Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Traian Băsescu pleacă în SUA

Traian Băsescu pleacă în SUA

scris de L.M.
252 Afisari

UPDATE 16.45: “Preşedintele României, Traian Băsescu, se va afla la Washington, în data de 13 septembrie a.c., într-o vizită de lucru, pentru finalizarea unor acorduri bilaterale între România şi Statele Unite ale Americii”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Traian Băsescu ar urma să ajungă săptămâna viitoare în SUA, la Washington.

basescu SUA

Traian Basescu pleaca in SUA

Potrivit jurnalistului Dan Tapalagă de la HotNews, surse americane şi de la Bucureşti ar fi spus că Băsescu va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii. Administraţia Prezidenţială şi MAE nu au comentat.

În luna mai, Ziua Veche anunţa că, în toamna acestui an urmează să aibă loc o întâlnire între Traian Băsescu şi Barack Obama, legată de semnarea acordurilor bilaterale şi a aranjamentelor de punere în practică a participării României la sistemul de apărare antirachetă.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a anunţat, în luna iulie, că semnarea acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României nu se va face de către preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama, ci că actul propriu-zis al semnării documentului ar putea avea loc în această toamnă şi se va face, cel mai probabil, de către şefii celor două diplomaţii.

La rândul său, Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus pe 4 iulie că nu ştie dacă întâlnirea BăsescuObama ar putea avea loc cu ocazia semnării acordului scutului antirachetă.

Ministerul de Externe a declarat în urmă cu câteva luni că se lucrează împreună cu Departamentul de Stat la pregătirea unei vizite în SUA a preşedintelui Traian Băsescu.


5 comentarii

Ciu Huhu 10-09-2011 - 17:04

Sa nu se mai intoarca in veci.

urbos 10-09-2011 - 17:24

Sau mai bine sa se intoarca mort.

VALER 10-09-2011 - 17:08

Bsescu se duce in America sa aduca criza ca sa o trateze cu indiferenta marinareasca
VA ROG FOARTE MULT CA BASESCU SA ADUCA CRIZA CU UN VAPOR ROMANESC ,SA NU O ADUCA CU AVIONUL SA NU AVEM PROBLEME IN AER

Andrei 10-09-2011 - 18:40

Va urez dl.Presedinte sa aveti o vizita fructuoasa ,convorbiri si intelegeri pragmatice in beneficiul ambelor parti asa cum de altfel ne-ati obisnuit in mandatul dvs.

DiogeneDragon 10-09-2011 - 19:33

Domnule Andrei, vedeti cu ce fel de convorbiri fructoase ne obisnuise presedintele.

http://www.tvr.ro/articol.php?id=99123

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult