Acasa Revista Presei Revista presei. Lista măsurilor de austeritate

Revista presei. Lista măsurilor de austeritate

scris de Z.V.
126 Afisari

Croaţia, zguduită de un nou cutremur, cu magnitudinea de 6,4. Imobile surpate, centrala nucleară Krsko din Slovenia, oprită. Un cutremur de magnitidinea 6,4 a avut loc marţi în Croaţia şi a cauzat surparea unor imobile în oraşul Petrinja (centru), a anunţat Institutl american de geofizică USGS, iar centrala nucleară Krsko din Slovenia a fost oprită ”din precauţie”, în contextul în care un cutremur a avut loc în Croaţia şi luni, transmite Adevărul.

Lista măsurilor de austeritate pregătite pentru bugetari de la 1 ianuarie 2021 – proiect de OUG Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Guvernul va îngheţa salariile de bază, sporurile, indemnizaţiile, primele acordate bugetarilor, la nivelul lunii decembrie 2020, se arată într-un proiect de OUG pus în dezbatere publică de Executiv. Bugetarii vor primi şi la anul vouchere de vacanţă, tot în valoare de 1.450 de lei, şi nu indemnizaţii de vacanţă de 2.230 de lei, aşa cum prevede legea salarizării, iar pensiile de serviciu civile şi militare nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei în 2021, transmite Economica.net.

Cîțu, în corzi: Sindicatele se ridică Federația Sanitas somează Guvernul să respecte promisiunile făcute angajaților din sistemul sanitar în perioada de urgență și de alertă, în ceea ce privește creșterea salariilor, amenințând că va recurge la proteste față de blocarea Legii salarizării unitare, potrivit Cotidianul.

Avertisment pentru românii din Marea Britanie. „E nevoie de reguli mai stricte” Guvernul Marii Britanii trebuie să introducă reguli mai stricte pentru a preveni un nou val de decese din cauza unei noi tulpini a coronavirusului, a avertizat marţi un epidemiolog, relatează Reuters, anunţă Evenimentul Zilei.

Încă 140.000 de doze din vaccinul Pfizer anti-COVID-19 destinate cadrelor medicale au ajuns în România! Șapte din 10 medici și asistente din prima linie, imunizați Alte 140.000 de doze din vaccinul dezvotlat de Pfizer și BioNTech au ajuns în România în cursul zilei de marți, 29 decembrie. Dozele vor ajunge pentru vaccinarea a 70.000 de persoane, respectiv lucrători din domeniul sănătății, care au prioritate, informează Gândul.

Klaus Iohannis: România va furniza Moldovei până la 200.000 doze vaccin anti-Covid / Maia Sandu: Mă bucur foarte mult să vă găzduiesc aici, la Chișinău, după mulți ani de îngheț / Ați fost alături de noi și la bine, și la greu România va furniza Republicii Moldova „până la 200.000 de doze de vaccin” anti-Covid-19 și va trimite la Chișinău, în etapa imediat următoare, o echipă de experți români care să ajute autoritățile moldovene în acest proces, a declarat marți Klaus Iohannis, într-o declarație comună de presă cu noul președinte al Moldovei, pro-europeana Maia Sandu, conform Hotnews.ro.

Alegerea lui Orban ca șef al deputaților și învestirea Guvernului, pe masa Curții Constituționale Două Hotărâri ale noului Parlament, respectiv cea prin care a fost constituită Camera Deputaților și prin care a fost aleasă conducerea, precum și hotărârea prin care a fost acordat votul de încredere pentru instalarea Guvernului Cîțu, în mai puțin de 48 de ore, vor fi analizate de Curtea Constituțională în a doua jumătate a lunii ianuarie, potrivit Jurnalului Naţional.

Primarul Capitalei și ministrul Mediului analizează poluarea, care a adus României un infringement Primarul Capitalei și ministrul Mediului analizează calitatea aerului din București, care a adus României o procedură de infringement, relatează România Liberă.

Marea Britanie, în alertă după ce a înregistrat un nou record de contaminări: ce este necesar să facă pentru a evita un al treilea val covid-19 Marea Britanie este necesar să vaccineze două milioane de persoane săptămânal, cu scopul de a evita un al treilea val al epidemiei covid-19, conchide London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM), o universitate londoneză, într-un studiu, relatează Reuters, scrie Stiripesurse.ro.

Epopeea „Fara penali in functii publice” continua. Cum a fost scoasa din nou din sertar initiativa semnata de un milion de romani Vicepremierul Dan Barna, copresedintele USR PLUS, a declarat, luni, 28 decembrie, ca dupa ce va trece pandemia de COVID-19 va fi organizat un referendum pentru initiativa „Fara penali in functii publice” si ca PNL este de acord cu acest lucru, potrivit Ziare.com.

Scandalul liberalizării preţului la energie: Preţul va creşte cu 26% de la 1 ianuarie. Ce face ANRE, instituţia de stat unde preşedintele câştigă 10.000 de euro pe lună? Dumitru Chisăliţă, Asociaţia Energia Inteligentă: Oamenii vor zice că liberalizarea preţului energiei electrice înseamnă creştere de preţuri. Factura poate creşte cu până la 26%, informează Ziarul Financiar.

DNA a clasat dosarul „Fațada” Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus clasarea dosarului cunoscut drept „Faţada” în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, era urmărită penal, pentru că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei, dar şi pentru că şi-ar fi folosit influenţa pentru obţinerea unor sume de bani pentru campania electorală din 2012, menţionează Q Magazine.ro.

Kiel produce marea surpriză și cucerește a 4-a Ligă a Campionilor din istorie! Nemții de la Kiel au câștigat Liga Campionilor la handbal masculin, după o finală cu Barcelona, scor 33-28.notează Gazeta Sporturilor.

Vaccinul AstraZeneca nu este pregătit pentru a primi aprobare în Europa. Explicația oficială Țările din Uniunea Europeană primesc o veste mai puțin bună la final de an 2020. Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca nu este pregătit pentru a primi aprobare în Europa, scrie Fanatik.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS