Acasa Sport-AutoSport Drapelul ungar incendiat: Suporterul rapidist inculpat a fost identificat. Vezi cine este şi ce riscă acesta!

Drapelul ungar incendiat: Suporterul rapidist inculpat a fost identificat. Vezi cine este şi ce riscă acesta!

scris de Laurentiu Banches
225 Afisari

Fanul rapidist care a incendiat, luni, 18 martie, drapelul Ungariei, la meciul CFR Cluj – Rapid, din etapa a XXIII-a a Ligii I, a fost indentificat de către jandarmi.

Drapelul ungar incendiat: Suporterul rapidist inculpat a fost identificat (foto:frontpress.ro)

Într-un comunicat al jandarmerieri remis de mediafax se arată că  „A fost identificat Cornel P. , de 25 ani, cu domiciliul în Bucureşti, membru al galeriei echipei Rapid Bucureşti, căruia i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «instigare la discriminare», faptă prevăzută de art. 317 Cod Penal şi care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, coraborat cu art. 42 din legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive”. Astfel, suporterul riscă o pedeapsă cu închisoare de la şase luni la trei ani pentru infracţiunea de instigare la discriminare, potrivit  Jandarmeriei Române. Totodată, pentru acest incident, Jandarmeria Cluj a sancţionat firma de pază care a asigurat măsurile de ordine la meciul de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Premierul Victor Ponta a condamnat „gestul inacceptabil” al fanilor echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care au înţeles să-şi susţină echipa incendiind drapelul Ungariei, şi şi-a exprimat speranţa ca Jandarmeria să identifice persoanele vinovate, cerând în acelaşi timp ca legea să fie aplicată cu maximă rigoare. Pe plan sportiv, echipa Rapid Bucureşti a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu disputarea unui meci fără spectatori şi cu o penalitate de 30.000 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS