Acasa MagazinEzoterism COMETA ISON – a început numărătoarea inversă

COMETA ISON – a început numărătoarea inversă

scris de Marin Neacșu
18.033 Afisari

COMETA ISON * A trecut ziua de 28.09.2013, dată la care în SUA trebuia să fie gata toate pregătirile pentru intervenţia în caz de dezastre.

COMETA ISON

COMETA ISON

Ciudat, media nu spune mai nimic despre cea care este numită Cometa Secolului. Pe timpul lui Caragiale,  când auzea  lumea despre cometă, se discuta şi la şcoală cu mai multă sau mai puţină pricepere. La noi, Cometa Secolului este tratată cu indiferenţă, media cel puţin cea românească nu spune nimic nici măcar aşa ca fapt divers, deşi nu este un fenomen chiar aşa de lipsit de importanţă. Doar în „Las Vegas Guardian Express” se pomeneşte că NASA a decis să ridice un balon în ziua de 28 Septembrie, care să observe mai bine cometa ISON în caz că condiţiile atmosferice vor împiedica vizibilitatea din observatoarele de pe Pământ. Misiunea va purta denumirea de BRRISON (Baloon Rapid Risponse to comet ISON) şi numai numele acestei misiuni îţi dă fiori. Misiunea va dura doar o zi deocamdată, dar balonul este va fi folosit mai de multe ori într-un interval de 10 luni. BRRISON va încerca să afle şi din ce este compusă cometa. Printre altele BRRISON va măsura radiaţia electromagnetică, sau impulsul electromagnetic despre care vorba şeful CIA. Să judecăm „ la rece” (deşi dacă e să ne luăm după ce e posibil să se întâmple, expresia poate părea cinică) şi să vedem ce întrebări ridică această misiune:

– De ce misiunea se numeşte RAPID RESPONSE, de vreme ce e declarată ca o misiune de observare ştiinţifică? Răspuns rapid la ce? Toată lumea ştie cât de meticuloşi sunt americanii în alegerea denumirii unei misiuni. Dacă misiunea ar fi una pur ştiinţifică de observare s-ar fi numit Observation sau Scientific Mission, nu Rapid Response to Comet. Deci misiunea şi intenţia este de a se da un răspuns rapid… Cometei sau posibilelor efecte ale trecerii ( să sperăm că doar trecere) acesteia pe lângă Pământ sau prin sistemul nostru Solar.

Teoria conspiratiei: ISON, o simpla cometa sau mai mult? (video)

– De ce e nevoie de un balon, dacă există atâţia sateliţi în atmosferă şi toţi sunt” de observare”, conform declaraţiilor date la lansările lor ?

– Există posibilitatea ca sateliţii să fie practic inoperabili datorită „impulsului electromagnetic” despre care vorbea şeful CIA?

– Ce aparatură este încărcată în balon şi de ce este misiunea va fi doar de o zi? Există posibilitatea ca începând din acea zi să nu mai fie nevoie de alte date?

– Se ştie oare din ce este compusă cometa, sau doar se presupune că ar fi formată din gheaţă?

– De ce totuşi televiziunile nu spun nimic despre cometă care îşi face pe data de 28 intrarea în zona de observare a Pământului?

Acestea nu sunt toate întrebările, alte întrebări se vor pune pe măsură ce aflăm mai multe. Să notăm, fără a ne panica faptul că încep să se confirme informaţiile despre existenţa unor trupe ruseşţi şi germane în SUA, se pare toate specializate în acţiuni de salvare în caz de dezastre. Deci întâlnirea celor două departamente rus şi american nu a fost doar pur informativă, are aplicaţii practice.

Teoretic, cometele sunt formate aşa cum spuneam din gheaţă şi se presupune că ISON are o asemenea componenţă. Ceea ce se presupune la ora actuală despre ea, este că s-a format probabil la începuturile sistemului nostru Solar dintr-un imens nor de gheaţă numit şi nor OORT după numele unui savant german care a lansat teoria. Cometa s-ar fi format undeva la un an lumină de soare, şi ţinând cont că s-a format acum aproximativ 4 miliarde de ani este de aşteptat să poarte cu ea rămăşite de particule din care s-a format şi sistemul solar. Şi totuşi nu se ştie cu certitudine din ce este compusă cometa, este posibil ca nucleul acesteia să fie solid, nu doar gheaţă. Problema este că atâta vreme cât nu se ştie din ce este formată, pericolele în caz de defragmentare sunt multiple şi foarte înfricoşătoare pentru omenire.

Ceea ce se ştie este că de data aceasta cometa va trece destul de aproape de Soare, de centrul sistemului solar şi există posibilitatea să între în sfera gravitaţională a soarelui sau să fie influenţată de căldura acestuia. Ce se poate întâmpla?

1. Cometa să de dezintegreze şi resturi ale acesteia să fie supte de Soare şi/sau aruncate în exterior;

2. Cometa să reuşească să treacă de Soare şi să îşi vadă de drumul ei. Aici există varianta ca această totuşi să sufere unele modificări în ceea ce priveşte volumul şi deci şi traiectoria, sau nu. În mod cert, modificându-şi volumul, îşi va modifica şi traiectoria deci aceasta va deveni din data de 28 noiembrie când se presupune că va fi cel mai aproape de Soare, impredictibilă;

Dacă ISON este compusă doar din gheaţă şi eventual gaze, Pământul se poate confrunta „doar” cu o răcire a atmosferei, un val de gheaţă sau precipitaţii şi temperaturi extreme de valoare sau perioadă mai mică sau mai mare în funcţie de efectul pe care Soarele îl va avea faţă de cometă. Nimeni la această oră nu poate să spună şi dacă poate nu va spune, care vor fi aceste efecte, pe ce perioadă, sau pe ce suprafaţă a Terrei, pentru că nu se ştie ce mărime din cometă se va dezintegra şi în ce parte o va lua. Oricum, impulsul electromagnetic poate fi unul din efectele „ secundare” ale fenomenului;

Dacă ISON are o componentă solidă de rocă sau metale din care sunt compuse şi planetele sistemului nostru solar şi se va dezintegra sau sparge în mai multe bucăţi mai mici sau mai mari, numai Dumnezeu ştie ce se va întâmpla cu ele, dacă şi câte vor atinge Pământul, ce mărime vor avea şi ce se va întâmpla cu noi. Nici dacă fragmentele se îndreaptă una din planetele aflate între noi şi Soare nu ne cade bine, pentru că aceasta poate fi distrusă sau mişcată de pe orbită şi atunci toată matematica sistemului solar se schimbă;

Din această cauză este inutil să ne gândim „ce facem facă”. Din păcate în lupta noastră internă şi goana după înarmare şi hegemonie, pământenii s-au concentrat pe distrugerea ţărilor sau a Pământului, nu pe apărarea lui de eventuale pericole. Acum, americanii sar în sus că au trupe ruseşti pe teritoriul lor. „Tovarăşi, tovarăşi, staţi liniştiţi tovarăşi” ruşii nu sunt acolo să vă cotropească, eventual să vă salveze „ass-urile” dacă s-o mai putea face ceva pentru că după cum e orientat Pământul la această oră se pare că Regiunea 3 FEMA, sau mai bine spus coasta de Est este în pericol fiind cea orientată către direcţia din care ar putea veni ceea ce ar veni dacă ISON se dezintegrează sau topeşte. Să se împlinească destinul Faliei San Andreas?

Dacă însă din cometă se vor desprinde bucăţi solide care vor ajunge în atmosfera terestră e bine să ştim ce efecte vor avea acestea. Conform unui studiu efectuat în 1991şi prezentat specialiştilor în domeniu s-a ajuns la concluzia că:

– Un asteroid cu diametrul de 200 m va avea efectul unei explozii de 1000 megatone de exploziv şi va duce la decesul a aproximativ 200 la 1 milion de oameni;

– Un asteroid cu diametrul de 400 m va produce efectul unui echivalent de 10000 tone de exploziv şi va provoca moartea a aproximativ 2 milioane la 1 miliard de oameni ;

– Dacă un asteroid cu diametrul de 10 km cade în ocean, acesta va provoca un tsunami înalt de 5 km la punctul de impact. La 1600 m de locul impactului, valul va fi de 500m. Dacă un asemenea asteroid va cădea în Golful Mexic, valul va ajunge până în Kansas City, deci va mătura jumătate din SUA.

Ei bine, sunt şi veşti bune,ISON chiar dacă se presupune că ar avea diametrul de 5 km:

– nu se ştie cât are poate fi mai mic, poate fi mai mare;

– Nu este asteroid, este cometă;

– Este format în mare parte din gheaţă, nu se ştie dacă are o parte solidă, din cauza asta una din misiunile BRRISON este de a determina componenţa lui ISON;

– Dacă este format doar din gheaţă şi se va dezintegra sub influenţa forţei gravitaţionale sau căldurii Soarelui, efectele pot fi doar meteorologice, dar nu se ştie de ce amplitudine şi pe ce perioadă. Pot avea loc inundaţii, ninsori, furtuni, de gheaţă sau solare, maree uriaşe, poate chiar îngheţ pe o perioadă sau suprafaţă necunoscute;

– Între noi şi Soare mai sunt două planete care pot atrage o parte din efecte asupra lor şi mai este şi Luna, dar nu se ştie direcţia de risipire a resturilor în momentul dezintegrării se ştie doar că viteza de deplasare va fi foarte mare;

– Există posibilitatea ca ISON să treacă de periheliu fără a fi influenţat şi să îşi continue deplasarea pe vechea orbită;

La această oră este prea devreme să se spună ceva, sunt prea puţine date certe, practic tot ce se ştie sunt presupuneri, inclusiv faptul că ISON va avea o strălucire foarte puternică, de 13 ori mai mare decât a Lunii şi că în noiembrie va putea fi văzut cu ochiul liber aproape ca un al doilea Soare. Se spune că va putea fi văzută lângă Soare, ziua în amiaza mare. Deocamdată media nu pomeneşte absolut nimic despre ISON deşi este un fenomen care se vede odată la milioane de ani. Să fie media chiar atât de insensibilă la astfel de subiecte, să fie „angajarea lui Becali” la Parlament mai importantă decât ISON? Sau e ordin să nu se spună nimic?

Dar, pentru că mai există un dar, există păreri sau opinii chiar şi ştiinţifice care spun că pericolul nu este numai dezintegrarea cometei. În varianta în care totuşi aceasta va reuşi să supravieţuiască apropierii de Soare, pentru noi mai există un pericol , un moment critic şi acesta va avea loc în Februarie, deci după ce aflăm dacă ISON s-a dezintegrat sau nu, atunci când Pământul va trece prin coada cometei care iarăşi nu se ştie ce conţine. Poate fi compusă din gaze, vapori, blocuri de gheaţă, bucăţi de rocă de cine ştie ce dimensiuni care pot ajunge pe Pământ.

Şi mai este un aspect despre care nu vorbeşte nimeni. Toţi vorbesc despre influenţa pe care Soarele o va avea faţă de ISON, dar nimeni nu a pus în discuţie cum va influenţa ISON Soarele de vreme ce va trece suficient de aproape de el, ca să intre în sfera sa de gravitaţie? Prea multe întrebări fără răspuns şi poate tocmai de aceea nu se pomeneşte nimic. La această oră nu există nici o certitudine, doar supoziţii, calcule, opinii fără nimic palpabil.

Unele site-uri amintesc sau fac legătura cu unele profeţii ale lui Nostradamus, dar cum apare un fenomen mai deosebit, cum se trezeşte cineva să spună că Nostradamus, Vanga sau mai ştiu eu ce indian a prezis evenimentul. A mai fost prezis sfârşitul lumii în Decembrie 2012, Februarie 2013, şi tot aşa. Culmea, atunci când nu existau date concrete, ziarele şi televiziunile vuiau că vine sfârşitul lumii. Acum, când NASA admis că ISON există şi va fi văzut, nimeni nu spune nimic. Nu e ciudat?

Mai este totuşi o întrebare la care nu răspunde nimeni. Este ISON un meteorit? Există variante, ba că ar fi un asteroid, ba că ar fi NIBIRU, sau Planet X, ba că ar fi una sau mai multe nave spaţiale: În mod cert vom afla. Sunt şi site+uri care minimalizează importanţa şi efectele trecerii ISON prin sistemul nostru solar, citându-l pe un „celebru vânător de comete” local dar nu ştiu de ce mi se pare cam la comandă materialul.

P.S. Cu riscul de a părea plecat cu sorcova, pentru mine fenomenul va fi un deja – vu. Acum un an am visat ca priveam mirat spre cer si vedeam în stânga Soarelui undeva la ora 10.30 –11 un al doilea Soare care lumina aproape la fel de puternic şi parcă se apropia de Pământ. Asta e tot ce am visat , nu am visat nici sfârşitul pământului, nici apocalipsa, doar doi Sori unul lângă altul. Am apucat să povestesc atunci cuiva despre acest vis, dar nu mai ştiu cui. Aşa că eu sunt optimist. Nu va veni sfârşitul lumii.

74 comentarii

ValVerde 01-10-2013 - 16:45

si anume faptul ca pericolul cel mai probabil va veni dupa februarie , cand Pamantul va trece prin coada cometei. Despre asta voiam sa scriu si voi scrie un alt articol.

===

Oh, da !… te rog, scrie mai multe articole, nu doar unul. Esti irezistibil !
Imi place umorul involuntar si tu ma coplesesti !

bombaderLL 01-10-2013 - 17:51

Hmm, daca va uitati pe net, vedeti ca telescopul din balon s-a stricat. Deci misiune esuata deja.
Eu unul ma mir ca media nu vuieste de cometa asta. Simplul fapt ca suntem in viata si o cometa trece pe langa Marte chiar acum, este un eveniment. parere@mea.

Backdoor 02-10-2013 - 00:08

Nota 10! pt raspunsuri,(Pathfinder si ValVerde),am ras mult!!!

tgs 02-10-2013 - 00:19

Invata sa scri

Carol 02-10-2013 - 06:19

Poate sa scrii

cornel 02-10-2013 - 01:31

Nu mai pot, ma tavalesc de ras! Are Pathfinder niste replici…Dar si-a gasit si adversar pe masura! Putem specula multe pe marginea acestui subiect. Poate ii vom da clasa si lui Asimov, daca ne chinuim putin imaginatia. De exemplu, daca acesta cometa are in componenta sa gaze comprimate? Ar fi mult mai mare volumul de gaze la decomprimare, nu-i asa? Si ar putea cobori frigul peste noi cand Pamantul va trece prin coada cometei. Deja in case este foarte frig pentru aceasta perioada a anului. O fi cometa care si-a aruncat buzduganul? Eu cred ca masa uriasa a cometei va misca un pic Soarele din loc, gazele din coada ei il vor raci nitel, iar apoi cometa se va izbi violent de Mercur, care se va dezintegra. Ce mai ramane din cometa dupa impactul cu Mercur va fi de fapt o nava spatiala din Constelatia Cretinidelor care ne va cuceri si ne va pune, mai ales pe noi romanii, la munca. Mai bine murim, nu?

Procuroru Poporului 02-10-2013 - 04:14

Fratilor de cazut va cadea este Profetia Prorocului Daniel inaintea Ncazului cel Mare , o piatra mare va lovi pamintu asa ca va veni zice Biblia si ce zice Biblia este Sfint asa ca pregatiti-va fugitii in Tibet acolo mai este scapare

ValVerde 02-10-2013 - 05:04

De ce sa fugim ? Tu nu vrei sa-ti intilnesti creatorul ?
Fugi de Dumnezeu ? Pe unde ai sa scoti camasa cind s-o uita urit la tine si te-o intreba: „Procuroare, te-am chemat la mine si ai fugit in Tibet. Stiai ca pina acolo nu ajung ? Alta parohie ! Da’ acu’ ai belit-o !”

Andreea 02-10-2013 - 13:10

Sfarsitul este aproape. De aceea, sa ne impacam astazi cu Domnul Hristos cel Minunat, sa Ii cerem putere sa ne pocaim de pacatele noastre si sa ne lasam transformati si calauziti de El de acum inainte. Va implor, nu va lasati inselati de diavolul pe calea larga. TOTI avem nevoie de pocainta, pentru ca TOTI ne nastem pacatosi, nu crestini. Si in Sfanta Scriptura scrie ca niciun curvar, preacurvar, lacom de avere, hot, nedrept, inselator, mincinos si asa mai departe NU va mosteni raiul cu Hristos, ci chinul vesnic al iazului de foc.

Sa citim Scriptura si Dumnezeu, Care ne iubeste atat de mult incat a murit pentru noi, ni Se va descoperi. Mantuirea nu o castigam noi prin faptele noastre, ci este un dar. De aceea a murit Iisus pentru noi. Dar, o data primit, El ne cere totul, dar ne si da putere sa Il iubim si ascultam.

Va implor sa cititi aceasta experienta din iad :

crestinul.ro/iadul.htm

O zi buna tuturor!

zerobarat 02-10-2013 - 13:29

Am citi articolul si sunt ciudate cateva aspecte.
Daca ISON este numita cometa secolului, de ce nu sunt disponibile mai multe informatii pe paginile oficiale?
Cum s-a intamplat ca tocmai acum telescopul sa nu mai vada cometa?
Traiectoria a fost corect calculata? In afara de NASA a mai calculat-o altcineva? Ca ne asteptam sa se intoarca cometa in februarie si parca vezi ca vine in noiembrie….
Este foarte posibil sa aflam raspuns la aceste intrebari cu 10 minute inainte de dezastru, atunci cand cei catre trebuie sa fie la adapost vor fi la adapost, iar cei care trebuie sa ramana afara vor afla raspunsul…

zerobarat 02-10-2013 - 13:40

Filmul NASA | Comet ISON’s Path Through the Solar System (http://youtu.be/40wICUY5VmU) este trucat in a 2-a parte. Planetele Marte, Pamant, Venus si Mercur sunt incetinite in video iar cometa se deplaseaza cu aceeasi viteza.
Care e adevarul???

Biv 03-10-2013 - 12:48

Atractia gravitationala !? Cometa va fi accelerata odata cu apropierea de soare, iar la plecare va incetini ( lucru care apare in video dar iti scapa, chiar la final ).

CARUL DE FOC 02-10-2013 - 14:09

SFANTUL ILIE A FOST RAPIT IN CARUL DE FOC SI VA REVE NI PE PAMANT.

ValVerde 02-10-2013 - 15:40

…calare pe cometa…

Antibasistul 02-10-2013 - 15:55

Basescu-i invitat calare pe cometa sa se duca-n spațiul cosmic, sa scape poporul roman de el!

SCURT PE DOI 02-10-2013 - 20:27

Andreea tu poti sa te rogi,sa faci matanii pentru ca oricum este in zadar.Nu se va intampla nimic privind cometa Ison.Ai vrea tu sa scapi asa usor.Sfarsitul va veni insa numai dupa ce omenirea va plati pretul nelegiurilor.

SCURT PE DOI 02-10-2013 - 20:30

Sfarsitul va fi doar pentru ciuma rosie,doar pentru Usl si votantii uselistilor.Toate partidele politice care au fost la guvernare dupa 1989 vor plati,vor fi arse de vii de cometa Ison.

Biv 03-10-2013 - 12:14

„nimeni nu a pus în discuţie cum va influenţa ISON Soarele” …. sper ca cel care a scris chestia asta a facut-o in gluma; in ce univers ce respecta regulile fizice o cometa are capacitatea de a influenta in vreun mod soarele ? De cometa ce a lovit soarele in plin anu’ asta pe la inceputul verii nu-si mai aminteste nimeni ? In mod miraculos, soarele a continuat sa fie el insusi: nu si-a mutat pozitia, nu a stralucit mai tare, nu a scuipat radiatii in plus, nu si-a schimbat gravitatia …. sa ridici problema influentei unei comete de foarte mici dimensiuni asupra soarelui e ca gluma cu furnica care strange de gat elefantul…

pathfinder 03-10-2013 - 12:22

Citeste comentariile.

Biv 03-10-2013 - 12:38

:)) le citisem, insa aspectul extras de mine a fost, dintre toate celelalte, cel care m-a determinat sa arunc cateva cuvinte aici. Imi vine enorm de greu sa cred ca oricine, cu cateva cunostinte elementare de fizica, ar fi capabil sa mentioneze asa ceva.

Spor la comentarii in continuare, ai talent 🙂

Antibasistul 03-10-2013 - 14:36

E basist, toți basistii nu au minte, deloc!

neacsum 03-10-2013 - 21:35

Da, expresia este nefericita. Am vrut sa spun activitatea solara, gandimdu-ma la si as destul de desele si tot mai puternici explozii solare , dar am comsi-o, am comis-o, imi iau portia.

a 04-10-2013 - 20:20

http://isoncampaign.org/

Poate va ajuta cumva.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult