Acasa Stiinta-ITStiinta Pe urmele lui Einstein. Detectarea undelor gravitaționale

Pe urmele lui Einstein. Detectarea undelor gravitaționale

scris de Laurentiu Banches
569 Afisari

La aproape 100 de ani distanţă de la momentul cȃnd Albert Einstein, a prezis existentenţa undelor gravitaţionale, cercetătorii se pregătesc să confirme că acesta a avut dreptate.

Pe urmele lui Einstein. Detectarea undelor gravitaționale (foto: huffingtonpost.com)

O reţea globală de observatoare ale undelor gravitaţionale au anunţat că sunt cu un pas mai aproape de detectarea acestor unde, reuşită ce ar deschide calea spre noi descoperiri importante despre Univers. David Blair, profesor de fizică la Universitatea Western Australia şi totodată membru într-o echipă internaţională de cercetători asupra undelor gravitaţionale, a anunţat că oamenii de ştiinţă au reuşit să conceapă o nouă tehnică de măsurare, intitulată „quantum squeezing”, ce permite amplificarea sensibilităţii detectoarelor de unde gravitaţionale.

„Este pentru prima dată când bariera măsurătorii cuantice a fost doborâtă într-un detector de unde gravitaţionale. Este ca şi cum am doborî bariera sunetului – unii oameni au spus că această reuşită este imposibilă. Doborârea acelei bariere a demonstrat că zborul supersonic este posibil şi astăzi ştim că nu este, de fapt, o barieră. La fel, demonstraţia noastră deschide calea spre detectoare de unde gravitaţionale mai sensibile”, a comentat profesorul Blair.

Undele gravitaţionale sunt unde generate în spaţiu de evenimente cosmice extreme, cum ar fi ciocnirea stelelor, găurile negre şi exploziile supernovelor, ce poartă cantităţi uriaşe de energie la viteza luminii. Cercetătorii cred că aceste evenimente au loc aproximativ o dată pe săptămână în zona de acoperire a detectoarelor. Oamenii de ştiinţă estimează că primele unde gravitaţionale vor fi detectate la câţiva ani după ce sensibilitatea lor va fi îmbunătăţită.

Cu ajutorul „quantum squeezing”, fizicienii vor putea să analizeze evenimente aflate la distanţe mult mai mari.  „Deja detectoarele de unde gravitaţionale s-au demonstrat a fi cele mai sensibile instrumente gravitaţionale concepute vreodată. Ele măsoară mişcări măsurate în attometri – o milionime dintr-o milionime dintr-o milionime dintr-un metru. Mişcările pe care le detectează sunt minuscule, chiar şi atunci când le comparăm cu dimensiunile unui proton”, a explicat profesorul Blair. „Noile rezultate arată că fizicienii sunt pe drumul cel bun, urmând să obţină o sensibilitate şi mai mare. Acest lucru va permite omenirii pentru prima dată să audă numeroasele sunete gravitaţionale despre care se crede că se plimbă în mod constant prin spaţiu cu viteza luminii”, a mai spus specialistul, potrivit descopera.ro.

50 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 20:58

„Noi ne aflăm în poziţia unui copilaş care intră într-o uriaşă bibliotecă, plină de cărţi în diferite limbi. Copilaşul ştie că cineva trebuie să fi scris aceste cărţi, dar nu ştie cum s-a întâmplat asta. El nu înţelege limbile în care ele au fost scrise. Observă că toate cărţile au fost aranjate într-o anumită ordine, dar nu ştie cum s-a întâmplat acest lucru.

Aceasta, mi se pare mie, că este atitudinea chiar şi a celui mai inteligent om de pe Pământ faţă de Dumnezeu. Vedem un Univers aranjat miraculos, ce are anumite legi, dar nu înţelegem decât vag aceste legi. Mintea noastră limitată nu poate desluşi forţa misterioasă care mişcă constelaţiile.”

ValVerde 05-08-2013 - 21:26

Albert Einstein is sometimes claimed by religious theists seeking the authority of a famous scientist for their theistic views, but Einstein denied the existence of the traditional concept of a personal god. Was Albert Einstein therefore an atheist? From some perspectives his position would be seen as atheism or no different from atheism. He admitted to being a freethinker, which in a German context is much the same as atheism, but it’s not clear that Einstein disbelieved in all god concepts.

Albert Einstein: From a Jesuit Viewpoint, I am an Atheist

I received your letter of June 10th. I have never talked to a Jesuit priest in my life and I am astonished by the audacity to tell such lies about me. From the viewpoint of a Jesuit priest I am, of course, and have always been an atheist.

– Albert Einstein, letter to Guy H. Raner Jr, July 2, 1945, responding to a rumor that a Jesuit priest had caused Einstein to convert from atheism; quoted by Michael R. Gilmore in Skeptic, Vol. 5, No. 2

urbos 06-08-2013 - 04:58

Nu va mai certati, tovarasu Ainshtain era doar un maimutoi penibil, pe care numai propaganda pro-ji daneasca l-a scos geniul omenirii, asa ca, ateu sau credincios, tot un prost.

Antibasistul 06-08-2013 - 05:24

Jegul a fosi un curvar si un hoț care a furat multe din teoriile lui, tipic ji dan!

Antibasistul 06-08-2013 - 05:25

fosi=fost

ValVerde 06-08-2013 - 05:36

De la cine le-a furat, strengarule ?

Antibasistul 06-08-2013 - 05:46

INTREBAREA TA-I PROSTEASCA, CA DE OBICEI, e logic, de la adevarații lor autori!

ValVerde 06-08-2013 - 05:50

🙂
Numeste doi „adevarati autori”.

zweistein 06-08-2013 - 05:53

Dau ca aproape sigur a copiat la examenu de Nobel de la un liberal, poate chiar un lipovean cinstit care cugeta in barca lui cat de repede poate fi tras pestele fie el si un somn mare, si asa a descoperit viteza luminii si limita de viteza.

Pai nu-I si normal, cum sa tragi somnu mai repede decat il vezi? De unde si teoia relativitatii cu adaugarea ca daca tragi somnul, si el te trage pe tine, deci tragerea e relative.

Dar, nu in mod absolut, caci daca il trage pe Huhu hipopotamul, nu mai trage el pe nimeni cat ii veacul.

Mda, cam asa.

Antibasistul 06-08-2013 - 05:54

N-am chef, mi-e somn, cauta-i pe Net.
Ma duc sa ma culc.

ValVerde 06-08-2013 - 05:57

OK Huhule.
Acum stim, unul era un lipovean.
Numeste al doilea „adevarat autor”

zweistein 06-08-2013 - 05:58

Numeste doi “adevarati autori”.

=============================
Cacarau tatal si tatal sau Stepan Kakarov

ValVerde 06-08-2013 - 05:59

O fi furat de la alt evreu ?

Ce faci huhule, dai cu mucii de perete, nu se lipesc si fugi la somn ?

Lipoveanu’ tragea un peste, te duci la somn sa descoperi si tu vreo teorie-doua?

urbos 07-08-2013 - 03:44
urbos 07-08-2013 - 03:47

<In 1999 analizele stiintifice si istorice despre nasterea teoriei relativitatii au condus la concluzia clara ca adevaratul creator al teoriei a fost Henry Poincare (francez) si ca lucrarea lui Einstein a fost un plagiat. Este greu de inteles cum Einstein a elaborat o teorie de asemenea amploare in doar cateva saptamani in conditiile in care anterior nu publicase nimic in acest sens.
In ultimii ani au fost descoperite doua noi elemente semnificative:
a) absenta recenziilor a doua texte majore a teoriei lui Poincare in Analele de Fizica germane, in ciuda meticulozitatii nemtesti, a altor trei texte despre studiile sale din 1905, fiind recenzate doar diverse texte stiintifice de mai mica importanta.
b) ignorarea aparent deliberata a trei studii majore despre relativitate prezentate de fizicianul francez la seminarul " teoria electronului", organizat in iunie/iulie 1905 la Universitatea din Gottingen. Primul text reprezinta faimoasa nota relativista catre Academia din Paris despre dinamica electronilor, al doilea era memorandumul trimis lui Hendrik Lorentz in mai 1904 iar al treilea descria principiile relativitatii sustinute de Poincare la Conferinta Mondiala de Stiinte din Saint-Louis, din septembrie 1904. Mai mult de atat, in ianuarie 1905, Societatea de Matematica din Göttingen a organizat un seminar tocmai despre teoria relativitatii enuntata de Poincare.
Aparitia acestei situatii trebuie insa cautata in relatiile tensionate existente intre Franta si Germania la inceputul secolului XX. David Hilbert, invidios pe descoperirile lui Poincare a decis sa reactioneze, organizand o masinatiune cu scopul de a oferi Germaniei laurii muncii francezului. Iar cum riscurile se dovedeau a fi imense, era nevoie de o persoana care sa si le asume. Acea persoana a fost un marunt functionar la Oficiul de patente si brevete din Berna, Albert Einstein.
Universitatea din Gottingen, la care au studiat Gauss, Riemann sau Lejeune-Dirichlet era considerata la acea data polul mondial al matematicilor si al cercetarilor stiintifice. In 1905 universitatea se afla sub conducerea lui David Hilbert, un matematician de prim rang. In acel an premiul Bolay pentru matematica a fost pierdut de Hilbert in favoarea lui Henry Poincare, lucru care a nascut o imensa frustare in mediile academice germane. Arnold Sommerfeld, Herglotz si Wiechert au incercat pe parcursul toamnei lui 1904 si iernii urmatoare sa publice trei lucrari despre electronul superluminic, electronul care se misca cu o viteza superioara luminii in vid, in jurnalul universitatii. Sommerfeld, fizicianul care a imbunatatit modelul de atom descoperit de Niels Bohr pentru a fi compatibil
cu relativitatea si mecanica cuantica, a publicat chiar si intr-o revista olandeza un studiu in care concluziona ca "transformarile lui Lorentz", o ipoteza revolutionara a cunoscutului fizician olandez, nu poate fi folosita.
In aceste conditii, in mijlocul pregatirilor pentru seminarul din vara lui 1905, a aparut nota lui Poincare care postula clar si argumentat: nici un corp material nu poate depasi viteza luminii in vid. David Hilbert s-a vazut astfel obligat sa prezerve autoritatea institutiei pe care o conducea, luand trei decizii extreme de importante:
– sa ignore sistematic studiile lui Poincare si cele adiacente lor.
– sa solicite ajutorul lui Max Planck, directorul Analelor de Fizica, o publicatie deosebit de influenta, ca notele lui Poincare sa nu apara in rubricile acesteia.
– sa caute un german care sa-si asume riscurile unui eventual proces prin publicarea rezultatelor lui Poincare sub semnatura sa. Acesta s-a numit Albert Einstein iar motivatiile pentru care el a fost cel ales au fost, se pare, urmatoarele:
-a plagia ceva implica automat excluderea din mediul stiintific, ori Einstein era un simplu functionar fara veleitati
-Hermann Mincovski, evreu lituanian si sef al departamentului de matematici din cadrul universitatii il cunostea pe Einstein, pe care l-a avut elev intre 1896-1900.
-Max Planck si Einstein au corespondat o vreme despre teoria cuantica.
-Einstein a scris intre anii 1902-1904 diverse lucrari despre termodinamica, parand ca ar avea anumite cunostiinte in acest domeniu.
– Sotia sa, Mileva Marici.era o fiziciana respectata.
Manipularea a functionat iar pentru Einstein a insemnat o incredibila sansa de a-si promova si propriile idei, cunoscute la Gottingen si Berlin ca fiind la randul lor plagiate si care nu-si gasisera sustinere pana in acel moment.
In toamna lui 1905, imediat dupa publicarea asa-ziselor teorii ale lui Einstein, Max Planck organizeaza un colocviu international in care il numeste pe acesta "noul Copernic".

urbos 07-08-2013 - 03:48

<In 1999 analizele stiintifice si istorice despre nasterea teoriei relativitatii au condus la concluzia clara ca adevaratul creator al teoriei a fost Henry Poincare (francez) si ca lucrarea lui Einstein a fost un plagiat. Este greu de inteles cum Einstein a elaborat o teorie de asemenea amploare in doar cateva saptamani in conditiile in care anterior nu publicase nimic in acest sens.
In ultimii ani au fost descoperite doua noi elemente semnificative:
a) absenta recenziilor a doua texte majore a teoriei lui Poincare in Analele de Fizica germane, in ciuda meticulozitatii nemtesti, a altor trei texte despre studiile sale din 1905, fiind recenzate doar diverse texte stiintifice de mai mica importanta.
b) ignorarea aparent deliberata a trei studii majore despre relativitate prezentate de fizicianul francez la seminarul " teoria electronului", organizat in iunie/iulie 1905 la Universitatea din Gottingen. Primul text reprezinta faimoasa nota relativista catre Academia din Paris despre dinamica electronilor, al doilea era memorandumul trimis lui Hendrik Lorentz in mai 1904 iar al treilea descria principiile relativitatii sustinute de Poincare la Conferinta Mondiala de Stiinte din Saint-Louis, din septembrie 1904. Mai mult de atat, in ianuarie 1905, Societatea de Matematica din Göttingen a organizat un seminar tocmai despre teoria relativitatii enuntata de Poincare.
Aparitia acestei situatii trebuie insa cautata in relatiile tensionate existente intre Franta si Germania la inceputul secolului XX. David Hilbert, invidios pe descoperirile lui Poincare a decis sa reactioneze, organizand o masinatiune cu scopul de a oferi Germaniei laurii muncii francezului. Iar cum riscurile se dovedeau a fi imense, era nevoie de o persoana care sa si le asume. Acea persoana a fost un marunt functionar la Oficiul de patente si brevete din Berna, Albert Einstein.
Universitatea din Gottingen, la care au studiat Gauss, Riemann sau Lejeune-Dirichlet era considerata la acea data polul mondial al matematicilor si al cercetarilor stiintifice. In 1905 universitatea se afla sub conducerea lui David Hilbert, un matematician de prim rang. In acel an premiul Bolay pentru matematica a fost pierdut de Hilbert in favoarea lui Henry Poincare, lucru care a nascut o imensa frustare in mediile academice germane. Arnold Sommerfeld, Herglotz si Wiechert au incercat pe parcursul toamnei lui 1904 si iernii urmatoare sa publice trei lucrari despre electronul superluminic, electronul care se misca cu o viteza superioara luminii in vid, in jurnalul universitatii. Sommerfeld, fizicianul care a imbunatatit modelul de atom descoperit de Niels Bohr pentru a fi compatibil
cu relativitatea si mecanica cuantica, a publicat chiar si intr-o revista olandeza un studiu in care concluziona ca "transformarile lui Lorentz", o ipoteza revolutionara a cunoscutului fizician olandez, nu poate fi folosita.
In aceste conditii, in mijlocul pregatirilor pentru seminarul din vara lui 1905, a aparut nota lui Poincare care postula clar si argumentat: nici un corp material nu poate depasi viteza luminii in vid. David Hilbert s-a vazut astfel obligat sa prezerve autoritatea institutiei pe care o conducea, luand trei decizii extreme de importante:
– sa ignore sistematic studiile lui Poincare si cele adiacente lor.
– sa solicite ajutorul lui Max Planck, directorul Analelor de Fizica, o publicatie deosebit de influenta, ca notele lui Poincare sa nu apara in rubricile acesteia.
– sa caute un german care sa-si asume riscurile unui eventual proces prin publicarea rezultatelor lui Poincare sub semnatura sa. Acesta s-a numit Albert Einstein iar motivatiile pentru care el a fost cel ales au fost, se pare, urmatoarele:
-a plagia ceva implica automat excluderea din mediul stiintific, ori Einstein era un simplu functionar fara veleitati
-Hermann Mincovski, evreu lituanian si sef al departamentului de matematici din cadrul universitatii il cunostea pe Einstein, pe care l-a avut elev intre 1896-1900.
-Max Planck si Einstein au corespondat o vreme despre teoria cuantica.
-Einstein a scris intre anii 1902-1904 diverse lucrari despre termodinamica, parand ca ar avea anumite cunostiinte in acest domeniu.
– Sotia sa, Mileva Marici.era o fiziciana respectata.
Manipu larea a functionat iar pentru Einstein a insemnat o incredibila sansa de a-si promova si propriile idei, cunoscute la Gottingen si Berlin ca fiind la randul lor plagiate si care nu-si gasisera sustinere pana in acel moment.
In toamna lui 1905, imediat dupa publicarea asa-ziselor teorii ale lui Einstein, Max Planck organizeaza un colocviu international in care il numeste pe acesta "noul Copernic".

zweistein 07-08-2013 - 04:07

vorba lunga, urboşia omului.

cine sapa groapa altuia, cade urbos in ea

când râde urbos, înțeleptul suspină.

cine râde la urbos râde mai bine

un urbos nu vine niciodată singur

la omul sărac, nici urbos nu trage, greu la deal cu urbosu mic

urbos dacă nu-i fudul, parcă nu-I urbos destul

Antibasistul 07-08-2013 - 10:17

Retardatule ValV., Urbos ți-a dat raspunsul la intrebarea ta.
Ai inca o dovada a imensei hoții nerusinata a evreilor, ei fura tot ce pot fura, in toate domeniile!

Concluzia, Einstein a furat de la Poincare teoria relativitații, toata opera lui stințifica E FURATA!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 21:03

“Cea mai frumoasă şi mai profundă emoţie pe care o putem experimenta este senzaţia mistică. Ea este sursa ştiinţei celei adevărate. Această convingere profundă a prezenţei unei Puteri Raţionale superioare, ce este dezvăluită într-un Univers de nepătruns, formează ideea mea despre Dumnezeu.”

salut 06-08-2013 - 04:46

Toti kuku de pe planeta asta reclama ca ar fi descoperit „senzatia/cunoasterea mistica”. Toti o tin numai pentru ei. Aferim, bre, ati descoperit ce vreti voi, e bine asa?

urbos 07-08-2013 - 03:42

Tine vierme:

urbos 07-08-2013 - 03:43

Adevaratul Einstein
Albert Einstein era departe de a fi un geniu.Considerat retardat mintal din cauza incapacitatii sale de a vorbi pana la varsta de 5 ani, inca din primii ani de scoala el a dovedit slabe calitati. La varsta de 15 ani, a parasit bancile scolii fara nici o diploma. Einstein insusi recunostea intr-un ziar al scolii ca e lipsit de imaginatie si abilitati practice. In 1895 pica un simplu examen de intrare la Politehnica din Zurich, singura institutie care nu cerea dovada absolvirii cursurilor liceale. Examenul era constituit din probleme de matematica, pe care Einstein nu le-a putut rezolva. A urmat o scoala economica mai modesta, la Aarau, sperand ca dupa absolvire sa prinda un post academic. Incapabil sa finalizeze cursurile unei scoli, cum si-ar fi dorit, si descurajat de recomandarile profesorilor de a nu-si continua
studiile, se angajeaza, cu ajutorul unui coleg si prieten, Marcel Grossman, viitor co-autor al teoriilor sale, la Oficiul de Patente din Berna. A fost angajat ca expert tehnic gradul trei, abia in 1906, la un an dupa elaborarea celebrelor sale lucrari, fiind ridicat la gradul doi. Activitatea sa in cadrul oficiului nu era, cum s-ar putea crede, bazata pe fizici cuantice sau teorii ale fizicii, ci viza revizuirea zilnica a documentatiei tehnice a diferitelor patente. A lucrat la oficiu pana in 1909, perioada in care a
incercat fara succes sa prinda o pozitie in cadrul unei universitati.
Surprinzator, in conditiile unui program incarcat, fara acces la orice lucru asociat unei lucrari academice, Einstein a elaborat in timpul sau liber patru eseuri despre mecanica cuantica pe care le-a publicat in 1905.
Neputand sa ofere o justificare a acestei situatii, Einstein lasa sa se inteleaga ca o parte din idei i-au venit in somn si ca documentele care au condus la dezvoltarea tezelor sale s-au pierdut din cauza razboiului, desi acea perioada o petrecuse intr-un stat neutru, Elvetia. Abia in 1909 Einstein primeste un post universitar insignificant, profesor asociat de fizica teoretica la Universitatea din Zurich, adevarata sa cariera constand in cea de jurnalist la o publicatie evreiasca, timp de alti 10 ani. Casnicia cu Milena Marici a durat pana in1919, iar cei doi baieti rezultati au fost diagnosticati ca ambii suferind de schizofrenie, o boala ereditara. Pe langa Poincare, Einstein s-a mai „inspirat” si din studiile lui Hendrik Lorentz, Olinto di Pretto, care in 1903, publica in revista stiintifica Atte, celebra
formula e=mc2, Heinrich Hertz sau scotianul James Maxwell. In 1953, Edmund Whittaker publica o carte, „Teoria relativitatii lui Lorentz si Poincare”, in care demonstreaza cu documente cum s-a dezvoltat teoria, istoria sa precum si sursele primare plagiate de Einstein in lucrarile sale. Reactia
acestuia, inca in viata, la acuzele aduse a fost aceeasi cu aportul sau real in domeniul fizicii: inexistenta.

zweistein 07-08-2013 - 04:24

EINSTEIN – Recompense, distincții și aprecieri

Cea mai importantă apreciere a contribuției sale în domeniul științei o constituie Premiul Nobel pentru Fizică (1921).

Motivația juriului Nobel: „Pentru serviciul oferit Fizicii teoretice și în special pentru descoperirea legii efectului fotoelectric”.

Fizicianul german Max Born consideră teoria relativității ca fiind cea mai mare realizare a minții umane în ceea ce privește concepțiile asupra Universului.

Fizicianul P. A. M. Dirac numește teoria relativității „cea mai mare descoperire științifică realizată vreodată”.

În 1999, ziarul Time îl denumește „personalitatea secolului”.

În Germania, anul 2005 a fost decretat „Anul Einstein”: se împlinesc 100 de ani de la lansarea teoriei relativității precum și 50 de ani de la moarte. În acest an sunt prevăzute o serie de manifestări științifice și de popularizare a teoriilor sale.

În cinstea sa, elementul cu numărul de ordine 99 în sistemul periodic al elementelor a fost numit Einsteiniu.

De asemenea, un crater lunar îi poartă numele.

Venerat de comunitatea oamenilor de știință (Physics: past, present, future, Physics World, 2007) Einstein a fost considerat omul secolului, iar numele său este asociat, în cultura comună, cu ideea de geniu.

zweistein 07-08-2013 - 04:26

EINSTEIN – Recompense, distincții și aprecieri

Cea mai importantă apreciere a contribuției sale în domeniul științei o constituie Premiul Nobel pentru Fizică (1921).

Motivația juriului Nobel: „Pentru serviciul oferit Fizicii teoretice și în special pentru descoperirea legii efectului fotoelectric”.

Fizicianul german Max Born consideră teoria relativității ca fiind cea mai mare realizare a minții umane în ceea ce privește concepțiile asupra Universului.

Fizicianul P. A. M. Dirac numește teoria relativității „cea mai mare descoperire științifică realizată vreodată”.

În 1999, ziarul Time îl denumește „personalitatea secolului”.

În Germania, anul 2005 a fost decretat „Anul Einstein”: se împlinesc 100 de ani de la lansarea teoriei relativității precum și 50 de ani de la moarte. În acest an sunt prevăzute o serie de manifestări științifice și de popiularizare a teoriilor sale.

În cinstea sa, elementul cu numărul de ordine 99 în sistemul periodic al elementelor a fost numit Einsteiniu.

De asemenea, un crater lunar îi poartă numele.

Venerat de comunitatea oamenilor de știință (Physics: past, present, future, Physics World, 2007) Einstein a fost considerat omul secolului, iar numele său este asociat, în cultura comună, cu ideea de geniu.

urbos 07-08-2013 - 04:42

Da ma muistule, acuma mesteci si cacat.
Ce scrii matale acolo e la fel de adevarat ca titlurile si meritele academicianei de renume mondial Elena Ceausescu.

salut 07-08-2013 - 04:43

Mai pulica, daca nu sareai asa, ma gandeam ca urbos exagereaza. De fapt, iti multumesc: ai o contributie la demitizarea hotului secolului. Tine-o tot asa!

urbos 07-08-2013 - 04:48

Te bagi ma musca de cacat, ca sa-i ajuti pe retardatii aia doi dinainte? O sa incepi sa-ti borastii cacatii umpland forumul, pentru ca cei doi viermi sa „uite” de subiect? Hehehe.

urbos 07-08-2013 - 04:52

Textele nu-mi apartin, deci nu ar fi exagerarile mele, sint pentru lindic si pentru cuneiform.
Nici nu m-as chinui sa scriu atata pe forum pentru astfel de retardati. Dar merita niste citate ca sa citeasca si sa-i chinuie prostia. Hehehe.

salut 07-08-2013 - 05:00

Recunosc ca subiectul m-a excitat.Si am citit si originalul in engleza, textul dupa care e facuta traducerea pusa de tine. Frauda si impostura sunt mult mai amplu documentate. In plus, reactiile ji danizatilor confirma ca ceva e putred in Danemarca.

urbos 07-08-2013 - 05:01

Si apropo, nici macar nu stiam de treaba asta pana acuma, cand a intrebat lindic pe cine a furat maimutoiul Ainshtain.
Cu o probabilitate de peste 95%, cunoscand specimenele astea deja, consider ca orice ji dan e un sarlatan. Asa ca tovarasu Ainshtain era pe lista.
In afara de faptul ca era de notorietate ca fusese cam retardat in copilarie, apoi vazandu-l, ca un maimutoi ce era, in poze, tinand cont ca era ji dan, stiind cati fizicieni, matematicieni adevarati erau in epoca, pentru mine probabilitatea ca maimutoiul sa fie un hot ordinar batea asadar spre 100%. Asa ca informatia gasita doar imi confirma banuiala. Hahahaha!

salut 07-08-2013 - 06:32

Asta-i farmecul. Tocmai propaganda asta desantata a lor ne deschide ochii. D-aia l-am si felicitat pe DouaKoaie.

UnUL 07-08-2013 - 08:17

NU VĂ MAI CERTAȚI DEGEABA : TOATĂ LUMEA ȘTIE CĂ ADEVĂRAȚII AUTORI AI TEORIEI RELATIVITĂȚII AU FOST URBOS ȘI SALUT; DE ACEEA SUNT ATÂT DE SUPĂRAȚI CĂ EINSTEIN LE-A ȘTERPELIT TEORIA!

salut 07-08-2013 - 09:10

Si de ce urli cu litere mari, mai pupaci de kururi ji danesti? Vezi ca „Domnul Tomi” se trezeste curand, stai aproape sa fii primul ce-i sterge kurul cu limbuta, pe ziua de azi. Iti va multumi pisandu-se pe tine, prelung, asa, de dimineata.

UnUL 07-08-2013 - 09:14

Nu urlu, SUBLINIEZ. În rest, Salaud, rămâne cum am stabilit.

zweistein 07-08-2013 - 04:28

URBOS – Recompense, distincții și aprecieri

zilch, zero, zippo, nil, nada, null

zweistein 07-08-2013 - 04:33

Coincidence is God’s way of remaining anonymous.
― Albert Einstein, The World as I See It

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.”
― Albert Einstein, The Urbos experiment

Tache 07-08-2013 - 06:03

The only two reasons Albert Einstein has been portrayed as the poster child for Physics, Genius, and High Intelligence is because he was Jewish and most of the mass media (TV stations, news companies, newspapers, radio stations, magazines, book publishing companies, etc.) have been owned by Jews. The gentile Niels Bohr formulated quantum mechanics, but no one would recognize that name except for Physics majors. So, the only reason Einstein has developed such a big name for himself is extreme nepotism.

” einstein was a fraud ” are 3 milioane si jumatate de rezultate, pe google.

un crestin 08-08-2013 - 21:56

Re: „The gentile Niels Bohr…”
Tache, Niels Bohr n-a fost dintre „neamuri”:)

Niels Henrik David Bohr a fost un fizician danez de origine evreiasca, ce a avut o contributie fundamentala la intelegerea structurii atomice si a mecanicii cuantice, pentru care a si primit premiul Nobel pentru fizica, in 1922. Bohr a fost implicat de asemenea in celebrul proiect Manhattan. Omul de stiinta s-a casatorit cu Margrete Norlund in 1912, iar unul dintre copiii lor, Aage Niels Bohr, a devenit un important om de stiinta, la fel ca si tatal sau. In 1975, Aage a castigat şi el premiul Nobel. Bohr a fost descris ca fiind unul din cei mai importanti fiziceni ai secolului 20.

un crestin 08-08-2013 - 22:07

Tache,
mai mult, doi celebri oameni de ştiinţă, Niels Bohr şi Otto Loewi, au obţinut Premiul Nobel datorită unei idei apărute în vis.

pathfinder 07-08-2013 - 11:32

Este foarte interesant cum se nu se vede un plagiat clar ca lumina zilei atunci cand este vorba despre un premier USL si cum se inventeaza altul lui Albert Einstein pentru ca e de origine evreiasca.

Ca sa fie foarte clar pe cine comparam: Victor Ponta vs. Albert Einstein 🙂

Doar 2 din postarile lui urbos despre plagiatul lui Ponta:
–––––––––––––––––––––––––––
1. „Daca ma intrebi pe mine ce cred, e ca plagiat nu e, dar nu el si-a facut doctoratul. ”
https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/cnatdcu-educatie-razboi-total-pe-plagiat-in-cazul-ponta-104293.html

2. „N-a plagiat ma animalule.”
https://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/ponta-nu-a-plagiat-tehnicdar-exista-%E2%80%9Cunele-deficiente%E2%80%9D-107923.html
–––––––––––––––––––––––––––

Funny guy…

salut 07-08-2013 - 14:05

Iar dai pe langa……… Subiectul articolului e UnPietroi, nu Ponta. Ponta e o alta o jigodie, dar nu e subiectul acestei discutii.
O sa fac o paralela. Mii de ani, omenirea a crezut ca pamantul e ca o clatita, plat. De ce? Doua motive principale „asa zice lumea” si „asa a hotarat ala cu bata”. Deci lene/neputinta intelectuala si frica.
Acum apare acelasi model de baza. „Argumentu” tau e ca „asa zice lumea”, nu ca ai fi incercat sa-ti folosesti umbrela de paie de deasupra gatului, dopul ce previne apa sa-ti intre in laringe.

pathfinder 07-08-2013 - 14:20

IGNORE

salut 07-08-2013 - 15:14

Hehehe, mai prapaditule, tu crezi ca pentru tine postam?
Postam pentru oamenii normali, sa vada care ne sunt telectualii natiei, ramura basista. Adica, acei telectuali carora li se pare normal ca un retardat in sensul cel mai propriu, repetent in ciclul primar, incapabil sa intre la o facultate gen „Tehnologia sudurii”…ei bine, acestor telectuali basisti li se pare normal ca pietroiul mai inainte descris sa elaboreze teoria relativitatii.

urbos 07-08-2013 - 15:10

Pai si acu cred acelasi lucru, ji danul Ponta/Naum nu a plagiat.

salut 07-08-2013 - 15:26

Lasa-l dreaq pe jigodia de PM, pe mine ma distreaza cum au rascolit astia kkt-ul cu UnPietroi si nu mai stiu cum sa puna capacul. Intr-un fel ii inteleg si pe ji dani, zau asa. La cat pisat cer goimii de tipul asta, trebuie sa aiba mereu vezica plina. D-aia sunt asa incrancenati. Se pisa haotic 😉

urbos 07-08-2013 - 15:30

Da, lindic se face ca ploua, hahahahahaha! Se ia de Neacsu, insa cu cretinismele tipice, grohaie din spirit de turma, tezele stapanirii.

ValVerde 07-08-2013 - 15:29

ttp://en.wikipedia.org/wiki/Relativity_priority_dispute

Antibasistul 07-08-2013 - 17:26

Ne stergem cu Wikipedia la kur, orice prost, lichea poate posta acolo!

salut 07-08-2013 - 17:45

Nu-i corect. Asa intram exact in jocul jigodiilor astea. Wiki, cu bune, cu rele, poate fi UNA dintre surse, eventual plecarea in cercetare. Eu am plecat de la Wiki si am ajuns la poza carnetului de note al lui Einstein. Abia aici am vazut dovada clara ca individul era retardat. Ei bine, mai departe, daca alti retardati cred ca asta ar fi putut elabora teoria relativitatii, „ca asa scrie la Wiki” , e problema lor.

urbos 07-08-2013 - 17:56

N-as zice „cu bune, cu rele”, ca daca se vrea sursa de incredere atunci e numa cu „rele”, adica pur si simplu nu e sursa de incredere. As zice ca wikipedia trebuie luata cu rezerve, mai ales la subiecte controversate. Ceea ce conteaza este discernamantul si apoi cautarea mai multor surse de informare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS