Acasa Revista Presei Revista presei. Dezastru educaţional şi emoţional

Revista presei. Dezastru educaţional şi emoţional

scris de Z.V.
115 Afisari

Premierul României, chemat la raport în Parlament. Ce vor să afle aleşii PSD. Senatorii şi deputaţii se vor reuni în plen comun, miercuri, de la ora 13.00, pentru ca premierul Ludovic Orban să explice dacă pot fi organizate în condiţii de siguranţă alegeri locale pe 27 septembrie, au decis luni conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Adevărul.

Dacă şcoala nu va începe, se anunţă un dezastru educaţional şi emoţional. Avertismentul lansat de un specialist este foarte clar şi nu lasă loc de interpretări. Incertitudinile care planează în jurul anului şcolar 2020-2021 îi macină pe părinţi, pe copii şi pe profesori. Unul dintre cei mai cunoscuţi medici pediatri din România, Mihai Craiu, a vorbit despre impactul negativ pe care l-ar avea amânarea anului şcolar. Doctorul nu ia în calcul altă posibilitate decât ca lucrurile să revină la normal în domeniul educaţional şi trage un semnal de alarmă, titrează Evenimentul Zilei.

Normalitatea alegerilor este deja compromisă. Preşedintele Iohannis şi premierul său, figuri emblematice ale nereformării PSD, fac o gimnastică în forţă, sperând să convingă asupra unui concurs pe care îl vor câştiga. Ceea ce m-a şocat, din start, în ce priveşte sportul prezidenţial, a fost numirea, numirile lui Ludovic Orban, care au secerat orice perspectivă democratică. (…) Victoria electorală, în cazul de faţă, forţează nota, aşa cum în anii ‘90, FSN a dezacordat orice parcurs democratic, scrie Ioan Vieru în Cotidianul.
Călin Popescu Tăriceanu, despre mărirea pensiilor cu 14% în loc de 40%: ”Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze…”. Mărirea pensiilor în România a reprezentat şi reprezintă un subiect de interes major, iar Călin Popescu Tăriceanu atrage atenţia, în mediul online, că ”Guvernul Iohannis-Orban” nu face altceva decât să ”testeze” populaţia cu ajutorul ”mediei aservite”, arată Gândul.

Ce subvenţii a primit fiecare partid de la stat în prima decadă a lunii august: PSD a primit jumătate din suma totală. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a virat, în prima decadă a lunii august, în conturile a şapte partide – PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Partidul Forţa Naţională – subvenţii în valoare totală de puţin peste 6 milioane de lei. PSD a primit jumătate din sumă, scrie HotNews.ro.

Orban: Decizia lui Dan Cristian Popescu, de a candida din partea PSD, este una greşită. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia lui Dan Cristian Popescu de a fi susţinut de PSD la primăria Sectorului 2 este una greşită, care-l va face să piardă toată încrederea electoratului de drepta, anunţă Jurnalul.ro.

Chestorul Oprea, fost şef la Antidrog, a fost trecut în rezervă. Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat „încetarea raporturilor de serviciu”, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a chestorului de poliţie Sorin Oprea. Şeful statului a emis acest decret la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, menţionează România Liberă.

Bogdan Aurescu iese la rampă: România îndeamnă Belarusul să respecte drepturile omului. „Suntem foarte preocupaţi în legătură cu evoluţiile recente din Belarus. România îndeamnă ferm Belarusul să aibă în vedere drepturile fundamentale ale omului şi credem că singura cale pentru oprirea violenţelor şi începerea dialogului politic cât mai repede posibil”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter, potrivit Stiripesurse.ro.

COVID-19 a omorât oameni, dar a şi salvat. Cucoş, Sindile, Cazan, Carmen Dan. ”Cine s-ar fi gândit cu doi ani în urmă că va veni un virus ucigaş care îi va salva de la pedeapsă pe capii represiunii din Piaţa Victoriei? Poate doar un autor de SF. Dar, astăzi, dacă ne uităm mai cu atenţie la peisajul ameninţător, putem valida uşor această ipoteză”, scrie Sebastian Lăzăroiu în Ziare.com.

Restructurări masive la Tarom, din cauza COVID 19. Sute de oameni vor pleca de la compania de stat în două săptămâni. Planuri de măsuri mai trebuie doar să fie avizat de către Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Compania a avut încasări sub aşteptări în ultima perioadă, ca toate firmele din domeniul transportului aerian. Tarom a fost beneficiara unui ajutor de aproape 37 de milioane de euro, anul trecut, şi a solicitat un alt ajutor de la stat, în contextul crizei COVID 19, titrează Economica.net.

De ce România are o scădere economica mult mai mică decât celelalte ţări europene, spre surprinderea tuturor analiştilor? ”(…) Din cauza haosului organizatoric de la graniţă şi a situaţiei neclare legate de izolare, noi, cei din ţară, am arătat cu degetul spre cei care au venit din afară, acuzându-i că au adus cu ei Covidul din Italia, Spania etc., de pe unde lucrau, şi l-au răspândit în ţară. Nu ştiu ce au adus, dar cred că cei peste 1,2 milioane de români au ţinut economia internă la suprafaţă, au susţinut consumul prin cheltuielile făcute în ţară, ceea ce, în final, a atenuat din prăbuşirea economică adusă de închiderea economiei în perioada stării de urgenţă – 16 martie-16 mai  (…)”, scrie Cristian Hostiuc în Ziarul Financiar.

De ce trebuie să plece guvernul PNL. Senatorul Robert Cazanciuc a prezentat motivele pentru care guvernul PNL trebuie să plece. Moţiunea de cenzură pe care PSD urmează s-o depună se bazează pe un document realizat de specialiştii partidului, intitulat „Cartea neagră a guvernării PNL”. Acest document prezintă cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei „ratate” de Guvernul Orban, precum şi măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate în această perioadă, consemnează QMagazine.

Giovanni Becali negociază mutarea lui Florinel Coman în Premier League! Transferul de 12 milioane de euro depinde de un singur aspect. Florinel Coman (22 de ani) e dorit în Premier League, de Crystal Palace. Englezii îl văd înlocuitorul ideal în eventualitatea în care Wilfried Zaha (27 de ani) părăseşte formaţia, menţionează Gsp.ro.

Ploaia dă peste cap meciurile de la WTA Praga. Debutul Simonei Halep este amânat până marţi. Simona este principala favorită a competiţiei, ea ocupând în acest moment locul 2 în lume, după australianca Ashleigh Barty. Cum este vorba de un turneu de categoria WTA International, în mod normal era admisă prezenţa unei singure jucătoare din top 10, dar s-a făcut o excepţie şi va fi prezentă inclusiv elveţianca Belinda Bencic, numărul 8 mondial, potrivit Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS