaţi guvernanţi români, nu mai lăsaţi oamenii să plece din ţară unde vor ei şi pe gratis, pierdeţi o mină de aur, alta mult mai rentabilă decât Roşia Montana.  Oamenii ăştia reprezintă visul oricărui guvern totalitar şi slavă domnului, toţi conducătorii ar vrea să poată face orice cu populaţia, fără să aibă nici cea mai mică problemă.

Cred că o să deschid o societate de comercializat români către ţările cu probleme financiare sau sociale. „Vând, împrumut, închiriez român docil, leneş, lipsit de reacţie, lipsit de simţ civic, lipsit de conştiinţă, de simţul responsabilităţii, lipsit de orientare şi de voinţă. Consum mic, doar pâine şi circ. Silenţios, cooperant, aplaudă la cerere, memorie scurtă.”

Domnul Cozma  şi Miron, cel care a lăsat de mai multe ori şi  mai mulţi români cu capul spart  în piaţa Universităţii decât Ceauşescu, şi-a tras partid şi acum aspiră la fotolii înalte. Nu contează ce, fotoliu să fie. Aşa sunt românii. Le e greu să îşi ia soarta în propriile  mâini, dar când e vorba de a altora, parcă toţi românii sunt pregătiţi şi făcuţi pentru asta. „Aşa m-a sfătuit un mare patron de presa, să mă duc şi la europarlamentare ca să am o varianta de rezervă în cazul în care nu reuşesc la Cotroceni”.  Citat din Luceferi .

Aşa a gândit domnul Cozma, văzând cât de fericiţi şi uituci sunt românii, să se facă europarlamentar ceva sau măcar preşedinte şi să mai aibă puţin grijă de soarta românilor, că tot e românul dezorientat şi scârbit de  clasa politică actuală . Bună socoteală Luceafăr Blând, dar cu calul ce-ai avut ?

Acum brusc şi dintr-o dată, domnul Cozma se crede nici mai mult nici mai puţin decât salvatorul naţiei, omul pe care îl aşteptau toţi românii încă de când era aşteptat numai de unele partide,  dar nu vede că situaţia s-a schimbat. Mai sunt câţiva care  cred  că ei sunt noul Messia, SMURD ul  poporului Român, providenţa personificată,  aşa că nu mai vine pe loc viran, concurenţa e mare şi să nu ne fie cu bănat, dar domnii DD, MD,VT, oameni cu state vechi, unii chiar cu derogări de la glumeţi, nu pot sta cu mâinile în sân şi să se uite cum vine unul cu studii la mititica să le ia lor caşcavalul.

Apropo de export, oare nu o cumpăra nici un stat, salvatori din ăştia de profesie, că la noi cresc pe toate drumurile.

73 comentarii

Tache 26-10-2011 - 04:05

Apropos Rosia Montana

1. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, a declarat, recent, că ar vrea să vadă “începută exploatarea aurului la Roşia Montană”. Cu precizarea că domnul Preşedinte vrea să vadă exploatarea aurului la Roşia Montană “începută” de o firmă străină, care ar urma să extragă circa 300 de tone de aur, din care României să-i revină, ca redevenţă, 4%, adică 12 tone. Eu sunt de acord cu domnul Preşedinte. Şi eu aş vrea să văd “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană.Cu precizarea că, în opinia mea, exploatarea aurului de la Roşia Montană TREBUIE şi POATE fi începută şi terminată de către români, nu de către străini. Şi, mai ales, fără cianură. Să o facem cu tehnologiile noastre, netoxice.

2. Domnul Preşedinte ne spune şi de ce vrea să vadă “începută” exploatarea aurului la Roşia Montană. ” Incertitudinea viitorului, spune Preşedintele, obligă orice stat care îşi poate consolida rezervele şi cred că din exploatare ar trebui să ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani, pentru că vedeţi cât sunt de volatile monedele”. În prezent, rezerva de aur a României este de 103 tone, toată cantitatea provenind din “greua moştenire”. Diferenţa, între cele 12 tone, care ne vor reveni de la Roşia Montană, şi restul, până la 97 tone, ca să ajungem la 200 tone, o vom obţine, ne spune Preşedintele, prin începerea exploatării altor două zăcăminte de aur, de către companii româneşti: un zăcământ de 50 tone şi altul de 54 tone. Ce ziceţi de modul în care Preşedintele României îşi argumentează susţinrea începerii exploatării aurului de la Roşia Montană? Păi dacă cele două zăcăminte exploatate de companii româneşti ne vor aduce 104 tone de aur, de ce mai vrea dumnealui să vadă “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană?

3. La data de 31 iulie 2011, totalul rezervelor internaţionale ale României, conform datelor publicate pe site-ul BNR, era de 36,4 miliarde de euro. Acest total se compune din: a)3,8 miliarde, aur, cele 103 tone, b)5,0 miliarde, numerar şi depozite şi c)27,6 miliarde euro, “securities”, valori mobiliare, adică hârtii (obligaţiuni, bonuri de tezaur etc), emise de guverne şi instituţii financiare străine, cărora BNR le-a împrumutat această sumă, de 27,6 miliarde de euro. Evident, d-e-alungul anilor, suma împrumutată de BNR a fost mult mai mare. Aceste 27,6 miliarde de euro reprezintă SOLDUL existent la data de 31 iulie 2011.

4. Conform evaluării BNR, la data de 31 iulie 2011, cele 103 tone de aur aflate în rezerva sa, valorează 3,8 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că preţul unitar luat în considerare de BNR este de 36,9 milioane de euro pe tona de aur. La acest preţ, de 36,9 milioane de euro pe tonă, cu cele 27,6 miliarde de euro investite de BNR în hârtii, am putea cumpăra 750 tone de aur. Vă rog să calculaţi. Împărţiţi 27,6 miliarde de euro la 36,9 milioane euro pe tonă. Vă dă, exact, 748 tone.

5. În argumentarea poziţiei sale, Preşedintele României ne spune şi că “Dacă vă uitaţi ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de la 620 de dolari uncia acum cinci ani la 1890 dolari”. Din nou, sunt de acord cu domnul Preşedinte. Da, este adevărat, în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de peste 3 ori. Cu acestă constatare, vom vedea, imediat cât de ridicolă şi de tragică, în acelaşi timp, este poziţia domnului Preşedinte faţă de exploatarea aurului de la Roşia Montană. Cele 27,6 miliarde de euro au fost investite de BNR în “securities” ,nu acum, când preţul aurului este de 36,9 milioane de euro pe tonă, ci, în cea mai mare parte, cu 5-10 ani în urmă, atunci când preţul aurului era de 3,4, sau 5 ori mai mic decât astăzi. Dacă luăm în considerare cifra avansată de domnul Preşedinte, adică un preţ de numai 3 ori mai mic decât cel de astăzi, ajungem la un ADEVĂR CUTREMURĂTOR: Dacă Banca Naţională a României ar fi investit cele 27,6 miliarde de euro ÎN AUR, astăzi rezerva de AUR a României ar fi fost de 2200 TONE DE AUR. Ea ar fi valorat peste 80 miliarde de euro, actuali.

6. Începând cu anul 1990, atât eu cât şi regretatul profesor Anghel Rugină am atras atenţia conducerii BNR ca şă investească toate rezervele ţării în AUR şi numai în AUR. Nu am fost ascultaţi. Iată ce probleme grave a creat incompetenţa şi iresponsabilitatea celor care au condus Banca Naţională a României în ultimii 22 de ani. Am ajuns să ne vindem munţii ţării şi să ne otrăvim, pe noi şi pe urmaşii noştri, pe motiv că ne trebuie 12 tone de aur, pentru că BNR, în loc să cumpere aur, a împrumutat pe alţii cu zeci de miliarde de euro, miliarde care, mâine, poimâine, pot să valoreze zero lei, zero bani.

Până când?

Ciu Huhu 27-10-2011 - 20:46

Frumoase adevaruri.
Nimic nu e mai frumos decit adevarurile in Universul infinit!

tomi 28-10-2011 - 02:11

Ciu HUHU ,urla inteligenta din tine.Iti urmaresc cu nerabdare exploziile de cultura si sorb tezaurul folcloric din citatele tale.Daca romanii ar mai avea o „perla” ca tine s-ar declara doliu national.Noroc mare pe lume ca inca unul in masura ta de prostie umano-animalica nu s-a nascut si nici nu v-a mai aparea ca rezultat al inventiei insecticidelor.
tomi

Ciu Huhu 29-10-2011 - 16:59

Blestematule in veci, evreule Tomi, in viata ta viitoare te vei intrupa, reincarna in corpul unui sarpe si oamenii iti vor zdrobi capul tau veninos de sarpe cretin!

vic 26-10-2011 - 15:03

nea marine ,ce ai subliniat la inceput este valabil la greci si in tari unde clanurile mafiote fac legea ,englejii se pare c au rezolvat problem’ ,cehii ,croatii ,bulgarii au inceput sa i supuna legii ,..la noi politicul si justitia este parte a clanurilor mafiote ,..poate dupa alegeri

nimeni 26-10-2011 - 21:34

domnule, trebuie sa recunosc ca ai un telent aparte. aproape la fiecare articol, reusesti sa ma enervezi. avantaj tu, evident!

nu faci exceptie nici acum.
deci ce ar trebui sa facem noi romanii, in logica ta?

sa … punem mana pe arme!? in fine , fraza e lunga, dar la arme fartatilor!
unde, cum, de ce, cand, cum din nou, cu cine, etc etc?

neacsule, probabil ca o sa-mi faci un raspuns de o sa-mi fie lehamite sa mai continui. probabil ca nu.

pana una alta, incearca sa o procesezi pe asta. romanii sunt satui de proteste, greve, prosti care cred ca vor schimba lumea, idioti care se cred buricu pamantului. sunt condamnati ( discutia e muuuult prea lunga ) au inteles asta si fac ceva pe ea ordine si dezordine mondiala.

cu ei, romanii, nu tine nici un plan. nici bun nici prost. s-au lamurit ca planurile nu le fac ei, sau daca le fac ei le fac degeaba.

hai pa, am scris deja destul si am impresia ca degeaba.

urbos 27-10-2011 - 14:17

Nimeniule, daca zicea sa punem mana pe arme era bine. Insemna ceva. Te intrebi de ce? Excrementul din fruntea tarii e un motiv ultra-suficient.

In ceea ce priveste CNP-ul, unde e de ajuns sa te intrebi la ce le trebuie acestor canalii, ca sa-ti dai seama ca nu se agita ei degeaba. Pentru orice chestie legala, normala, nu este nevoie de CNP. In afara de cazul in care, evident, le trebuie ca sa faca mizerii, cum este furtul la alegeri.
Exista o explicatie pentru modalitatea asta de a pune mana pe CNP. Intr-adevar, CNP-ul exista pe ici pe colo, banci, magazine on-line, nesistematizat insa, deci practic de nefolosit. Doar la Politie exista cum trebuie. Problema lor este ca daca umbla la bazele de date se va vedea, si la intrebarea legitima, pentru ce le-ar colecta, nemernicii n-ar avea ce sa raspunda, mai ales ca exista lege in ceea ce priveste datele personale.. Asadar, au venit cu porcaria asta, ca sa te puna sa-l dai singur, pe un formular de cacat, care sa ajunga in mana lor fara batai de cap, ca si cum ar fi legal.

nimeni 27-10-2011 - 20:19

trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit la ceea ce spui tu. la folosirea cnp-ului in acest mod. asta e, nici nu prea am timp sa le analizez, nici mintea nu o am dupa cat si cum as vrea.

cu excrementul din fruntea tarii, dupa cum spui tu, pozitia mea e cat se poate de clara. va disparea curand. el cu toata sleahta de ciumeti din jurul lui. dar nu-i nici o problema. altii asteapta la rand.

Tache 29-10-2011 - 03:55

NU va dispare !! La alegerile urmatoare PDL va avea intre 35 si 39% din voturi. Sacosele, Diaspora plus STS. E stabilit.
Dar se mai cauta variante. Ar fi mai sic sa vina Miscarea Populara sau PNT-CD, daca sunt viabile si 100% controlabile.
Ar putea sa dispara UDMR, caci ambasadorul american a iesit furios din sala unde avea loc o conferinta despre energie.

Paul din Ohio 29-10-2011 - 04:52

Mai Tache,
tu spui ca voi, acolo, la secu-KGB ati stabilit deja procentul Ba’securistilor la „alegeri” de 35-39% si mai aveti o varianta: sa FRAUDATI „alegerile” in proportie si mai mare: de 40-45%. Dece nu 99,99%?

Tache 29-10-2011 - 05:04

Paulica, 99,99% vor avea la alegerile din 2016, nu acum.

Planul prevede ca pana in 2017, toata populatia de pe glob sa fie cipuita. Poporul roman va fi primul popor din lume cipuit in totalitate.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yl2LMmwteCA

neacsum 29-10-2011 - 10:28

Tache,
Nu cred ca va scoate chiar atatea, dar .. pe aproape , cam 30%. Daca lumea nu se trezeste, vom fi iarasi ciuruiti .

BULA 29-10-2011 - 11:35

@neacsum

Din ce sa se trezeasca lumea ? Nu crezi ca s-a saturat si de escrocii de la PSD si PNL ? Nu astia au fost la guvernare timp de peste un deceniu si au ras industria ? Au vandut tot din tara. Cu ce planuri vine Ponta, sa faca piscine in loc de borduri ? Iar Antonescu iese in fata cu jegul Marga, care a distrus invatamantul si acum il injura trei sferturi dintre cadrele didactice, ca sa nu-i socotim si pe copiii nenorociti pe viata, prin lipsa educatiei, si pe parintii acestora.
Cu votul negativ nu vor avea castig jegurile de la USL. Jegurile de la PDL sunt mai tari in smecherii.

neacsum 26-10-2011 - 23:03

Nimeni
Nu stiu ce sa fac , sa ma bucur sau sa fiu trist. M-as bucura ca am si eu un talent , dar ma intristez ca e vorba de acela de a enerva. Regret fenomenul, iti garantez ca nu e cu intentie.
Eu nu am spus sa punem mana pe arme. Din atatea exemple trecute acolo, si alte variante neexpuse, am putea alege una. Indiferenta si lipsa de reactie, care ne caracterizeaza acuma, este cea mai proasta alegere. In armata era o vorba ” lipsa unei decizii e mai proasta decat cea mai proasta decizie. ” Bineinteles ca nu e obligatoriu sa impartasesti aceasta idee. Nu te condamn, in ultima instanta ar fi banal sa gandim toti la fel. Imi permit sa intuiesc ca vei fi unul din cei care nu vor merge la vot in 2012. Sper de asemenea ca ai semnat documentele pentru recensamant si constiincios ai dat si CNP-ul. Sunt convins ca astfel vei dormi linistit si convins ca va avea cine sa voteze in locul dumitale, asa cum speri sa lupte altcineva pentru drepturile dumitale.

nimeni 27-10-2011 - 09:57

bucura-te! enervarea e mai buna decat indiferenta.

nu-s de acord cu vorba din armata. cred ca chiar opusul ei e mai potrivit.
decat sa faci ceva prost, mai bine nu faci nimic.

si desigur, am fost intotdeauna la vot. voi merge tot timpul la vot.
cu recensamantul nu am timp sa astept cuminte acasa comisia. deci habar n-am ce-i cu cnp-ul . eu stiu ca cnp-ul oricum il ai intr-o baza de date de la evidenta populatiei . poate e ceva ce-mi scapa cu cnp-ul asta, spune-mi tu.

pentru drepturile mele iti garantez ca lupt. cum ma pricep si cu tot ceea ce pot.
inclusiv pentru dreptul meu de-a nu face parte dintr-o gramada amorfa , prosta si lipsita de reactie . asa dupa cum uneori voi ziaristii, categorisiti lumea din jurul vostru..in fine, aveti si voi frustrarile voastre.

neacsum 27-10-2011 - 11:55

Nimeni
E dreptul dumitale sa accepti , apreciezi sau aplici sau nu valoarea unei zicale. E chestie de optiune , optica, tec, nu o sa ne dam in cap pentru asta. Eu personal consider ca inertia este mai grava decat a face ceva. Iar principiu enuntat mai sus de mine , se plaica inca in armata. Imagineaza-ti ca esti atacat sau trebuie sa ataci. Daca nu ataci, o va face inamicul Daca urmeaza sa fii atacat si nu iti iei masuri de aparare, este mai grav decat daca ai executa o manevra gresita, pentru ca un om care isi asteapta inamicul cu mainile in san este mai expus decat unul care pune mana pe piatra in loc sa ia grenada. Cam la asta se fererea zicala aceea.
In ceea ce priveste CNP-ul, nu sunt atat de stupid incat sa nu realizez ca exista o baza de date la care guvernul poate ajunge in caz ca vrea , dar acea baza de date este la evidenta populatiei, nu la recenzori de ocazie… platiti cu ziua si apoi aruncati pe strada. A da aceste date cu caracter personal pe mana unor oameni care nu ofera nici o garantie sau pur si simplu a da niste date care efectiv nu isi au rostul , cu mana mea , ar fi o prostie. Este recensamantul, populatiei, nu inchizitia. Dar fiecare gandeste cum vrea.
Sincer , ma bucur sa aflu ca ai ales sa mergi la vot. Aici cel putin suntem de aceeasi parere, ceea ce inseamna ca nu e totul pierdut. Ne mai putem conversa si asta inseamna un pas inainte.

BULA 29-10-2011 - 05:58

…pentru drepturile mele iti garantez ca lupt…

Dumneata lupti pentru pensia nesimtita, nu pentru o solutie corecta, convenabila tuturor. Nu te vad sa aduci vorba despre economie si despre distrugerea industriei (in primul rand) si agriculturii. Vreti toti bani de pensie, dar nu va ganditi nici o secunda la cine sa-i produca si cu ce.
Ma bucur ca va afecteaza si pe voi dezastrul in care a ajuns tara. Nu stiti decat sa va furati caciulile intre voi. Sunteti animalici, primitivi.

Tache 29-10-2011 - 07:07

Esti afectat de discursul regelui. Ai invatat cuvinte noi.

In realitate se face un schimb echitabil. Romania da aur, wolfram, petrol, gaze naturale, lemn din padurile virgine si primeste la schimb………emisiuni de televiziune. Americane.

Sistemul bancar echilibreaza preturile, ca schimbul sa se faca unu la unu.

BULA 29-10-2011 - 07:19

Pe tine cine te baga in seama, mossadistule ?

BULA 29-10-2011 - 07:29

Nu sunt afectat de nimic. Nu l-am ascultat pe rege si nu sunt monarhist. Regele este un parazit, ca toti ceilalti care nu muncesc si traiesc bine, pe spinarea poporului.

Tache 29-10-2011 - 07:29

Esti femeie !!! Doar femeile au asemenea contradictii !!! Te baga in seama si, in acelasi timp, te intreaba cine te baga in seama.

Te-am prins, vrajitoarea !!

Tache 29-10-2011 - 09:27

Esti un «adevarat» profesor universitar. Plaja de idei pe care o exhibi in fata noastra…demonstreaza !!

Ideile tale, ma refer la numarul lor, nu numai la estetica exprimarii lor, precum si Weltamschauungul tau, Paradigma in care traiesti, iti descriu personalitatea complet.

Continua sa tipi pe forum. Fiecare are destinul lui. Karma lui. Tsunamiul, Karma, Destinul, te vor afecta si pe tine, in mod inevitabil !!!

neacsum 29-10-2011 - 10:24

Tache,
Lupti pentru o cauza pierduta . Nu vei reusi sa schimbi nici un fir din freza unor oameni. Unele persoane nu vor accepta in veci ceea ce nu vor sa accepte. Daca treci pe langa ei
si ii atingi din intamplare ti i-ai facut dusmani pe veci . Deci nu-ti irosi energia .

BULA 29-10-2011 - 10:34

Jegule, ti-e necaz ca te-am mirosit ca esti agent MOSSAD. Te-ai dat de gol prin violenta limbajului. Bagi texte nationaliste ca sa intri in vorba cu cei ce vi s-ar putea opune, in tentativa voastra de a va muta in Romania.
Cati oameni ai impuscat pana acum ?

BULA 29-10-2011 - 10:40

@neacsum

Domnule Neacsu, robia este de neacceptat. Dumneata sa nu ne dai lectii, pentru ca i-ai lins pe straini, pentru dolarei. Faci parte din grupul de aparatnici de dupa ’89.

BULA 29-10-2011 - 10:45

@ Tache-MOSSAD

Ideea de baza este ca ne-ati distrus industria, prin intermediul unor marionete si tradatori. Ne-ai dat inapoi cu un secol si ne-ati lasat saraci. O sa va tinem minte si in mormant !

Tache 29-10-2011 - 10:59

Mai Bula… Eu sunt roman, iar tu nu esti. Dupa propriile declaratii. Stramosii mei au luptat si au pus umarul la construire Romaniei.

Iar voi o scuipati, nu e de nasul vostru. Nas de paraziti tzigani. Pentru ca nu sunteti capabili sa intelegeti si nu veti fi niciodata capabili sa intelegeti.

Avem o problema de rezonanta.

Eu sunt roman si sunt si Oltean. Dar nu am nicio legatura cu tine. Asa ceva nu este posibil.

BULA 29-10-2011 - 11:09

@Tache-MOSSAD

Esti „roman” din Israel. Vreti sa puneti mana pe pamantul Romaniei, asta este adevarul. Esti jeg khazar venit si zona ruseasca. Nici macar evreu adevarat (sefard) nu esti.

Stramosii mei sunt in Romania de sute de ani. Au luptat in toate razboaile importante. Chiar daca am spus ca am si gene evreiesti, nu am nimic in comun (interese) cu evreii. Populatia din Oltenia este extrem de corcita, fiind la granita. Am stramosi romani, evrei, sarbi, croati, greci, chiar si tigani (nu este exclus). Important este ca apar interesele de baza ale romanilor.

BULA 29-10-2011 - 11:10

@Tache-MOSSAD

Esti „roman” din Israel. Vreti sa puneti mana pe pamantul Romaniei, asta este adevarul. Esti jeg khazar venit si zona ruseasca. Nici macar evreu adevarat (sefard) nu esti.

Stramosii mei sunt in Romania de sute de ani. Au luptat in toate razboaile importante. Chiar daca am spus ca am si gene evreiesti, nu am nimic in comun (interese) cu evreii. Pop.ulatia din Oltenia este extrem de corcita, fiind la granita. Am stramosi romani, evrei, sarbi, croati, greci, chiar si tigani (nu este exclus). Important este ca apar interesele de baza ale romanilor.

Tache 29-10-2011 - 11:19

Esti capabil sa spui cum trebuie dezvoltata Romania ? Nu. Ai raspuns, spunand ca tu nu esti securist, nu stii raspunsul. In alta postare.

Iti spun eu cum trebuie dezvoltata Romania… dupa planul legionar, facut de cele mai luminate minti ale poporului roman, acum 80 de ani.

Trebuie dezvoltate caile de comunicatie cele mai ieftine, catre Europa. Asta inseamna canale de navigatie fluviala: canalul Dunare- Marea-Neagra, canalul Dunare-Bucuresti, canalul Dunare-Craiova, canalul Dunare-Timisoara. Sa se faca in asa fel incat Muresul sa fie navigabil. La fel si Prutul. In felul acesta lipsa autostrazilor nu va mai fi o Catastrofa a industriei romanesti.

Sa se construiasca silozuri agricole in fiecare sat. Sa se construiasca canalul Siret-Baragan, pentru irigarea Baraganului. Se vor obtine productii agricole fenomenale. Ceausescu a facut irigarea Baraganului in mod gresit, prin pomparea apei contra-gravitatiei. I s-a parut lui mai ieftin. N-a ramas nimic.

In ceea ce priveste Industria. Aceasta o vor face germanii. Ca intotdeauna in istoria noastra. Germania se confrunta cu o scadere dramatica a natalitatii si nu doreste sa primeasca imigranti. Ea coopereaza cu Rusia, pentru materii prime si cu Turcia, pentru forta de munca. Germania vine cu banii si cu tehnologia. Ideal, Romania ar fi trebuit sa poata concura cu usurinta Turcia, in prima etapa, avand o zona industriala in Bucuresti si avand posibilitatea de a transporta marfa cu usurinta si ieftin, pe Canalul Dunare-Bucursti, terminat in proportie de 90 %.

Tache 29-10-2011 - 11:43

Populatia din Oltenia nu este corcita. Ea este alba, blonda si cu ochii albastri. Si romanii si tziganii din aceasta zona. Exista o unitate rasiala. Se spune despre Mircea Gioana ca ar fi tzigan, si este credibil, in zona noastra. Doritorii se pot uita la fotografii.

Dupa anii 1980, au aparut «pakistanezii». Se spune ca au venit din Yugoslavia, pentru ca Tito le-a spus ca cuprul este aproape gratis in Romania.

BULA 29-10-2011 - 11:55

@Tache-MOSSAD

Căpitane, nu fi trist, Garda (MOSSAD) merge înainte prin partidul komunist (MOSSAD-ist)!

Ba jegule, eu am spus ca nu am acces la functii de decizie pentru ca nu m-am bagat la SECU. Nu mai interpreta lucrurile. Mi s-a propus in februarie ’90, pritr-o cumostinta. Fiul celui care mi-a facut propunere a fost ministru pe timpul lui Tariceanu, desi initial a fost inscris la PD.

Iar planurile de care vorbesti tu, cu industria si agricultura, sunt planuri evreiesti. Voi vreti sa-i calariti pe toti, pe nemti cu tehnologia, pe romani cu munca la banda, pe turci ca piata de desfacere.
Eu aveam in vedere dezvoltarea industriei care era deja creata in regimul comunist si care ar fi ajuns la nivel foarte inalt daca nu era data jos. Anumite sectoare chiar erau de varf. Una e sa ai totul al tau, de la cercetare si prototipuri, la productia de serie si desfacerea marfii, si alta este sa te hamaleasca altii.

Tache 29-10-2011 - 12:09

Matalutza, Bula, esti foarte periculos. Mare generator de ceatza in Romania. Si se pare ca esti generator de ceatza de la inceputul inceputurilor. In rest nu e nimic de spus…….

BULA 29-10-2011 - 12:30

@Tache-MOSSAD

Sunt periculos pentru ca gandesc si sunt si cinstit. Voi aveti nevoie de dobitoci care sa va lustruiasca ciubotele si de jeguri (turnatori, calai, etc) cu care sa le dati in cap celor care nu se supun.

BULA 29-10-2011 - 07:23

@ nimeni
Scuza-ma pentru postare la adresa gresita. N-am citit cu atentie. Ma adresam domnului col Neacsu, care ma enerveaza pentru ca este parsiv si nu spune adevarul pana la capat. Vrea sa fie si in car (cu escrocii) si in caruta (cu oamenii cinstiti).

neacsum 29-10-2011 - 10:46

Bula,
Decisesem sa nu iti mai raspund, pentru ca esti categoric pornit impotriva tuturor si este inutil sa incerc sa te conving ca gresesti. Dar ultima postare vizavii de mine, cea cu Agentul Mossad, etc este cea mai buna gluma pe care am auzit-o. Domnule, dumneata nu esti nici profesor , nici macar intreg la mine . Iti propusesem sa ne intalnim, sa ne cunoastem , sa incercam sa discutam civilizat. Ai refuzat. Acuma inteleg de ce . Nu vrei sa vad in ce sectie esti internat , sau nu iti dau doctorii drumul de acolo. Probabil stiu ei ce fac .

BULA 29-10-2011 - 11:01

@Tov Col Neacsu Marin

N-ai vazut domnule ca ma adresam lui Tache-MOSSAD ?
Comentariul matale a aparut in timp ce eu il scriam pe al meu. De aici s-a produs confuzia.

In general nu avem puncte comune de discutat. Ma enervezi, ca 95 % dintre romani. Sunteti batuti in cap. Din cauza voastra traim rau si am ajuns bataia de joc a strainilor. Sunteti predispusi genetic la tradate si la pupat cururile strainilor. Au ajuns evreii si alte natii sa ne cumpere pamantul si sa se mute la noi in tara. Vai de capul vostru de ciumeti ! Huoo !!!

BULA 29-10-2011 - 11:14

Te-ai bagat in discutia mea cu Tache-MOSSAD, ca musca in kuru calului.

Tache 29-10-2011 - 12:38

Bula, de bun simtz ai auzit ? Sa mergi 100 de pasi in mocasinii dusmanului tau ai auzit.

Gretzosenia taraneasca pe care tu ai vrea sa o prezinti ca fiind caracteristica romanilor, adica poporului roman, nu a fost niciodata caracteristica !!!!

Bey, ce-oi fi tu si de unde oi fi !!!! Mircea Eliade, romanul legionar, si-a propus la 14 ani sa doarma in fiecare zi, nu mai mult de 4 (patru) ore. Asa a ajuns un mare intelectual. Nu a murit din cauza ca i-ar fi pocnit vreun vas de sange, asa cum a fost raspandit zvonul, ci pentru ca a fost asasinat de dusmanii Romaniei !!!!!

BULA 29-10-2011 - 12:45

@Tache-MOSSAD

Am si ceva gene ovreiesti, de asta sunt altfel decat romanii de rand. Cui pe cui se scoate, mai khazarule.

tomi 29-10-2011 - 14:11

BULA ,unde zac in tine acele „gene ovreiesti” vorba ta,scris in limba literar artistica de pe la tine din moldavia rusa.Cred ca genele acelea tu le-ai cam confundat,eu dupa modul inteligent in care te manifesti as credea ca sint gene de ma_gar.
Auzi tu,am auzit de la ciu-ma ca ati fi primit salarul pe luna asta pentru acivitatea pe forumul redactiei da la caseria partidului neo-fascist care va finanteaza in scopul activitatii voastre furibunde antievreiesti,Mai bulica si asta este o meserie,pentru primitivi ca voi, ce ati sti sa lucrati altceva,dar este si periculos,daca picati pe miinile noastre nu veti mai fi cintareti de folclor fascist.
tomi

BULA 29-10-2011 - 14:20

@tomi

Ma jegule khazar, sa nu mai indraznesti sa ma ameninti la mine in tara. Stai in ma-ta la tine in Israel si nu mai intra cu noi in vorba.
Am gene evreiesti, dupa tata (sefarde) si dupa mama (probabil khazare). Evrei saraci au ramas rataciti si prin Romania, dar s-au insurat cu romance si stranepotii lor sunt acum romani. Sunt in acelasi rahat si aceeasi saracie cu romanii si lupta sa-si apere averea comuna. Tu sa stai in ma-ta in pustiul ala, fara apa si cu nisip peste tot, ca noi nu o sa venim peste tine.

tomi 29-10-2011 - 14:45

BULA acum m-am speriat de tine de tremur tot,sint ud in pantaloni si m-am incuiat in baie.Sotia si baietii mei sint disperati ca ce am patit si au chemat pompierii sa ma scoata din baie,
Mai pu_lica,nici daca te mai nasti tu din scr_oa_fa de ma_ta de zace ori nu vei apuca sa ma sperii,nici ca sa ma pui la punct,si nici sa imi dai indicatii pretioase.Asa ca stai tu si ru_mega ra_hat.
tomi

BULA 29-10-2011 - 14:59

@tomi

La cate masacre ai participat si la cati arabeti ai pe suflet, este normal sa nu te sperii usor. Chestia este ca nici nu te-am amenintat. Nu m-as deplasa pana in Israel nici daca mi-ai plati drumul pana acolo. Nu vreau sa aud de tara asta. Pentru mine nu exista.

Ciu Huhu 29-10-2011 - 16:52

Tomi spurcat gu..oi uman, tu si cei ca tine si cei mai mari hoti din Istoria lumii, evreii Bernard Madoff si Gaddafi (care conform legii evreiesti e evreu pentru ca mama si bunica lui sint evreice), sint si alti asemenea mari hoti evrei, voi trebuie sa stati pe viata inchisi la puscarie!

Tomi nenorocitule, evreii cinstiti trebuie sa va aresteze si sa va bage pe viata la puscarie pe marii hoti evrei PENTRU CA-I STIGMATIZATI CU MARILE VOASTRE HOTII IN LUME!

Tache 29-10-2011 - 12:28

Si chiar de ar fi sa ai dreptate, Bula, ceea ce spui tu a fost valabil acum 25 de ani in urma…..

Ce facem ACUM ?

BULA 29-10-2011 - 13:22

@Tache-MOSSAD

1. Schimbarea trebuie inceputa cu spunerea adevarului. Sa se spuna deschis, la toate televiziunile, cum a fost cu lovitura de stat si cum s-a distrus economia Romaniei si in ce scop (sa fuga romanii din tara, de saracie, si sa lase locul gol pentru israeliti).

2. Sa se pedepseasca corespunzator vinovatii pentru aceste ditrugeri si sa se nationalizeze averile obtinute dubios.

3. Sa se recupereze, daca este posibil, documentatiile tehnice (referitoare la modul de fabricatie) de la tot ce faceam inainte: de la chimicale si medicamente, la motoare Diesel, oteluri speciale, dispozitive semiconductoare, etc.

4. Sa se reseteze sistemul de invatamant, care scoate analfabeti cu doctorate, si sa se inceapa educarea copiilor la modul serios, cu manuale de exceptie, scrise de cei mai buni specialisti, dar care sa respecte si principiile pedagogiei.
Promovarea in orice treapta superioara sa se faca prin examene. Ar fi bine ca aceste examene sa se dea din doi in doi ani (doua in timpul gimnaziului, la trecerea in clasa a 5-a si in a 7-a, iar la liceu in a 9-a si in a 11-a). Am practicat acest sitem, de examinare distribuita, si am constatat ca este mai eficient decat atunci cand lasi sa treaca mult timp si copiii nu mai au cum sa recupereze golurile acumulate.
Sa se puna accentul pe disciplinele stiintifice (mate, fizica, chimie, biologie), la clasele de real si industriale.
Invatamantul liceal trebuie sa fie diferentiat (real, uman, industrial, etc), cum era inainte.
La invatamantul superior sa se intre prin examene de admitere si programele de studiu sa fie elaborate in colaborare cu beneficiarii fortei de munca.
Sa se faca si activitati de laborator, nu numai teorie goala. Sa copieze partile bune din alte tari (Franta, de ex)

5. Sa se concesioneze teren pe maxim 99 de ani la strainii care vor sa dezvolte activitati productive la noi in tara, cum au facut chinezii in anii ’80. Sa li se puna si impozite mici, stimulative. Scopul este asigurarea de locuri de munca si calificarea fortei de munca pe banii strainilor.

6. Sa se finanteze de stat refacerea principalelor industrii, care sa ne asigure independenta. Dar in alt mod decat au facut-o comunistii, care n-au stimulat munca si creativitatea tehnica, platindu-i si pe inventatori si pe cei cu pregatire superioara (reala, nu numai cu diploma) ca pe muncitotrii de rand.

7…………………

8…………………
etc.
……………………………………………………….

Se pot face multe, mai mossadistule, dar nu-mi pierd vremea cu tine, ca n-am nici un castig la afacerea asta.

neacsum 27-10-2011 - 12:10

Nimeni
Este dreptul dumitale sa accepti sau nu intelepciunea unei zicale. Poate din punctul dumitale de vedere ai dreptate. Ca militar insa, eu ii apreciez justetea. Spre exemplificare incearca sa te pui in situatia unui om atacat. Cum este mai bine , sa astepti cu mainile in san pentrui ca nu stii ce decizie sa iei , sau sa apui mana pe o piatra, cand langa tine ai o grenada? Cam asta era sensul si esenta zicalei.
In ceea ce priveste CNP-ul, ai dreptate, aceste date exista undeva pe la banci, evidenta populatiei, agentiile de apa, termioficare, gaze, pe unde de regula incheiem contracte. Si atunci, de ce mai e nevoie sa le ceara daca tot le au, de ce sa le dau eu unui om care este incadrat cu ziua , iar dupa recensamant este iarasi somer, sau care poate fi atacat pe drum ? Nu ti se pare ca imi ofer singur niste date cere se cer inutil ? Acesta este un recensamant care vrea sa determine numarul romanilor din tara si strainatate, nu ce conturi au in banca , nu cati bani primesc de la rudele plecate, nu ce forma de invatamant a absolvit cineva. Astfel de date pot face subiectul unei statistici la care daca vrei raspunzi, daca nu nu, nu al unui recensamant care are cu totul alte scopuri si seamana a inchizitie.
Ma bucur ca ai decis sa votezi, inseamna ca avem cel putin un punct comun deci nu este totul pierdut.
Trebuie insa sa te contrazic vizavi de ultima afirmatie, cea cu gramada amorfa , porasta , lipsita de reactie. Epitetele nu imi apartin nici ca exprimare , nici ca gandire. Deci te rog, nu fa aprecieri de genul acesta , vizavi de mine .

nimeni 27-10-2011 - 20:26

asa dupa cum recunosc, eu nu am o minte sclipitoare. probabil ca am inteles gresit. asta am inteles din pomelnicul asta de articol. ca ceea ce ne inconjoara, nu-i decat o lume idioata buna de pus intr-o reclama la prostie si indiferenta.
asta e, nu am citit cu atentie.

cu privire la zicale, pilde, si intelpciunea din ele . pot fi multe interpretrari.
o sera buna!

neacsum 28-10-2011 - 01:18

Nimeni,
Ironic. Se poate interpreta asa cum spui, daca asa doresti. Eu am pus in discutie amorteala, nu inteligenta romanului . Eu am spus ca trebuie repusa circulatia sangelui in miscare, nu dezvoltate circumvolutiunile, au am cerut un medic chirurg, nu un neorolog sau psihiatru. Eu am blamat indiferenta, lipsa de reactie, acceptarea jugului, lpsa de responsabilitate. Asta nu inseamna ca dispretuiesc pe cel de langa mine , ci doar incerc sa il trezesc din anestezie. Aceasta trezire se poate face usor sau prin soc.Daca dumneata crezi ca apelul meu este socant sau jignitor la adresa dumitale sa a romanului in general, eu cred ca nu exista motive. Dar repet, nu suntem obligati sa gandim la fel.
Eu te asigur in continuare de respectul meu, idiferent de opinie, atata timp cat este exprimata ca si pana acuma, decent. Irinia se accepta daca pastreaza decenta.

Ciu Huhu 27-10-2011 - 16:50

Sa fereasca Dumnezeu sa ajunga puscariasul-bandit-criminal Cozma presedinte, va distruge Romania definitiv, pentru intotdeauna!

Tache 29-10-2011 - 03:57

Corect !

Andrei 28-10-2011 - 08:37

„Oamenii ăştia reprezintă visul oricărui guvern totalitar şi slavă domnului, toţi conducătorii ar vrea să poată face orice cu populaţia, fără să aibă nici cea mai mică problemă.Dar nu au făcut-o, nu au protestat, nu au strigat, nu s-au revoltat”

Un popor excelent fara asemuire in Europa (in Asia sunt astfel de popoare ) de care si-a batut joc presedintele fondator a-l USL ion Iliescu &Co.

Trudesc prin lume romanii tacuti, linistiti cauta sa treaca neobservati .
Se simt loviti de politicieni „profunzi si vioi ” ce isi denigreaza tara si slujitori lor binecunoscutii „efemeros „.

Ee,dar ce conteaza vine iarasi sa ne salveze „Luminatia sa si Compania ” din nou si din nou …iarasi vine, vine …a devenit speranta …..

Pribeagul 28-10-2011 - 22:36

Oamenii sunt nemultumiti de felul in care jucati pe tabla de sah a societatii, ca urmare marsaluiesc indignati sau vor sa ocupe Wall Street-ul.

Se spunea, la un moment dat, ca in primele rinduri ale demonstrantilor greci au fost remarcati niste neidentificati foarte hotariti si agresivi. Acum am primit vestea ca grecii au fost, cel putin pentru ctiva ani daca nu de tot, scutiti de o datorie de 100 mil de euro. Deci se pare ca a meritat intreprinsa actiunea de sensibilizare a conducatorilor europeni.

Ca urmare asertiunea:

„Vând, împrumut, închiriez român docil, leneş, lipsit de reacţie, lipsit de simţ civic, lipsit de conştiinţă, de simţul responsabilităţii, lipsit de orientare şi de voinţă. Consum mic, doar pâine şi circ. Silenţios, cooperant, aplaudă la cerere, memorie scurtă.”

mi se pare gratuita si prea ne-la-locul-ei.

De ce din cauza unor nenorociti care ne conduc sa „gratulam” poporul roman – onest, harnic, frumos, normal.

Calea de urmat, de oamenii educati si cunoscatori, este sa scoatem in evidenta toata putoarea raspindita de acesti nemernici inconstienti care ne conduc si sa-i sufocam in ea; sa nu poata scoate capul in lume de… rusine.

Pribeagul 28-10-2011 - 22:39

Erata:
– felul in care sint jucati pe tabla de sah a societatii
– 100 miliarde de euro

neacsum 29-10-2011 - 00:19

Pribeagul
Omul harnic , onest , frumos, normal despre care vorbesti, nu ar fi lasat sa se ajunga aici. Neprezentarea la vot la alegerile precedente, lipsa de reactie, amorteala, au dus tara unde este acuma la fel ca si cei ce au condus-o si au vazut ca merge si asa . Cine sa scoata in evidenta toata putoarea ? Putorile ? Cine sa ii sufoce in aceasta putoare , daca asta este mediul lor natural si traiesc cu si din aceasta putoare,cine sa faca ceea ce spui, oamenii astia indiferenti si inerti ? Despre a cui rusine vorbesti ? Pribeagule, trezeste-te.

BULA 29-10-2011 - 16:45

Ce toti ii dai domnule inainte cu neprezentarea la vot, care e cauza relelor, etc ?
Pe cine sa votam, cand toate partidele au in spate aceeasi forta obscura si orice am vota, tot aia este ? De exemplu, la filiala locala a PNT sunt in functii mari numai securisti si securiste. Ce ai vrea, ca prin votul pop.ulatiei sa se legitimeze aceste nenorociri si sa se dea vina pe popor, ca asa a votat ?

Pribeagul 29-10-2011 - 22:20

Omul harnic, onest, frumos, normal este omul de linga tine, vecinul tau, consateanul tau, colegul de munca, invatatorul predind elevilor, omul intilnit pe strada, tinerii dansind intr-o discoteca, cersetorul amarit cerindu-ti umil ajutorul, alegatorul in fata urnei de vot, in cuvinte putine romanul obisnuit, omul care din negura istoriei a ajuns sa alcatuiasca societatea de azi.

Ce le poate imputa omul educat acestor oameni care-si cistiga onest existenta? Sunt ei compromisi de actiunile lor ca sa fie blamati?

Din rindurile acestor oameni normali, in urma alegerilor, printr-un proces social care poate fi explicat, apar putorile care ne conduc. Oamenii educati, in toate timpurile, au avut ce-au avut cu aceste putori; cu munca si talentul lor, au cautat sa transforme aceste putori in oameni normali sau sa-i sufoce in putoarea lor.

De cind exista presa scrisa s-a intimplat acest lucru. Ceea ce dovedeste ca situatia nu este una noua, mereu aceiasi faina s-a macinat la moara vremii.

Esti convins ca cele afirmate se pot sa ilustra cu exemple nenumarate. Pentru aducere aminte, imi face placere sa dau citeva citate din romanul total, Domnul Eminescu:

„Populaţia românească scade şi sărăceşte; cărţi nu se citesc; pătura dominantă, superpusă rasei române, n-are nici sete de cunoştinţi, nici capacitate de a pricepe adevărul. Dacă acest sediment învaţă, o face de silă, gonind după o funcţie. Încolo leagă cartea de gard. Statul a devenit, din partea unei societăţi de exploatare, obiectul unei spoliaţiuni continue şi aceşti oameni nu urcă scările ierarhiei sociale prin muncă şi merit, ci prin abuzul culpabil al puterii politice, câştigate prin frustrarea statului cu sume însemnate.

Aceşti dezmoşteniţi, departe de-a-şi câştiga o moştenire proprie pe Pământ pe singura cale a muncii onorabile, fură moştenirea altora, alterează mersul natural al societăţii, se substituie, prin vicleşug şi apucături, meritului adevărat al muncii adevărate, sunt o reeditare, în formă politică, a hoţilor de codru, instituind codri guvernamentali şi parlamentari… Şi, pentru a avea o funcţie, trebuie să fii înrudit cu ei

În asemenea vreme şi-n aşa generaţie, însuşirile rele ale oamenilor sunt titluri de recomandaţie… Astfel, „trădătorul numindu-se geniu, plagiatorul – erou, pungaşul – mare financiar, panglicarul – om politic, cămătarul – negustor, speculantul de idei – om cu principii şi speculanta de sineşi – femeie onestă, judecata poporului nostru s-a falsificat din ce în ce şi, la formarea sferelor sale ideale, el a pierdut pretutindenea punctul de plecare sănătos că fiecărui drept îi corespunde o datorie.

A administra înseamnă a privi bunăstarea populaţiunii ca pe un lucru încredinţat înţelepciunii şi vegherii tale. Să gândeşti pentru cel ce nu gândeşte, să pui în cumpănă dările, să le deschizi oamenilor ochii
Înzecitu-s-au şi însutitu-s-au oare averea românului şi veniturile lui pentru a plăti instituţiile de o sută de ori mai scumpe? Desigur că nu. Clasele productive au dat îndărăt; proprietarii mari şi ţăranii au sărăcit; industria de casă şi meşteşugurile s-au stins cu desăvârşire – iar clasele improductive, proletarii condeiului, cenuşerii, oamenii ce încurcă două buchi pe hârtie şi aspiră a deveni deputaţi şi miniştri, advocaţii, s-au înmulţit cu asupră de măsură, dau tonul, conduc opinia publică, fericesc naţia în fiecare zi, pe hârtie …Nu mai există o altă deosebire între oameni, decât cea pe care o stabileşte banul, oricum ar fi câştigat

Mizeria materială şi morală a populaţiei, destrăbălarea administraţiei, risipa banului public, cumulul, corupţia electorală, toate acestea n-au a face, la drept vorbind, cu cutări sau cutări principii de guvernământ. Oricare ar fi guvernul şi oricare vederile sale supreme, corupţia şi malonestitatea trebuie să lipsească din viaţa publică; oricare ar fi, pe de altă parte, religia politică a unui guvern, ea nu-i dă drept de-a se servi de nulitaţi venale, de oameni de nimic, pentru a guverna…”

Cele scrise atunci sunt mereu actuale.

Acest fel de actiune mi se pare cel mai potrivit, nu singurul mod, pentru ai pune pe drumul cel bun pe alesii nostri. Sa scoatem toata putorea din ei, si pe cei fara speranta de a activa civilizat, sa-i facem sa se inece in putoarea lor.

Reiau, calificativele:

„Vând, împrumut, închiriez român docil, leneş, lipsit de reacţie, lipsit de simţ civic, lipsit de conştiinţă, de simţul responsabilităţii, lipsit de orientare şi de voinţă. Consum mic, doar pâine şi circ. Silenţios, cooperant, aplaudă la cerere, memorie scurtă.”

mi se par o insulta gratuita, nemeritata, inutila, la adresa poporului roman; din pacate tot mai intilnita in mass media.

Este normal sa ne autoinsultam, sa ne injosim in asa hal? Sunt destui altii care o fac, gratuit si chiar cu mai mult talent. 🙂

Acei care cunosc si care stiu, haideti sa ne indignam altfel!

BULA 30-10-2011 - 05:59

@Pribeagul

Privesc in jurul meu si vad numai „jeguri”, oameni primitivi, care actioneaza animalic. Cum i-as putea califica altfel, cand ii vad cat de mizerabili si de instinctivi sunt. Actioneaza numai in folosul lor si nu isi vad interesele pe termen lung si pe cele ale colectivitatii (echipei) din care fac parte. La serviciul la care lucrez (o universitate) au produs prapad. Au casat (aruncat la gunoi) toata aparatura care avea vechime de casare, desi multe aparate erau in stare perfecta, numai ca sa scape de gestiune. O laboranta proasta ca piciorul mesei, a casat un LASER cu CO2, o bijuterie tehnica, cu ferestre pe unde iesea radiatia din germaniu ultra-pur, montate sub unghi Brewster, pentru ca nu era folosit pe moment. I-a dat o lovitura de ciocan ca sa-i sparga tubul de descarcare si sa justifice casarea. Imi pare rau ca nu am apucat sa-i fac fotografii, sa le am ca amintire. Tot asa au distrus instalatii de vidare, electromagneti, osciloscoape si multimetre, monocromatoare si analizoare spectrale, etc. Asta s-a intamplat intr-un colectiv mic, de cateva zeci de persoane, dar va dati seama ce distrugeri s-au facut la nivelul marilor intreprinderi ? La o fabricuta de echipament electronic pentru CFR s-au chemat cativa muncitori din somaj si au fost pusi sa sparga cu ciocanul toata aparatura (numai scule de import, Tektronix-uri, HP-uri, etc). Ma intreb cum de nu li s-a oprit inima la jegurile care au dat ordinul asta si la cei care au dat cu ciocanul in aparatele de finete, care se puteau folosi in productie, de particulari, sau la unitatile de invatamant.
Cum au putut nenorocitii de tarani sa-si distruga dotarea de la CAP-uri (cladiri, utilaje), cand n-au dus acasa mai mult de un brat de caramizi si cateva repere de la ce au dezasamblat ? Au distrus sistemele de irigatii, au taiat padurile si livezile, au scos plantatiile cu vita de vie, la care s-a muncit zeci de ani.
Lista distrugerilor facute de acesti „oameni” pe care dumneata, domnule Pribeagul, ii vezi asa de romantic (apropo, iei ceva antidepresive, amfetamina, altele ?), este imensa.

Nea Pribeagule, oamenii nu se schimba prin educatie, decat in mica masura. Comportamentul de baza le vine de la ce au in gene, de la creierul reptilian (sistemul limbic, amigdala), care da comenzile inaintea structurilor rezultate ulterior din evolutie (scoarta cerebrala). Oameni de calitate, ca cei pe care ii vezi in imaginatia matale, sunt piese rare.

neacsum 29-10-2011 - 00:23

Ca urmare, asertiunea „De ce din cauza unor nenorociti care ne conduc sa “gratulam” poporul roman – onest, harnic, frumos, normal” mi se pare idealista , ideatica , depasita, rupta de realitatea zilei . Nu visele vor schimba lumea, doar trezirea din somn .

Tache 29-10-2011 - 10:35

Pribeagule, unde traiesti pe Pamant ? Ce crezi tu ca pot face conducatorii unui popor, oricat de tampit ar fi acest popor. Putine…Pribeagule. Destinul il construieste poporul, prin caracterul lui.

Pribeagul 29-10-2011 - 22:58

Mai, mai, mai…

Tache, dupa postarile tale, multe deosebite, sunt surprins de modul neindeminatec in care ai reusit sa ataci sa problema.

Conducatorii unui popor, “oricit de timpit ar fi acest popor” – acest lucru pur si simplu nu exista 🙂 , pot face multe… lucruri deosebite si ff bune.

Din desfasurarea istoriei aleg:

– tracul Prometeu a furat? (cred ca luat este mai potrivit) focul zeilor si i-a invatat pe oameni sa-l foloseasca;

– Moise, calauzit de Dumnezeu, a scos poporul sau, alcatuit din sclavi (timpiti? 🙂 ) , din robie si l-a condus pe drumul greu al libertatii, l-a educat facindu-l un popr destoinic care a reusit sa cucereasca Pamintul Fagaduintei de la semintiile mult mai numeroase care-l stapineau;

– Cuza, mi se pare cel mai mare reformator al poporului roman, sau in orice caz, unul dintre cei mai mari; prin reformele sale – pentru dirzenia si tenacitatea cu care le-a aplicat a deveni “odios” si a platit cu tronul – a introdus poporul roman in modernitate.

Fara conducatorul conducator, poporul este… o gloata.

Sper ca n-am lezat poporul, gloata are si ea rolul ei in istorie. 🙂

Pribeagul 29-10-2011 - 23:25

… acolo-i ceva… neindeminatic 🙂

BULA 30-10-2011 - 06:20

Pribeagule, cu constiinta si buna crestere nu faci treaba cand ai de-a face cu asemenea animale. Numai cu FRICA DE PEDEAPSA poti sa pui jegurile pe directia cea buna. O metoda este cu popii si religia, care ii face pe oamenii de rand sa aiba frica de Dumnezeu. Decat sa consumi miliarde de euro patruland cu elicopterul pe camp, sa nu fure jegurile cuprul de la stalpii de inalta tensiune, mai bine le bagi in cap ca ii vede Dumnezeu, de sus, si ii pedepseste. Stalin a obtinut acelasi efect prin milioane de executii si teroare in masa.
Cred ca ar fi bine daca in fiecare biserica ar fi si cate o mitraliera (montata frumos pe un postament), pe care popii sa le-o arate enoriasilor si sa le puna in vedere ca daca nu sunt cuminti, vor intra in coliziune cu gloantele dumneaei .

ParpanghElE : BRAVOS bulei! 29-10-2011 - 09:38

Ai reusit sa te creada blogeri ca …esti profesor universitar! Taratule ! De nesimtit si ediot te debarcara toti de pe blogurile pe care le frecventai,inainte sa aterizezi aici ma DOLBY !

BULA 29-10-2011 - 14:03

Sunt pline forumurile de evrei ca tine. Te dai mare, dar ai taratze in cap.

ParpanghElE : BRAVOS bulei! 29-10-2011 - 14:34

Chiar ca mi-as dori sa fiu O V R E I ! Dar io sant deabia un tzagan! Ce-i drept mandru de E T N I A MEA(personala) Astea spre deosebirea complecta de talutza . Care E S T I rUSINEA INTRUCHIPATA pe toate saiturile frecventate. Despre sotia ,i-mi pare rau de starea ei de sanatate, dar daca si acasa esti la fel de EXALTAT , asta nu ajuta sistemul imunitar al doamnei. Trateaza-te sa poti ajuta ! EDI-OTH ulle!

BULA 29-10-2011 - 14:50

Stai in tigania ta si nu mai cauta motive de vorba cu mine. Despre ce sa discutam noi, cand tu esti asa de destept si eu un oarecare ?

ParpanghElE : BRAVOS bulei! 29-10-2011 - 15:27

Cum sa nu phii ,bulei ! Esti RUSINEA BLOGULUI ! asta este CALITATEA TA !

Tache 29-10-2011 - 12:57

Rusine, rusine !!! Romaniei de astazi, daca este asa….

Am postat si mi s-a spus ca sunt Periculos, desi eu am transmis informatii pe care le-am primit pe vremea lui Ceausescu !!! In liceu. Nu-mi vine sa cred ca Romania se prezinta asa cum imi apare in fata ochilor.

Pe vremea lui Ceausecu, in liceu, nu am invatat istoria dupa manual, pe care l-am aruncat la gunoi, la insistenta profesorului de istorie. Am invatat Istoria predata de EL, profesor de istorie si pe vremea monarhiei. Toate aceste lucruri sunt adevarate. Sa ma trazneasca Dumnezeu, daca mint !!!

De la acest profesor imi aduc aminte ca a spus: pentru unii albul este negru si negrul este alb. Nu-mi vine sa cred ca ma intalnesc cu situaitii generate de «BulaA»». Credeam ca asemenea situatii si mentalitatii s-au sfarsit acum un sfert de secol. Dar n-a fost sa fie !!!

BULA 29-10-2011 - 13:58

@Tache-MOSSAD

Ba jegule, tu cu cine credeai ca vorbesti cand ma indemnai sa fac tampenii (extremisme), pe motiv ca am sotia bolnava de cancer ? Numai jegurile de la MOSSAD si CIA, infiltrate printre grupurile de nemultumiti, procedeaza asa. Sunt convins ca si la 11 septembrie 2011, cele doau servicii de spionaj au fost in legatura cu deraiatii care au dat cu avioanele in cele doua turnuri. Foloasele de pe urma atentatelor le-au tras evreii si americanii, in Irak si Afganistan (petrol si pozitie strategica).

tomi 29-10-2011 - 14:32

BULA,stiam ca inteligenta urla din tine,ca esti profesor universitar la catedra de boli venerice,dar sa dai cu bita in balta in asa mod zau ca esti bun de bufon,clovn sau ceva in genul acesta.AUZI ce noutati ne invata BULA,despre marile atentate cu niste avioane si ceva ca doua turnri darimate la ordinul CIA si MOSSAD in „11 septembrie 2011″……
Mai savantule de renume mondial esti retard cu 10 ani,acele turnurii de care biugui-grohai,nu mai exista din 11.09.2001.Poate le-au reconstruit si le-au darimat din nou si noi nu stim,in tot cazul iti multumim pentru „proaspetele informatii”stiri de ultima ora ce ni le-ai comunicat.BULA esti mareeeee mare de tot.Dute si trage apa dupa tine.
tomi

BULA 29-10-2011 - 14:52

Te iei de o mica neatentie. Este specific khazarilor, care nu sunt prea inteligenti dar speculeza greselile celorlalti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult