Acasa InternationalExterne Bin Laden mort: un trucaj. Unde sunt imaginile reale?

Bin Laden mort: un trucaj. Unde sunt imaginile reale?

scris de A.P.
1 afisari

France Presse a aplicat fotografiei despre care se pretinde că l-ar înfăţişa pe Bin Laden mort, unui program special de calculator care a dovedit falsul.

Bin Laden mort: un trucaj fotoAFP a demonstrat că pentru realizarea trucajului au fost folosite barba şi partea de jos a feţei dintr-o fotografie mai veche a lui Bin Laden. “Barba este neclară, se vede limpede că e un montaj”, a declarat Mladen Antonov, redactor şef al departamentului foto al AFP. Agenţia franceză nu a difuzat imaginea într-o primă fază, apoi a transmis-o pe fluxul său prezentând-o drept o fotografie trucată şi precizând circumstanţele trucajului.

Pe site-ul său, canalul american MSNBC a precizat că doi responsabili americani au prevenit NBC News că imaginea era trucată. Până luni la prânz, nici o fotografie oficială a lui Bin Laden mort nu a fost dată publicităţii. Or, dacă ştirea că trupele speciale amercicane l-au lichidat pe Bin Laden este reală, este de neimaginat ca acestea să nu-i făcut fotografii cadavrului, înainte de a-l arunca în mare.

Canalele tv pakistaneze au fost primele care au difuzat imaginea ca fiind cea a lui Bin Laden, urmate de BBC şi CNN, care au încetat totuşi rapid să o mai prezinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult