Acasa InternationalExterne Obama nu va publica fotografii cu bin Laden mort. Vezi de ce

Obama nu va publica fotografii cu bin Laden mort. Vezi de ce

scris de R. C.P.
2 afisari

Barack Obama refuză să publice fotografii cu trupul neînsufleţit al liderului al-Qaida, Osama bin Laden, ucis într-o operaţiune americană în Pakistan, potrivit postului de televiziune CBS, căruia preşedintele i-a acordat un interviu miercuri.

 
Barack Obama (eurweb.com)

Barack Obama (foto: eurweb.com)

Obama  „a declarat că nu va difuza fotografii cu bin Laden după moartea sa, pentru a dovedi decesul său„, a anunţat CBS, citat de Mediafax.

Obama a decis că riscurile create prin difuzarea acestor imagini depăşesc beneficiile la care ne putem aştepta, a explicat el pentru postul de televiziune CBS.

„Am discutat acest lucru pe plan intern şi amintiţi-vă că suntem absolut siguri că era el. Au fost făcute analize ADN. Prin urmare, nu există nicio îndoială că l-am ucis pe Osama bin Laden„, a afirmat Obama, potrivit unui rezumat al interviului difuzat de televiziune.

„Este foarte important să nu lăsăm probe fotografice ca instrument de incitare (la violenţă) sau propagandă. Nu este în stilul nostru. Nu vom arbora acest tip de fotografii ca pe nişte trofee”, a adăugat Obama, potrivit postului de televiziune CBS care va difuza interviul integral duminică.

„Adevărul e că este o persoană care merita ce a avut. Iar eu cred că americanii şi oamenii din lumea întreagă sunt bucuroşi că a murit„, a adăugat Obama.

Dar, „dată fiind natura violentă a fotografiei, (publicarea ei) creează un risc pentru securitatea naţională” , a declarat el, potrivit CBS.

„Nu există nicio îndoială asupra faptului că bin Laden este mort. Nu există cu siguranţă nicio îndoială în rândul membrilor Al-Qaida cu privire la moartea sa. Iar noi nu credem că o fotografie în sine poate face diferenţa” a argumentat Obama.

„Vor fi persoane care vor nega acest lucru. Adevărul este că bin Laden nu va mai păşi niciodată pe acest pământ”, a insistat preşedintele.

1 comentariu

digital 05-05-2011 - 10:52

nu o publica pentru ca este prost trucata!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult