Acasa Actualitate-InternaInvestigatii Tragedie pe râul Vaser – Morţi şi dispăruţi la rafting

Tragedie pe râul Vaser – Morţi şi dispăruţi la rafting

scris de Z.V.
500 Afisari

Trupurile a două persoane au fost găsite, luni după-amiază, în râul Vaser, pompierii maramureşeni căutând la ora transmiterii acestei ştiri alte trei persoane care ar fi dispărute, întrucât există informaţii că ar fi vorba de un grup de cinci turişti care au fost văzuţi cu două ambarcaţiuni pe râu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Ioan Mureşan, cadavrele a două persoane au fost găsite, luni după-amiază, în râul Vaser, în apropierea localităţii Vişeu.

Accident Cascada strungii (foto: emaramures.ro)

În urma unui apel la 112, o echipă de pompieri din Vişeu s-a deplasat în zonă pentru a scoate cadavrele din râu. Conform celui care a făcut apelul la 112, cinci turişti au fost văzuţi luni dimineaţa cu două ambarcaţiuni, iar după amiază alţi turişti au descoperit cele două cadavre, a declarat Ioan Mureşan.

El a adăugat că, potrivit apelului, celelalte trei persoane ar fi dispărute, pompierii începând căutările acestora. Conform lui Mureşan, apelul a venit de la un turist aflat în gara din Vişeu, care fusese sunat de alţi turişti, aflaţi în apropierea râului Vaser.

Din primele informatii reiese ca persoanele decedate au fost gasite la doi kilometri distanta una de cealalta, insa deocamdata nu s-au dat detalii despre identitatea acestora. Potrivit surselor eMaramures ar fi vorba de tineri care au facut rafting pe Vaser iar incidentul s-ar fi produs dupa ce echipajul aflat intr-o barca – posibil un caiac – ar fi cazut intr-o cascada. Neoficial s-a mentionat ca unul dintre corpurile nesufletite ar fi fost dus de apa si s-ar fi agatat in trunchiurile de pe malul raului, in timp ce un alt cadavru ar fi fost vazut in zona cascadei unde s-a produs tragedia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS