Acasa Actualitate-InternaSocial Covasna: Fără însemne tricolore la liceu! Elevă ameninţată cu moartea de maghiari

Covasna: Fără însemne tricolore la liceu! Elevă ameninţată cu moartea de maghiari

scris de Z.V.
30 afisari

Eleva în clasa a IX-a la Liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna, Sabina Elena, a fost ameninţată şi jignită de colegii ei maghiari şi dirigintă pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, pe data de 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Covasna: Fără însemne tricolore la liceu! Elevă ameninţată cu moartea de maghiari (foto:hirmondo.ro)

Din primele informaţii se pare că trei fete au venit cu însemne tricolore la liceu de Ziua maghiarilor de pretutindeni, pe 15 martie, Sabina Elena, menţionând într-un interviu pentru cotidianul.ro că „N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore”. Eleva a adăugat că „Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.”

Mai mulți elevi maghiari de la Liceul Korosi Csoma Sandor s-au declarat nemulțumiți de faptul că elevii români au venit la școală, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru. Sabina Elena, eleva de clasa a 9-a primind pe Facebook urmâtorul mesaj: „Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!”

De asemenea, eleva a anunţat că inclusiv doamna dirigintă i-ar fi certu să nu mai poarte bentiţa întrucât „se discută în cancelarie foarte mult despre asta”. Sabina Elena a menţionat că a pus a doua zi bentiţa la brâu şi a doua zi diriginta „A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia.” Elevii maghiari au sesizat Inspectoratul Școlar Judeţean Covasna, care a început o anchetă. Şi la Liceul Korosi Csoma Sandor a fost demarată o investigaţie, potrivit rtv.net.

19 comentarii

jery 20-03-2013 - 18:07

pe boanghini ii minca n kur trebuie neaparat umblat la statutul minoritatilor cu drepturi si obligatii clare sa ajuns prea departe mai e un pic si vom fi obligati sa vorbim ungureste ca sai ocrotim si oricum in 20 de ani vom avea o minoritate araba mult mai mare ca cea maghiara astia incep sa ni se urce in cap trebuie linistiti urgent altfel se ajunge la razboi civil peste o generatie

misu 20-03-2013 - 23:01

Urgent trebuie modernizate drumurile nationale care merg din Moldova, Oltenia, Muntenia catre Ardeal, construite autostrada Iasi – Targu Mures si caile ferate intre Bicaz si Toplita sau Gheorghieni si Sighisoara – Targu Mures, puse in circulatie trenuri, autocare spre Targu Mures, Oradea din Bucuresti, Iasi, Craiova si alte localitati. Deasemenea basarabeni care vor cetatenia romana sa o primeasca in doar 1-2 luni daca isi vor stabili resedinta in judetele din Ardeal iar pentru Bucuresti in 2-3 ani. Basarabeni stiu sa se comporte asa cum merita cu minoritatile care au venit in PROVINCIA ROMANEASCA BASARABIA (Republica Moldova).

Virgiliu Soare 20-03-2013 - 18:33

Aici este problema in Covasna. Propaganda sovinista se desfasoara din scoli. De aici ideea de a se separa sectiile romanesti din scolile mixte, duse la implinire cu sarg sub blajina intelegere din partea tuturor conducatorilor Romaniei de dupa decembrie 1989, de aici tacerea vinovata a Inspectoratului Judetean Covasna la intrebarile indignate ale presei. De aici aparitia acelui manual plin de minciuni pioase al secuilor, in care se infiereaza si se batjocoreste elementul romanesc din zona. Asta dupa ce conducatorii secuilor si-au deznationalizat propria etnie maghiarizand-o pe baze religioase si de privilegii (chestiunea devenind aprope rezolvata in secolul al XVIII-lea). Schizofrenia lor fiind exploatata cu succes de actualii guvernanti ai Republicii Ungare, promitandu-le acceptarea pe picior de egalitate in marea familie finougrica, pentru a-si forma un cap de pod in tendintele expansioniste in Romania. (Ei au inca absurdul complex de inferiorotate fata de ungurii adevarati si de aceea se dovedesc foarte activi in indeplinirea ordinelor de la |Budapesta.) Dar sa-si aminteasca de la istorie ce au obtinut după ce au acceptat sinuciderea ca neam. Cam acelasi lucru il vor primi si pe mai departe. Prostia se plateste greu! Vai de capul lor!

UN ROMAN 20-03-2013 - 19:48

Bravo fetitei cu bentita tricolora! un exemplu de demnitate nationala! pana cand hoarda asta de salbatici si retardati, cu gandire de ev mediu, monument al rautatii si ostilitatii, urand tot ce nu este unguresc, isi mai permite sa ne impuna ca ei sunt stapanii Ardealului? ce fac politicienii nostri? cine ne apara de imputitii astia care au din ce in ce mai mult tupeu?nu i-a pedepsit nimeni pentru obraznicia carpei secuiesti? o pedepsesc pe biata fetita care are curajul sa-si confirme identitatea nationala , in tara ei, iconjurata de retardatii apartinand acelei subspecii , numite magarime?RUSINE POLITICIENILOR ROMANI! niciodata nu se va putea civiliza aceasta hoarda oricat am incerca..am cunoscut oameni de toate nationalitatile..cu bune, cu rele..dar ceva mai abject, inferior , mai demn de scarba si desconsideratie , ca neamul hunilor..nu mai exista pe suprafata pamantului! Satana si-a facut bine treaba cand i-a creat.

Tom Cc 20-03-2013 - 20:52

cand trec la vara prin zona si vad boanghinele ca am tricolorul pe masina ii apuca pandaliile ?? RUSINE guvernantilor romani ca au permis asa ceva !!

Nemo 20-03-2013 - 22:00

Sunt din zona si va spun canu este de gluma!
S-a ajuns la cote alarmante. Este o tensiune aici ceva de neinchipuit iar ungurii parca au luat-o razna. Pentru cei de la Bucuresti noi romanii de aici nu contam.

x 21-03-2013 - 13:53

stai calm ca ne urcam indata in trenuri si masini si daca e de ceva in 2 ore suntem acolo si facem genocid!

Anton Marcu 21-03-2013 - 10:45

Ce citim ,halucinant ..fata va fi anchetata ,probabil pedepsita …cum a indraznit ……..cred ca e comic.

deja s-a abaNDONAT LUPTA …

ionisus 21-03-2013 - 15:32

Deci, a devenit ilegal sa fii roman, in Romania! Iar dl.pr.ministru poanta, cere pedepsirea aspra a celor care au ars steagul ungariei, in Romania! Oare ce se intampla daca ardea steagul ungariei in ungaria?!

GORGE SPAÑA 21-03-2013 - 23:41

NUMAI SINTEM STAPINI LA NOI IN TARA TREZITIVA ROMANI AFARA CU UNGURI

marian romania 22-03-2013 - 11:12

Ce-ar fi sa zica si spaniolii Afara cu romanii! Ti-ar comveni? Toti ungurii din Ardeal au la randul lor rude si neamuri romani. Dusmanie nu exista decat in mintea unora.Eu sunt din Buc si merg des in ardeal. Terminati cu prostiile.

digital 22-03-2013 - 12:58

băi marieane,tu nu compara comunitatea de români din Spania cu ungurii din Ardeal și din România!ai văzut cereri de autonomie de la comunitatea română din Spania sau ceva steaguri oltenești,moldovinești sau ardelenești arborate pe vreo instituție spaniolă?!măcăni prostii!
ungurașii ar trebui să priceapă odată pentru totdeauna că sunt cetățeni ai statului român,iar acest statut îi obligă să respecte România,în caz contrar legile ar trebui aplicate dur,nu cu schiaunături pontiste sau la mica înțelegere de ordin diplomatic!

Gabi -> Bucuresti 22-03-2013 - 13:02

Felicitari Sabina! Dai dovada de mult curaj si meriti admiratia noastra a tuturor romanilor. Este inadmisibil ce se intampla acolo si sunt alaturi de tine.

busuioc 22-03-2013 - 18:59

sai … in gura de unguri fac pariu ca anu asta daca ar fi fost alegeri ar fi castigat vadim sai trimita inapoi cum tigani au fost trimisi din franta nu au ce cauta aici nui locul lor aici

BALTAG 22-03-2013 - 19:28

… Bozgorasilor, vorba lui Nemo ( Bravo, Nemo!) , daca ne urcam in trenuri si va facem o vizita rapida , neam de neamul vostru nu vor mai vrea nici tinut secuiesc , nici autonomie si va mutam cu corturile in PUSTA UNGARA unde va va fi ,, cald si bine „… Calmati-va ca ne-am saturat de carpa voastra de steag .

BALTAG 22-03-2013 - 19:45

Prea multa TOLERANTA nu inseamna intelepciune , ci SLABICIUNE … Cred ca ajunge , bozgorii trebuie opriti , au toate drepturile ( chir prea multe ! ). Deci , STOP . Nimeni nu vrea o Europa de TRIBURI .

Gigi 22-03-2013 - 19:57

Sunt urmas al unor refugiati din zonele romanesti din zona Jina (comuna mea s-a numit Alimanesti), strabunii mei s-au asezat la sud de Carpati (placa Cotmeana). In Jina se sarbatoreste si acum plecarea unor fii ai satului peste Carpati.
Din zona Ardealului au plecat multi romani.
Maghiarii, secuii sunt fratii nostri. Tiganii la fel.
Toti suntem oameni.
Caracterul trebuie sa ne fie de soi.
Traiasca romanii, maghiarii, germanii, tiganii etc., fratii si surorile noastre.
Traiasca omenirea!
Dumnezeu fie binecuvantat pentru creatia sa care suntem noi!

Antibasistul 22-03-2013 - 20:15

DESTAPTA-TE ROMANI DI SOMNUL CEL DE MOAARTE…

Sapro 23-03-2013 - 10:25

Cred ca o excursie cu mașina in zona a cat mai multi Romani ar fi interesantă

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult