Acasa Opinii Cometa ISON. Cum va afecta România

Cometa ISON. Cum va afecta România

scris de Marius Bâtcă
1.855 Afisari

Primele ploi mai serioase, primul val de frig şi vânt puternic. Isterie şi panică: Televiziunile de ştiri anunţă Apocalipsa. Aştept cu nerăbdare cometa ISON. Ce o să mai facă atunci?

Marius BatcaSă vedem! Prima dată, reporterii o să fie trimişi pe teren şi o să facă sincroane din faţa Casei Presei Libere. Apoi, corespondenţii de serviciu o să îşi pună cizme de cauciuc în picioare şi o să intre în cometă până la brâu, de unde o să transmită în direct, plângându-se că autorităţile nu fac nimic. În fundal, o să se vadă nişte locuitori de la ţară care beau la cârciumă sau fac bancuri pe seama pompierilor, jandarmilor şi militarilor veniţi să le ia cu lopata cometa ISON din curte.

În acelaşi timp, în studiourile de televiziune, analiştii peste analişti, aceiaşi, ca de fiecare dată, vor întoarce pe toate părţile efectele pe care cometa ISON le are asupra României. Astfel, unii o să spună că nu e bună, pentru că nu produce nimic. Alţii o să arate că, din contră, produce. Se vor aduce în discuţie FMI, Schengen şi TVA, pentru a se demonstra influenţa cometei asupra codului rutier şi încălzirii globale.

La buletinele de ştiri şi în “tocşouri”, cometa ISON va fi acuzată de tot ce se întâmplă mai rău în România, dar cu nuanţe diferite, în funcţie de specificul şi simpatiile consacrate. Aşa că o să vedem cum cometa ISON va afecta România din cauza USL-ului. Comisia Europeană va fi sesizată prin scrisori şi interpelări în Parlamentul European. USL va fi acuzat că vrea să o fure, printr-o lovitură de stat. La altă televiziune, se va arăta cu acte şi declaraţii că este clar vina lui Traian Băsescu. Preşedintele va fi acuzat că vrea să o fure, mână-n mână cu regii asfaltului.Vor apărea înregistrări cu Băsescu când spune despre ISON că este “o cometă împuţită”. Poate o să îi dea şi un dos de palmă, “că poate o fi zis cometa ceva, l-o fi înjurat”.

După tot acest scandal, DNA va intra pe fir şi, folosind interceptările SRI, într-o primă fază, va lăsa să se scurgă, către anumite publicaţii, stenograme din discuţiile pe care cometa ISON le-a purtat până să ajungă în România. Apoi, o echipă de mascaţi va fi trimisă să o ridice, dar, din cauza unei erori, descinderea în forţă va avea loc la asteroidul Apophis, care va încerca să se împuşte în gât.

Nici politicienii nu vor sta cu mâinile în sân şi le vor ţine ISONul televiziunilor. În USL, nu va fi linişte. PNL va susţine că, prin protocolul de formare a Uniunii, cometa îi revine de drept. În schimb, voci din PSD vor afirma că, oricând, pot scoate o altă cometă din străfundurile Universului. Guvernul va face o lege specială, pe care nu va avea curaj să şi-o asume, aşa că o va trimite în Parlament. Acolo, se va face o comisie specială, care va analiza cometa ISON, fără să se ajungă la nici o concluzie privind oportunitatea ei. Oricum, chiar dacă va fi adoptată în Parlament o asemenea lege, Administraţia Prezidenţială o va ataca la Curtea Constituţională.

Lumea va ieşi în stradă. Vor fi ample manifestaţii pro sau contra. Ecologiştii vor fi împotrivă, acuzând faptul că, din cometa ISON, se vor răspândi numai substanţe nocive. Alţi manifestanţi vor striga sus şi tare că unii vor să ne fure metalele rare din cometă. În acelaşi timp, minerii vor spune că ei mor de foame şi că vor să exploateze cometa, indiferent de tehnologie sau condiţii. Alături de ei, vor veni şi unii, care vor striga la unISON că de abia aşteaptă să o vândă la fier vechi. Asociaţiile pentru protecţia cometelor vor cere transferarea ei într-un adăpost special, în timp ce duşmanii ei declaraţi vor cere cu vehemenţă să fie eutanasiată, iar, din coada ei, să se facă pârtii de schi şi patinoare.

La rândul lor, autorităţile de la Chişinău îşi vor aduce aminte de relaţiile frăţeşti cu România şi vor cere ajutorul Bucureştilor. Pentru că tot nu s-au hotărât exact dacă vor în UE, dar să fie sub control rusesc, sau dacă vor în Uniunea Vamală, dar să primească bani de la UE, Republica Moldova va dori să se integreze în cometa ISON. După aceea, va modifica Constituţia. Va afirma că, indiferent de adevărul ştiinţific privind limba română, ei o vor numi limba ISON, din punct de vedere politic.

CNS, PCM şi UDMR nu vor lăsa să treacă o asemenea oportunitate, cerând autonomie pentru cometa ISON. În ceste sens, vor fi organizate marşuri în care se va cere autonomie culturală şi administrativă pentru cometă, având în vedere că ISON a venit în Transilvania înaintea românilor, dar, bineînţeles, după unguri, care au creat Universul. Drept urmare, Laszlo Tokes va ţine un discurs în Parlamentul European, în care va cere ca Ungaria să asigure protectoratul pentru cometa ISON.

La Bucureşti, se va crea un curent de opinie care va cere retragerea Ordinului Steaua României, pentru că o cometă nu poate să fie Steaua României. Iar, dacă tot a venit vorba de Steaua, Gigi Becali va primi în puşcărie o delegaţie de la Muntele Athos. Împreună, vor rosti “Kirie ISON”.

Televiziunile de divertisment vor trata pe larg subiectul. Cometa ISON va fi transformată peste noapte în vedetă. Mai multe emisiuni îi vor fi dedicate: “Cometă pentru fiul meu”, “Schimb de comete”, “Cometa de pe tort”, “Cometa României”, “Orbitez pentru tine”, “Românii au cometă”, “XISON Factor” etc. Tabloidele se vor umple de titluri: “Cometo, ce-ţi mai place în România!”, “ISON, mai sexy ca niciodată. Vezi galerie foto HOT”, “Cometa ISON. Ipostaze indecente suprinse de paparazzi”, “EXCLUSIV. ISON, surprinsă ieşind din vila unui cunoscut politician”, “ŞOC. Cometa ISON, aşa cum nu ai mai văzut-o!”.

UPDATE: Olanda, Finlanda şi, mai nou, Franţa au afirmat că, deocamdată, nu sunt de acord ca România să intre în spaţiul Schengen, din cauza unor probleme legate de cometa ISON. Statele Unite ale Americii au anunţat că vor instala în România un scut anti-cometă. Moscova se opune implicării României în problema ISON şi cere detalii din partea Washingtonului, precizând că nu are ce să discute cu România.

P.S. Trecând peste cele spuse mai sus, poate ar fi bine ca presa din România să acorde o mai multă atenţie subiectului. De asemenea, nu ar fi rău ca specialiştii din domeniul astronomiei să încerce să iasă cu intervenţii publice, legate de subiect. Altfel, ne vom trezi ca, la un moment dat, presa şi societatea din România să aibă abordări în genul celor descrise mai sus.

Până atunci, o descriere serioasă a subiectului este disponibilă AICI şi AICI. Dar şi AICI.

24 comentarii

ValVerde 01-10-2013 - 17:44

P.S. Trecând peste cele spuse mai sus, poate ar fi bine ca presa din România să acorde o mai multă atenţie subiectului. De asemenea, nu ar fi rău ca specialiştii din domeniul astronomiei să încerce să iasă cu intervenţii publice, legate de subiect.

===

ZV e virf de lance la subiect.
Il are pe Neacsu

zweistein 01-10-2013 - 19:25

da, Neascu e sef la comete si ne mandrim cu dansul, dar cine e sef la stele verzi?

ValVerde 01-10-2013 - 19:51

CONGO

CONGO 02-10-2013 - 00:19

dar la cai verzi pe pereti?

ValVerde 02-10-2013 - 05:00

Calu’ tau !
Ala care ii da tircoale lui degetel.
L-ai invatat verde. (pe cal. Degetel e prost)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 05:47

….comme s’appele ,avant le nomme de guerre?

CONGO 02-10-2013 - 06:01

lasa, ca nu trebuie sa le stii tu chiar pe toate

UnUL 02-10-2013 - 15:04

În traducere liberă : „ca și se cheamă înainte îl numește de război” (??!!)

ValVerde 02-10-2013 - 18:27

🙂
Sterg astia cu o incapatinare demna de o cauza mai buna.
Repet:
CONGO, nomme de guerre Ciufulici

Din grupul lui Vilvoi, Perciu, Matreata si Breton.
Conspira la coafor.

Pe Huhu il tin legat de piciorul scaunului, sa nu se piarda cit timp stau sefii cu capu-n casca.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 18:58

Merci beau coup !

Si iarasi swe TERMINA Jack’su
Astia de la Tennessey pholosesc
Stecle retractabile RAPID !

Merge , si o VISINATA la 42degree!

pathfinder 02-10-2013 - 19:08

Aha! Te-am prins!
Tennessee whiskey de la JD.

De aia scrii tot timpul o litera mica, doua mari, o litera mare, doua mici…

P.S. Io prefer JB.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 19:13

Nici de scrot , macar pathibullane !
Lotul asta , de se termina inainte de vremme !
Provine de pe AIRPORT OSLO , la IESIRE !

Stii , cum e la astia cu PRESEDENTIA NORWAY !

pathfinder 02-10-2013 - 19:17

Sa-ti fie de bine parapanta!

Nu-mi dau seama de crezi ca as fi vre-un fan de-al lui Nuti.
Nu-s. Stai ghinisor…

pathfinder 02-10-2013 - 19:19

de ce crezi…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2013 - 18:59

Like’S !

Si , IO , tzin ISONull;

Sursa DEGringoLADEI eSTEM in NOI !

IN lashitatea si nephasarea, toleram pe VIATA NOASTRE

Si a GENERATIILOr Viitoare, IMPOSTORI si SALTIMBANCI !

INTREAGA BRANSha POLYTIKON, de la CEL cu BARBA sura ,

PINA la cea cu tzatza in GURA ,

O U T / AFARA !

zweistein 01-10-2013 - 19:27

like too
and like to like

neacsum 01-10-2013 - 19:36

Avocata lui Becali, barsana Paula Iacob a anuntat ca a inaintat o noua cerere de iesire la munca a domnului Becali pe cometa ISON, Acesta deja a trimis cateva camioane cu corturi izoterme, hrana rece, apa si medicamente pentru a popula cometa cu locuitorii din Izvoarele, cei care vor mai ramane in viata dupa ce specialistii trimisi de guvern sa monitorizeze cutremurele din comuna, ii vor anunta ca nu mai pot monitoriza fenomenele pentru ca au ramas fara aparatura care a fost ingropata sub pamant. Becali a anuntat deja ca are de gand sa accepte propunerea pe care o vor face noii colonisti de a-l alege senator al ISON pe viata si sef al comisiei juridice a ISON. De asemenea, de la clubul Steaua a a fost trimis un set de migi cu semnaturile echipei Steaua pentru socializarea cu stelele pe langa vor trece cu cometa.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 01-10-2013 - 20:48

„P.S. Trecând peste cele spuse mai sus, poate ar fi bine ca presa din România să acorde o mai multă atenţie subiectului…”

Nici vorba, am vazut o emisiune dedicata cometei la care a fost invitat unul dintre cei mai buni cercetatori romani din domeniu astronomiei si acesta, mai mult „rizinda” ne-a linistit cam cum vine treaba cu shmecheria asta de comeata. Din ce s-a vorbit acolo, s-a inteles ca aceasta comeata a primit denumirea de cometa istorica NUMAI pentru faptul ca, atunci cind va fi aproape de soare, va putea fi vizibila si ziua, in rest, nu e nici o problema. Miscarile de trupe ale SUA si Rusia, il vizeaza pe … Huhu !!! Care a devenit un pericol universal si nici cu maidanezii nu-l mai putem linisti !!

CONGO 02-10-2013 - 05:54

Afla ca nu este de gluma, se fac pregatiri mari.

Eu m-am interesat, am dat telefoane, m-am caciulit, si am reusit sa ma inscriu candidat la Comitetul de Intampinare si Negocieri ISON, si am mari sanse sa fiu ales.

Tot ce se stie este ca sunt niste mici omuleti verzi, dar cam atat. Nu ar fi exclus sa aiba o biologie bazata pe carbon-azot, deci grupul cian (C≡N), si in acest caz pregatirile pentru Rosia Montana cad tocmai bine, am putea sa-i acomodam acolo pentru o vreme.

Nava lor pare o cometa din cauza fenomenului de acretie al prafului intergalactic atras gravitational de masa navei, care acumulare este de asemenea folosita ca scut impotriva particulelor mai mari si ca propulsie, dar certitudine completa nu exista, o sa aflam dupa contact.

CONGO 02-10-2013 - 07:12

inca un amanunt interesant – s-a observat ca nava franeaza prin modificarea formei si a volumului si dispunerea cozii in forma de con larg.

tomi 01-10-2013 - 23:16

Vedeti ghinionul, domnule Bâtcă, dupamasa pe la 17,30 am vazut articolul dumneavoastra, fara nici o postare, zic uite sa-i dau binete amicului meu bucurestean, scriu frumos asa scurt cam o pagina buna si suna telefonul meu de pe birou. Intrucit avem un singur compiuter legat la exterior si cu internet, am dat fuga la biroul meu sa vad cine ma suna, deorece la ora aceea institutia este deja pe golite insa noi cu proiectarile lucram ore suplimentare. Copiuterele de lucru sint securizate si in circuit inchis pe serverul central, asa ca de acolo nu vade ce se petrece in lume, doar cind imi mai fac o pauza de spalat creierii. Pina m-am intors la internet am avut neplacuta surpiza sa gasesc un coleg care intrase pe alta adresa si anulase normal tot ce v-am scris. Desigur acum ca dupa potop, totul este banal si ratat, altii vad ca au postat din greu la cartofi si fasole pe text si zau ca aveam citeva intrebari interesante legate desigur de cometa. Este intr-adevar ciudata tacerea intriganta legata de cometa, tin minte cind asteptam sosirea lui Halley era isterie pe de-a lungul a vreo doi ani ca pina la urma sa nu se vada nimic cu ochiul liber. Oamenii la evenimente de acest fel, petrecute la zeci, sute de ani ciclu se framinta, este si psihologic, uite am prins-o si pe asta. Tin minte eclipsa totala de soare din 1999, venisem special in Romania sa vad evenimentul, in Israel era doar eclipsa partiala. Eram la Arad, cu flacaul cel mic, avea atunci 10 ani, si nu am reusit sa venim toata familia deorece baiatul cel mare era in armata, iar sotia nu voia sa-l lase singur. Ce eveniment, toata lumea era ca pe jar asteptind cele doua minute de intuneric, sute de mii de turisti invadasera Romania care cadea in zona de intuneric total. Ei ce de amintiri, in curind vom indosaria in memorie si acest show.
Sa auzim numai de bine domnule Batca.

CONGO 02-10-2013 - 00:22

blondele discutau si una zice „i-am vazut cometa, parca nici nu avea coada!”

IngerAlbastru 02-10-2013 - 07:47

Oare pocaitii cum reactioneaza la cometa ca de ei depind multe in ziua de azi.
Ei au interpretari doveditoare si numerice chiar despre orbita si viteza cometei si fazele lunii contra rezultatelor sportive din al 3-lea trimestru la fotbal. Pana si Beccalii este sub influenta acestei comete inchis si rautatile lumii ies la suprafata si cine mai stie cate presupuneri adevarate circula pe net si prin grai viu intre babe care habar n-au de computer. De Vadim nu mai vorbesc ca este zeul lor adorat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-10-2013 - 07:51

Iar te zgandare PoKimonny, mai ai un pas si revii cu IREDENTISMELE de odinioara !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult