Acasa Stiinta-ITStiinta Fenomenul astronomic al anului 2013: „Vizita” cometei ISON, de 15 ori mai luminoasă ca Luna

Fenomenul astronomic al anului 2013: „Vizita” cometei ISON, de 15 ori mai luminoasă ca Luna

scris de Laurentiu Banches
950 Afisari

Un spectacol unic li s-a pregătit oamenilor pentru sfârşitul anului 2013, când cometa ISON  urmează să treacă în apropierea Pământului.

Fenomenul astronomic al anului 2013: „Vizita” cometei ISON (foto:astrophotography.us)

Cometa ISON se îndreapta spre interiorul sistemului solar si va ajunge în apropierea Pamântului la sfârsitul anului viitor, potrivit dailymail.co.uk. Astronomii sunt de părere că va întrece în stralucire “cea mai mare cometă a secolului trecut”, cometa McNaught, care stăalucea mai intens decât planeta Venus în momentul în care a trecut pe lânga Pamânt, în 1965.

Experţii spun ca această cometă ar putea fi mai luminoasă chiar şi de 15 ori decât Luna şi ca ar putea fi vizibila în timpul zilei. Pamîntenii din emisfera nordica vor avea ocazia de a urmari cometa de la sfârsitul lunii noiembrie pâna la începutul lui decembrie. Dacă va supravietui trecerii pe lânga Soare, cometa ISON se va îndeparta iarăşi de interiorul sistemului solar şi se va mai întoarce în câteva mii sau milioane de ani.

2 comentarii

ciufulici 27-12-2012 - 12:09

Nu e cometa.

cata 27-12-2012 - 18:59

da ce e asteroid ? este cometa ison2013 documenteaza-te

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS