Acasa Actualitate-InternaSocial Ponta şi UDMR, reacţii dure la arderea steagului Ungariei

Ponta şi UDMR, reacţii dure la arderea steagului Ungariei

scris de M.A.
342 Afisari

Premierul Victor Ponta a condamnat gestul fanilor Rapid Bucureşti, care au incendiat steagul Ungariei. UDMR a anunţat că va da în judecată suporterii. Între timp, o elevă din Covasna a fost ameninţată cu moartea, pentru că şi-a permis să poarte Tricolorul României!

Ponta şi UDMR, reacţii dure la arderea steagului Ungariei

Ponta şi UDMR, reacţii dure la arderea steagului Ungariei

„Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare”, a afirmat Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Premierul român a afirmat că astfel de gesturi sunt respinse de societatea românească şi că acestea reprezintă „excese ale unor persoane cantonate într-o serie de stereotipuri şi prejudecăţi ce trebuie combătute cu fermitate în spaţiul public”. „Manifestări de acest gen nu îşi au locul în nicio societate europeană a secolului XXI şi cu atât mai puţin într-o arenă sportivă”, a spus Ponta. Guvernul României cere respect pentru însemnele naţionale ale oricărui stat, precum şi respectarea simbolurilor naţionale ale statului român, se arată în comunicatul Biroului de presă al Executivului.

UDMR apelează la justiţie

UDMR a intentat proces împotriva celor care au incendiat drapelul Ungariei. Serviciul Mikó Imre, pentru apărarea drepturilor minorităţii naţionale maghiare, al UDMR, a intentat proces împotriva suporterilor care, în timpul meciului de fotbal care a avut loc la Cluj, au incendiat un steagul ungar. Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, UDMR a accentuat că locul suporterilor care au incendiat drapelul ungar este în închisoare.

Serviciul pentru apărarea drepturilor a deschis o acţiune penală, la Tribunal, iar la Poliţie şi la FRF, a formulat acuzaţii împotriva unor persoane necunoscute.

În timpul partidei de fotbal din campionatul intern, disputată luni seară, între echipele CFR Cluj şi Rapid Bucureşti, în sectorul suporterilor bucureşteni a fost incendiat un drapel ungar.

7 comentarii

d.lavrancea 20-03-2013 - 18:28

Unde a fost reactia premierului la zecile de atitudini ostile (,,spinzurarea simbolului Avram Iancu , reactia echipei de hochei (juniori copii0 , arderea staeagului romanesc , abordarea steagului secuilor o etnie ce nu exista 0 Unde era Ponta si Basescu >

Tom Cc 20-03-2013 - 20:55

corect !!

Mimi 20-03-2013 - 22:50

sper ca planta va lua atitudine si vis-a-vis de scandalul cu fata din Covasna, care a purtat la scoala o bentita cu tricolorul Romaniei si care a suferit repercusiuni din partea profesorilor ! atenţie ! chiar si o alta etnică românca a sărit la gâtul ei!

digital 21-03-2013 - 19:06

ai vrut a zice…”etnică-băsistă”,te încurcași un pic dar e ok!

Ghita Bizonu' 20-03-2013 - 23:08

Ma rog gestul este sa zicem „discutabil” insa in galerile tofosi trece drepte „normal” ca iai mai dau cu bata, pumnu samd
Insa e mai interesanta cestia cu fata din Covasna. Nu ma gandesc la cetiile alea de pe fetzebuci ca pe net a devebit destul de normal sa apara cestii de genu „Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!”” muiltuimita a 20 de ani de lupta impotiva „nationalismului extremist romanesc ..” Interreant este ca cadrele profesorale – adica nu niste derbedei – considera purtarea uneo bentite in culorile nationae ca fiind „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare…”. Atunci ce o fi cestia cu steagu secuiesc ori cu steagu unguresc ptritate epreine Romania ?! Mai ales cand steagu unguresc mai este si ala cu „64 de comitate” . Asta nu e provocare? Sau ce sa zicem despre reactia inpectoratului scolar din Covasna : „Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pâna mâine (joi – n.r.) la pranz un raport”, zisa cica seful ISJ Covasna, Keresztely Irma. Care comportament de analizat ? A copiat? A facut striptease pe catedra? A aruncat peetrade in timpu orei ?!?!
Si inca o cestie draguta rau .. diriga cea inflezibila se numeste Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) . Dupa toate probalitatile nascuta Vulpoi Mihaela. Adica presupus romanca . Si maritata Baykoy adica Baicoi .. Adica si sotul madamei provine din romani maghiarizati …
Oare ce o mertiat op reactie mai dura ? Actu necioplit ai unor suporteri (care stim cum se poarta prin toata lumea …)sau compaortarea „bizara” a unor buihetari romani alegici la culorile nationale romanesti?

Virgiliu Soare 21-03-2013 - 18:53

Apreciem interventia prompta a domnului Victor Ponta. Niste „golani” romani au ars o panza unguresca pe un stadion. Asta se intampla peste tot. Oamenii care se duc pe stadioane sunt modesti intelectual, ei traiesc cu adevarat prin confruntarea sportiva a altora. Asta dupa ce actualul ministru de externe al Republicii Ungare ne-a facut cu ou si cu otet pentru ca am scos niste steaguri straine de pe institutiile publice romanesti (cum spune Constitutia Romaniei daca cumva ati citit-o si dumneavoastra). Domnul ambasador al tarii vecine a aparut la diverse televiziuni indirect si si-a manifestat dorinta de a interveni in trebuirile interne romanesti pentru ca i se permite acest lucru, pentru ca Romania nu are conducatori barbati. (Asta cam asa e!) Deci domnul Victor Ponta, prim ministrul Romaniei a aflat numai despre acest incident si s-a exprimat in stilul caracteristic. Romanii sa stea in banca lor sa nu-i derajeze pe cei care ii umilesc in propria lor tara. Desigur, e un gest aristocratic, de persoana care nu ia in seama pasiunile simple ale oamenilor saraciti de guvernarea paguboasa a dumnealui ca: patriotismul, indignarea fata de concetatenii care ii desconsidera. Suntem de acord cu dumnealui. Dar nu vrem sa credem ca nu a aflat inca, desi guverneaza Romania de 300 de zile ca in judetul Covasna o fetita romanica a fost amenintata cu moartea de colegii ei, secui, pentru ca a purtat o bentita tricolora, rosie, galbean si albastra (ii aducem aminte domnului Victor Ponta, care zice ca guverneaza Romania de 300 de zile ca acestea sunt sfintele culori ale drapelului romanesc! Ne gandim ca poate a uitat cu cate probleme are pe cap). La fel, dumnealui n-a auzit ca profesorii acelui liceu au incercat s-o pedepseasca pe indrazneata romanca pentru ca a purtat bentita tricolor. La fel, sunt sigur ca domnul Victor Ponta nu a auzit ca Inspectoratul Judetean Covasna platit de noi toti sa asigure educatia copiilor in acel judet, indiferent de nationalitate, s-a ascuns in mod las sa nu raspunda la intrebarile nevinovate ale presei. Desigur ca nici noi nu am auzit din partea dumnealui, care confunda mai totdeauna functia de prim ministru cu aceea de primadona masculina clevetitoare la diverse televiziuni de doi bani (in direct!) o reactie fireasca la aceste evenimente. Ne intrebam de ce? Oare suntem la fel de „naivi”? Asa crede dumnealui. Ii recomandam domnului Victor Ponta sa incerce in al 301-lea ceas sa guverneze Romania. Sa vada adevaratele probleme ale tarii si sa faca ceea ce se cuvine.. Daca nu poate, sa lase locul altora. Pentru ca mai sunt si altii, care chiar daca nu suat atat de abili cu copiatul, pot sa vada, sa judece si sa actioneze mai bine. Asa ca domnule Ponta priviti si in jur, nu numai intre hulubele celor care v-au insarcinat sa-i imbogatiti, iar noua, celor simpli dar multi sa ne distrugeti tara! Ca n-o sa va mearga. Au mai incercat-o si altii. Si n-au reusit. Asa ca luati aminte, cat mai aveti timp!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult