Acasa Stiinta-ITStiinta Mărmureanu: România nu va fi afectată de un cutremur legat de cel din Japonia

Mărmureanu: România nu va fi afectată de un cutremur legat de cel din Japonia

scris de C.P.
200 Afisari

Cutremurul din Japonia nu va afecta România, a declarat  directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.


Gheorghe Mărmureanu spune că la noi nu va fi un cutremur legat de cel din Japonia

foto:Agerpres


România nu se poate aştepta în nici un caz la un cutremur legat de cel din Japonia. Până în 2022, este foarte activă zona tectonică din Asia. După această dată, lucrurile se vor schimba şi va deveni important blocul african, care se deplasează anual către nord cu circa 40-50 de milimetri, dar el a provocat nişte cutremure relativ mici în România, care au avut loc mai ales în zona Banatului. Cel mai mare cutremur, provocat de acest bloc african în România, s-a produs în mai 2001, în Vrancea şi a fost de 6,7 grade’, a precizat Gheorghe Mărmureanu pentru Agerpres.

Şeful Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a infirmat şi zvonurile conform cărora poziţia la perigeu a Lunii în cursul săptămânii viitoare ar putea genera, între alte fenomene, şi seisme: ‘Aceste zvonuri sunt scoase de nişte ufologi ai seismologiei‘.

‘Este al treilea mare cutremur din istorie, după cel din 1920, de 9,6, din Chile şi cel din Sumatra, de 9,4. Cel de acum, din Japonia, de 8,9 grade Ms, este echivalentul a 17.000 de bombe atomice, de puterea celei de la Hiroshima’, a spus Mărmureanu.

1 comentariu

digital 11-03-2011 - 17:17

tot felul de idioti,unii mai specialisti ca altii apar la tv ca sa ne povesteasca ce pregatiti suntem noi pt asa ceva!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult