Acasa Opinii Pseudokynegetikos cu “Il Sakvatore de la Patria”

Pseudokynegetikos cu “Il Sakvatore de la Patria”

scris de Teodor Seran
327 Afisari

Apariția lui Nicușor Dan pe scena politică românească a fost una neașteptată și de neînțeles, chiar și pentru președintele acestei fundații  transformată peste noapte într-un așa-zis partid politic.

teodor seranAcest mini-partiduleț, care dorește să treacă pragul electoral, nu are în structura lui, nimic din esența a ceea ce numim politică angajată. Văzându-se în situația de posesor a unui procentaj de top în alegerile locale din București, domnului Nicușor Dan i-a venit ideea de a sări de pe mica grămadă din ograda Bucureștiului, în care găsise câțiva bănuți de aur, pe o grămadă națională, mult mai mare, în care să găsească la alegerile din toamnă, un cufăr imens, plin cu bani. Proiectul USR este însă o  nucă găunoasă, fară substanță, care nu va oferi în final decât dezamăgiri și frustrări cetățenilor naivi, care încă mai speră că România poate fi salvată. Pentru a nu deveni captivi ai acestui proiect mincinos, cetățenii din afara Bucureștiului- și ceilalți, deja ,, îmbrobodiți ”!- , ar trebui să perceapă un adevăr super-necesar: acest Nicușor Dan nu este decât un ,,farseur” politic!

Ideea de a salva România de racilele originalei democrații românești,  nu îl are ca autor pe Nicușor Dan. În realitate, acestă dorință a românilor reprezintă un vis nemărturisit, întrucât în sufletul acestora s-au adunat de-a lungul anilor, destul de multe frustrări, care constituie un balast, purtat de la an la an mai departe.

Nu avem niciodată curajul de a îl arunca cât mai departe de existența noastră. Farseuri politici, precum Nicușor Dan, exploatează cinic această slăbiciune a românilor, încercând să acrediteze ideea că sunt în stare să le aducă în dar, împlinirea  acestor vise. În spatele acestor declarații amăgitoare se regăsesc interese politice murdare, cel mai adesea de grup și nu în favoarea unui număr mare de oameni, cum clamează Nicușor Dan. Interesul actual al ,, găștii ” politice din fruntea USR este acela de a obține un număr de mandate de parlamentari, prin intermediul cărora se dorește a se influența politica românească.

Nicușor Dan se amăgește singur, sperând că alegătorii se vor înghesui să voteze USR, ca fiind singurul partid capabil să aducă ,,mântuirea” neamului de păcatele multe și grele ale democrației. Este posibil ca o parte din electorat să fie prinsă în plasa acestor elucubrații electorale, neținându-se cont de marea lehamite existentă în societatea româmânească. Pe de altă parte, acest grup de impostori politici, nu posedă o baghetă magică, prin care să transforme o fundație de București, într-un partid de anvergură națională. Timpul a fost prea scurt pentru ca fundația bucureșteană să își înființeze și să facă funcționale, structuri organizatorice, la nivelul fiecărui județ, condiție indispensabilă pentru desfășurarea unui război politic.

Nu poți să aduci fericirea unui neam, promovând doar idealuri! A la guerre, comme a la guerre! Nu se poate vorbi despre o victorie, într-un război al alegerilor parlamentare, dacă nu dispui de o armată sensibil egală, cu cea a adversarului. Nicușor Dan și și muza Clotide Armand sunt convinși că pot înlocui o structură organizatorică cu o causerie de tip parizian, desfășurată într-un bistro de pe malul Senei. Confiscarea idealului alegătorilor de a scăpa o dată pentru totdeauna de rău, se va concretiza  în final, printr-un usturător eșesc în alegerile parlamentare. S-ar putea într-adevăr  ca Nicușor Dan, Clotide Armand și alți ,,guguștiuci” din conducerea USR să obțină mandate de parlamentari. Va însemna oare acest lucru, că Nicușor Dan et compania, au salvat România? Fără îndoială că nu! Se va înregistra o nouă dezamăgire și o compromitere gravă a ideii de atingere  a binelui public! Avantajul va fi de partea falșilor ,,salvatori ai patriei” , care se vor alege în final cu niște locuri de ,,pitpalaci” care se vor a fi politicieni, dar care în realitate nu sunt decât niște șmecherași oportuniști de București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS