Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Romania impartita dupa pofta UDMR

Romania impartita dupa pofta UDMR

scris de Ziua Veche
104 Afisari

Cele 16 regiuni de dezvoltare ale Romaniei in varianta europeana vor fi trasate dupa cum au vrut maghiarii. Senatorii au dormit in banci, Guvernul nici macar nu s-a prezentat in plen. O initiativa a senatorilor UDMR care prevede reorganizarea euroregiunilor de dezvoltare prin marirea numarului acestora de la opt la 16 a fost adoptata tacit miercuri de Senat. Desi avea avizul negativ al Guvernului, nici un reprezentant al Cabinetului Boc nu s-a prezentat in plenul Senatului, prima Camera sesizata cu acest proiect, pentru a-si sustine punctul de vedere. Euroregiunile de dezvoltare, asa cum sunt ele prevazute in Legea privind dezvoltarea regionala, nu sunt unitati administrativ-teritoriale si nu au personalitate juridica.

 

Cele 16 noi euroregiuni, cuprinse in proiectul UDMR, sunt grupate in cinci macroregiuni astfel:

macroregiunea I

Botosani – Suceava,

Bacau – Iasi – Neamt – Vaslui,

Braila – Buzau – Galati – Vrancea,

macroregiunea II

Constanta – Tulcea,

Bucuresti,

Calarasi – Ialomita – Ilfov,

Giurgiu – Teleorman,

Dolj – Mehedinti – Olt

macroregiunea III

Gorj – Valcea,

Arges – Dambovita – Prahova

macroregiunea IV

Arad – Caras-Severin – Timisoara,

Alba – Hunedoara,

Sibiu – Brasov

macroregiunea V

Covasna – Harghita – Mures,

Bistrita-Nasaud – Cluj – Maramures,

Bihor – Salaj – Satu-Mare

Pesedistii prin senatorul Titus Corlatean i-au acuzat pe guvernanti ca au recurs la tertipuri si manevre pentru a impiedica dezbaterea proiectului. Democrat-liberalul Traian Igas i-a replicat lui Corlatean ca nici PDL nu este de acord cu adoptarea tacita, mentionand ca grupul din care face parte este mai numeros in sala decat cel al PSD. „Asadar, nu ar trebui sa aruncam niciodata pisica in curtea altor colegi”, a spus Igas. Presedintele de sedinta, liberalul Teodor Melescanu, a fost in situatia de a constata adoptarea tacita a proiectului din cauza lipsei cvorumului.

 

0 comentariu

ValVerde 25-02-2010 - 16:50

Nu stiu daca ajungem la un numitor comun, dar incet, incet ajungem la miezul conceptiilor dvs.
Solutia oferita, „e cum spune majoritatea sau puteti pleca din tara” este PROFUND antidemocratica.
Daca toti cetatenii au drepturi si indatoriri egale, majoritatea nu-si poate impune dorintele ei daca astfel incalca drepturile legale ale minoritatilor.
Vezi d-le Eretic, eu sint cetatean Roman cu drepturi absolut egale cu ale d-tale. In acelasi timp sint minoritar pentru ca nu impartasesc credinta in Dumnezeu a majoritatii, de fapt nu cred in D-zeu, punct.
Si in calitatea mea de Roman, aleg sa lupt cu cei cu conceptii asemanatoare cu ale d-tale decit sa plec din tara. Fac asta pentru ca legea e de partea mea. Cind majoritatea pe care o reprezinti va putea schimba Constitutia tarii in interesul ei, si cind Romania va avea cetateni de rangul doi ca urmare a conditiei lor de minortari, atunci poate ma voi hotari sa plec pe alte tarimuri unde secolul XXI a ajuns. Pentru ca Romania se va intoarce cu citeva sute de ani in urma, alaturindu-se tarilor ca Iran sau Saudi Arabia.

Dar stii ce cred eu d-le Eretic? Eu cred ca d-ta esti de fapt MINORITAR in Romania. Minoritar prin conceptii si valori si stau linistit pentru ca Romania inca apartine celor ca mine.

oblioo 25-02-2010 - 18:30

As vrea sa mai vad o poza cu intrarea in catedrala. Oricum, comparatia cu catedralele din Europa vestica este deplasata.
Constuctia catedralei Notre Damme din Paris a costat echivalentul a 2 TRILIOANE (mii de miliarde) de euro si a fost intr-adevar un efort organizatoric supraomenesc, pe parcursul a 100 de ani.
Catedrala Mantuirii Neamului este o biserica ortodoxa, de fapt, adaptata la secolul 21. Constructia ei costa fiecare roman trei inghetate pe an, timp de 5 ani.

1 2 3 4

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS