Acasa Stiinta-ITIT Biroul din rucsac: Canon ImageFORMULA P-150

Biroul din rucsac: Canon ImageFORMULA P-150

scris de Ziua Veche
45 Afisari

Canon ImageFORMULA P-150 îţi va ridica mai mult decât o sprânceană, pentru că este cel mai compact scanner pe care l-am văzut până acum (există şi mai compacte, dar nu le-am văzut), iar performanţele sale sunt comparabile cu ale unui aşa numit flat-bed, care poate să îţi ocupe o grămadă spaţiu pe birou.


În formă compactată, P-150 măsoară doar 42 x 282 x 98 mm, şi are un duplexer automat care poate fi încărcat cu până la 20 de coli, adică poate scană până la 20 de coli pe ambele feţe simultan, iar încărcarea colilor se face automat. Dacă ai mai mult de 20 de coli, din driverul aparatului poţi seta opţiunea de colaj. Pentru viteze de scanare optime, va trebui să te asiguri că ai două porturi USB libere, unul fiind folosit pentru transferul de date şi celălalt pentru alimentare.

Formatul maxim pe care îl poate scana este clasicul A4, iar paginile trec foarte lin prin mecanismul de scanare. Dacă la un flat-bed ai o suprafaţa de sticlă pe care aşezi pagină şi apoi o acoperi cu un capac, la acest scanner mecanismul seamănă cu cel de feed de la o imprimanta. Dar nu apăr blocaje de hârtie că la imprimante, deşi, mai ales la rezoluţii mici, viteză cu care se mişcă hârtia prin tot mecanismul poate fi mult mai mare decât în cazul unor imprimante (bine, nu din cele de mare producţie, ci pentru utilizatorul de acasă).

Poţi scana în două moduri majore, în funcţie de tipul de instalare pe care l-ai ales. Dacă alegi să nu instalezi nimic pe calculator, poţi folosi o versiune Lite a softului de scanare CaptureOn Touch, care va permite doar crearea de imagini ale documentelor scanate. Dacă alegi să instalezi softul pe calculator, vei obţine o versiune completă a CaptureOn Touch, cu unele programe adiţionale: Nuance PaperPort 11 pentru managementul documentelor şi recunoaşterea optică a caracterelor (OCR), NewSoft Presto! BizCard 5 SE pentru scanarea şi administrarea cărţilor de vizită, precum şi un driver combinat Twain şi ISIS, care îţi va permite să scanezi direct din orice program care are inclusă funcţia scan. Vă recomand variantă a două, întrucât CaptureOn Touch Lite nu poate exporta datele scanate într-un document PDF cautabil. Dacă însă vrei un document Word sau de multe alte tipuri, poţi folosi pentru scanare PaperPort 11, care îţi oferă o mulţime de posibilităţi de editare şi exportare a rezultatului.

Rezoluţia maximă a lui P-150 este de 600 dpi, dar cea implicită este setată la 200 dpi, ceea ce este suficient pentru majoritatea documentelor obişnuite, dacă nu te deranjează imagini un pic blurry. Scanarea unei coli A4 cu text şi imagine în proporţie egală, în regim duplex, a durat doar câteva secunde (în jur de 5) la o rezoluţie de 200 dpi şi sub un minut la 600 dpi, dar diferenţele de calitate sunt notabile, aşa că, dacă nu te grăbeşti, poţi obţine o calitate excelentă a scanării. Un compromis acceptabil ar fi setarea la 300 dpi care oferă rezultate satisfăcătoare şi din calităţii, dar şi din cea a vitezei.

Canon susţine că P150 poate atinge o viteză de scanare de până la 15 pagini pe minut (ppm), cee ce mi se pare plauzibil la o setare medie a rezoluţiei, dar în practică cifrele pot varia în funcţie de rezoluţia la care scanezi, dacă o faci în regim duplex sau nu, sau în funcţie de proporţiile dintre text şi imagine. P150 nu este un scanner foto dedicat dar se descurcă destul de bine cu imaginile. Dacă însă vrei să-ţi digitalizezi vechia colecţie de fotografii, ar fi mai bine să foloseşti un apărat specializat. Dar pentru nevoi de zi cu zi, de exemplu pentru fotografii care urmează să fie postate pe un blog, calitatea oferită de P150 ar trebui să te satisfacă destul de bine.

Cât despre preţ, acesta se situează undeva în plajă 1.000 – 1.200 lei, aşa că va cam trebui să ai realmente nevoie de el, având în vedere că flat-bed-uri mult mai performanţe costă doar o mică fracţiune din banii ăştia.

www.Playtech.ro

0 comentariu

ZOZO 09-10-2010 - 16:01

Cred ca trebuie schimbata locatia.

cercetas 09-10-2010 - 17:34

nu e clar ce zice politistu
o fi defilat si el la Cotroceni?

caramache 10-10-2010 - 02:38

Aiurea, de cand a latrat in vant la trei coceni, persoana a fost transferata de la militieni la hingheri ( diferenta de leafa si sporul de latz fiind suportate de Viktorash Pesederash si KKrini Treitrandafiri cu mana pe costitutie si laba pe prostitutia motziunii spre jalea natziunii.
Albastrelul hingherash comunitar latra ca boul si rage ca cainele la javra maidaneza tricolora polonikovnik razvratit rebel Petrache Costinel si la trinebunul triclor Vadim Cornel care l-a afisat pre iel cu tricolorul de la izmene pre dinafara si cu murdaria de la izmene pre dinlauntrul trebilor mari din afara.

Rodu Aurelian 10-10-2010 - 10:10

Eu am pedigree marin,
Primul lup de mare-n tara
Nu accept sa-mi spuneti voi
Ca sunt javra ordinara
……..

shanghai 10-10-2010 - 19:51

caramache pe langa ca rade tot statul major general de limbile pe care le tragi amiralului esti un obsedat bun de azilul 9

caramache 10-10-2010 - 22:31

Ba, daca SiMiGii nu au altceva de facut decat sa rada de scrierilii mele in loc sa-l citeasca pe Clausewitz, ei il citesc pe caramache si-i taie aia calului lui Frunze, apoi tontzi SiMiGii astia ar trebui trimisi la batalionu’ deciuplinar si platiti cu solda de caprar. Asa va mai face si platitorul de bir economie in loc sa plateasca niste tolomaci care merita in fund araci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS