Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Poliţiştii ridicaţi de procurori sunt acuzaţi de tortură

Poliţiştii ridicaţi de procurori sunt acuzaţi de tortură

scris de C.P.
2 afisari

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) au dispus începerea urmăririi penale faţă de 31 de agenţi de poliţie din cadrul Secţiilor 1 şi 3 Bucureşti, pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură, după caz, informează un comunicat al PTB remis, marţi, Agerpres.

Poliţiştii ridicaţi de procurori sunt acuzaţi de tortură

‘Totodată, au fost emise 82 de mandate de aducere, în vederea punerii în executare de către organele de poliţie. Au fost solicitate Tribunalului Bucureşti 30 de autorizaţii de percheziţie, instanţa de judecată admiţând propunerile formulate. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti’, se mai arată în comunicat.
Mai mulţi poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Bucureşti sunt audiaţi, marţi, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), fiind suspectaţi de luare de mită, după ce au fost efectuate mai multe percheziţii la domiciliile acestora. Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii fac parte din structura de Ordine Publică, care se dădeau drept lucrători de la Poliţia Rutieră pentru a obţine foloase materiale. De asemenea, ar fi vorba şi despre agenţi de Poliţie care percepeau bani de la prostituate.
Poliţiştii au fost luaţi marţi dimineaţă de la sediile Secţiei 1 şi 3 de Poliţie şi duşi cu dubele la audieri la sediul DGA. Cazul este instrumentat de procurorii Tribunalului Municipiului Bucureşti, potrivit sursei citate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult