Acasa Stiinta-ITStiinta Morţi de plictiseală

Morţi de plictiseală

scris de M.A.
1 afisari

Potrivit experţilor de la University College din Londra, persoanele care sunt plictisite prezintă un risc dublu de a deceda din cauza unui infarct sau accident vascular cerebral, spre deosebire de cele care au o viaţă activă.

Mort de plictiseala

Mort de plictiseala (foto: llega.itgroup.com.co)

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au monitorizat 7.500 de persoane, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 55 de ani. Voluntarii au fost supravegheaţi pe o perioadă de 25 de ani, transmite Mediafax.

Pe parcursul studiului, s-au înregistrat cu 40% mai multe decese în rândul subiecţilor care afirmau deseori că se plictisesc, comparativ cu participanţii care nu se confruntau cu această problemă.

Riscul de deces este pus pe seama faptului că plictiseala determină persoanele să fumeze sau să bea alcool, explică Annie Britton şi Martin Shipley, autorii studiului publicat în International Journal of Epidemiology. „Persoanele care sunt mai mereu plictisite nu acodă o importanţă deosebită alimentaţiei şi duc o viaţă sedentară. Acest lucru creşte considerabil riscul de boli cardiovasculare„, spune dr. Christopher Cannon, profesor de cardiologie de la Universitatea Harvard şi membru al Colegiului American de Cardiologie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult