Acasa Cultura-ReligieReligie Pelerinaj la moaștele Sfântului Ciprian la Biserica Zlătari

Pelerinaj la moaștele Sfântului Ciprian la Biserica Zlătari

scris de Doru Dragomir
1.278 Afisari

Biserica „Sfântul Ciprian” – Zlătari din București îmbracă, zilele acestea, haine de sărbătoare. Cu prilejul hramului locașului de cult, sute de credincioși au stat la rând pentru a se închina la moaștele Sfântului Ciprian. Racla a fost scoasă în procesiune din biserică și a fost așezată sub un baldachin, în apropiere.

Pelerinaj la moaștele Sfântului Ciprian la Biserica Zlătari

Pelerinaj la moaștele Sfântului Ciprian la Biserica Zlătari

„Ştim cu toţi că atunci când ne alăturăm sfinţilor în rugăciune şi ei cheamă de la Dumnezeu asupra noastră har, pace, bucurie şi binecuvântare. Aducerea sfintei racle în exteriorul Bisericii este dintr-o dată un simbol cosmic pentru că aşa cum la Paşti bucuria învierii se vesteşte la toată lumea din exteriorul bisericii, aşa şi la sărbătoarea sfinţilor noi avem o icoană a învierii, sfintele moaşte. Trupurile neputrezite ale sfinţilor sunt arvună a învierii noastre a tuturor şi de aceea, bucuria închinării la Sfintele moaşte se face în exteriorul bisericii, foarte aproape de biserică. În acelaşi timp avem şi o motivaţie practică pentru că având în vedere mulţimea credincioşilor este mult mai dificil ca să ne închinăm în interior”, a spus Pr. Paroh Nicolae Dascălu de la Biserica „Sfântul Ciprian” – Zlătari. Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian se află în Biserica Zlătari de aproape 200 de ani.

Pe Calea Victoriei, nr.12, intre strazile Stavropoleos si Lipscani, se afla Biserica Sfantul Ciprian – Zlatari. In aceasta biserica este prezenta mana dreapta a sfantului Ciprian. Oamenii il cinstesc pentru partea luminoasa a vietii sale: convertirea la crestinism, viata inchinata slujirii lui Hristos si pentru cununa de martir pe care a primit-o in vremea cand era episcop. Sfantul Ciprian este cinstit ca cel care inlatura farmecele si vrajile. Mana dreapta a Sfantului Ciprian, facatoare de minuni, se afla in partea stanga a altarului, intr-o caseta de mici dimensiuni. Orice credincios se poate inchina Sfintelor Moaste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS