Acasa Actualitate-InternaSocial Spitalul Judetean Arges: un caz similar cu cel de la CFR 2

Spitalul Judetean Arges: un caz similar cu cel de la CFR 2

scris de Ziua Veche
50 Afisari

Suspiciune de infectie intraspitaliceasca la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti. O femeie care a suferit marti o intrerupere chirurgicala de sarcina a fost reinternata dupa cateva ore la Terapie Intensiva deoarece a intrat in stare de soc. Directorul spitalului, Gheorghe Fratoaica, spune ca pacienta are un inceput de septicemie in urma unei infectii care nu i-a afectat inca toate organele. El a precizat ca infectia ar putea proveni fie de la manusile si setul perfuzabil folosite in interventia chirurgicale, fie de la o alta infectie intravaginala mai veche, care in urma operatiei a ajuns in uter. „Perioada de incubare a fost foarte scurtă, de doar trei ore, iar aceste cazuri sunt foarte rare” – afirma directorul Fratoaica.


Pacienta, Ioana Constantin, (30 de ani) din comuna argeseana Cateasca, a solicitat intreruperea de sarcina marti, in jurul orelor 11, iar dupa efectuarea operatiei s-a dus acasa. Patru ore mai tarziu, femeia s-a simtit brusc rau si a intrat in stare de soc, familia a apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar ambulanta a dus-o de la Cateasca la acelasi spital pe care il parasise mai devreme. Pacienta a fost transportata a doua zi la Spitalul Universitar Bucuresti.  

 

Ministerul Sanatatii a cerut miercuri dimineata Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges sa inceapa o ancheta epidemiologica in cazul respectiv. Pana la finalizarea anchetei, DSP Arges a interzis activitatea medicala in sala de tratament a sectiei de Obstetrica –Ginecologie nr 1 si a cerut unitatii sanitare inceperea operatiunilor de sterilizare la blocul operator si inlocuirea mesei chirurgicale. 

„Din primele noastre cercetari, dupa ce o comisie a institutiei pe care o conduc s-a deplasat la acest spital, rezulta ca ar putea fi vorba despre o infectie intraspitaliceasca, deocamdata neconfirmata” – a declarat directorul DSP Arges, Anca Alexandrescu. 

Conform sefului DSP Arges, au fost prelevate probe din sectia in care a avut loc interventia chirurgicala, dar si din Sectia de Terapie Intensiva, precum si din incaperile adiacente acestora. Din primele cercetari rezulta ca pacienta, aflata la al saptelea avort, are antecedente de tahicardie supraventriculara si o interventie chirurgicala pe cord.

 

Grav este si faptul ca pe foaia de observatie a pacientei nu sunt trecute investigatiile medicale si nici ce varsta avea fatul. Este foarte posibil ca aceste precizari sa fi fost omise intentionat, pentru ca fatul era mai mare de trei luni si jumatate si in mod normal nu se mai putea efectua avortul.

 

”Colegiul Medicilor va face parte din echipa care va analiza ce s-a intamplat la spitalul din Pitesti. Trebuie sa verificam daca exista si o responsabilitate individuala a medicului care a tratat-o pe pacienta”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

 

Ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat ca nu deruleaza la nivel centralizat achizitii de materiale sau dispozitive sanitare, acestea realizandu-se  la nivelul fiecarei unitatii sanitare in parte. Precizarea a aparut in contextul in care firma furnizoare de instrumente medicale pentru Spitalul Judetean de Urgenta Arges este anchetata de ceva timp de DNA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS