Acasa Opinii “Pesedlâcul” etern promițător

“Pesedlâcul” etern promițător

scris de Teodor Seran
315 Afisari

După doar patru luni de guvernare, PSD a reușit să-și infiltreze „ieniceri” si “spahii” în toate structurile administrative din țară și fără nicio excepție în toate instituțiile aparținând statului roman. Această maree de oameni ai partidului “ roșu “ se dorește a fi o măsură de siguranță a îndeplinirii vizionarului program de guvernare al PSD.

Eșecul îndeplinirii acestui program este dat de abordarea lui intr-o manieră de tip nord –coreean. Un cuvânt nevăzut , dar omniprezent, ca o fantomă apare între paginile programului. Este cuvântul nelipsit din textele plenarelor comuniste, repetat obsesiv la megalomanicile Congrese ale PCR: neabătută. Pornind guvernarea cu această obsesie bolnăvicioasă de realizare neabătută a programului de guvernare, fără a admite posibilitatea unor eșecuri sau neînpliniri conjuncturale, aceasta este implacabil supusă eșecului.

Ceea ce n-au învățat politicienii români in cei douăzeci și șapte de ani ai jalnicei democrații românești, este faptul că atunci când te afli pe un post de conducere este obligatoriu să ai și talent de vizionar. În cultura actului politic este obligatorie capacitatea de a fi flexibil în anumite conjuncturi economice și sociale, astfel încât acesta să se ridice deasupra tuturor problemelor,în favoarea interesului public. Această sintagmă este uneori necunoscută sau cvasi-persiflată de către conducătorii politici, care își desfășuară mai toată activitatea lor sub semnul egoismului personal. Dovada acestei gândiri este faraonicul domeniu pe care îl deține Liviu Dragnea în cel mai sărac județ din câmpia română: Teleorman.

Asistăm la un început de dezintegrarea a mecanismului gândit de Liviu Dragnea pentru a desăvârși un program de guvernare mincinos. Părintele acestui program de guvernare impus partidului și prezetat întregii opinii publice românești ca pe a opta minune a lumii este conștient de faptul că programul de guvernare este putred de mincinos, dar nu ar recunoaște acest lucru nici ”tăiat in bucăți”, pentru ca atunci când posezi o astfel de avere presupus ilicită ai tot interesul să dai și la ”prostime„ o pâine puțin mai albă, asfel încât lumea să spună, cu naivitatea balcanică, care ne caracterizează, ” lasă-l, mă, ce dacă are vilă și avere, uite că ne dă și nouă!”

Această tactică a distragerii atenției de la principala deviere a social-democraților, respectiv trădarea doctrinei și a unor politici sociale reale, a trecut de la faza donațiilor mărinimoase de găleți, tricouri, pixuri și alte minciunele, la faza ”mituirii globale”, pe baza unui buget public umflat fictiv la maxim, incapabil să asigure finanțările lipsite de responsabilitate ale Liei Olguța Vasilescu. Faptul că ministrul muncii consideră bugetul țării ca pe un buget personal, aflat la dispoziție oricând, este aiuritor și grav pentru o guvernare cu adevărat responsabilă.

De regulă, atunci când se bagă mâna adânc in sacul cu bani publici, oricine face acest lucru este greu de oprit. Această situație este similară, unor întâmplări tragi-comice care se petrec pe pajiștile cu lucernă înflorită aflate pe plaiurile autohtone, atunci când vaca, dintr-o neglijență nesăbuită, scapă în lucernă. N-o mai scoate nimeni. Nici cu ordinul partidului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult