Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Initiativa cetateneasca la nivel UE

Initiativa cetateneasca la nivel UE

scris de Ziua Veche
36 Afisari

.Cetatenii europeni ar putea, pentru prima data, propune in mod direct initierea unor noi masuri legislative, au anuntat reprezentantii Comisiei Europene (CE). “Aceasta inovatie a Tratatului de la Lisabona va permite ca cel putin un milion de cetateni din cel putin o treime dintre statele membre sa invite Comisia Europeana sa formuleze initiative legislative in domeniile sale de competenta”, se arata intr-un comunicat de presa al CE.


Propunerea stabileste cate semnaturi trebuie stranse pentru fiecare tara si sugereaza Comisiei sa analizeze, dupa strangerea a 300.000 de semnaturi din trei state membre, daca initiativa poate fi luata in considerare. Aceasta stabileste un termen de un an pentru strangerea semnaturilor si ofera Comisiei patru luni pentru a analiza initiativa si pentru a decide cum sa procedeze in privinta acesteia. Comisia spera ca Parlamentul si Consiliul sa ajunga la un acord inainte de finalul acestui an, astfel incat primele initiative sa poate fi lansate in 2011.

Democratie participativa 

„Sunt un sustinator entuziast al initiativei cetatenilor, deoarece aceasta va introduce in UE o forma complet noua de democratie participativa”, a declarat Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei, responsabil de relatii interinstitutionale si administratie. „Este un adevarat pas inainte in ceea ce priveste viata democratica a Uniunii, un exemplu concret de apropiere a Europei de cetatenii sai. Initiativa ar trebui sa stimuleze o dezbatere aprinsa privind ceea ce facem la Bruxelles, iar Comisia va trebui sa acorde o atentie deosebita solicitarilor formulate prin initiativele cetatenilor”. Vicepresedintele Comisiei Viviane Reding, comisar pentru cetatenie europeana, a declarat: „Initiativa cetatenilor poate constitui un element foarte important in ceea ce priveste mijloacele prin care cetatenii se pot face auziti. Salut instituirea unui astfel de instrument, care va demonstra ca UE acorda intr-adevar atentie preocuparilor cetatenilor. In acelasi timp, avem garantiile care sa asigure ca orice initiativa propusa este conforma cu valorile noastre si cu drepturile noastre fundamentale”.

0 comentariu

CALUGARUL 01-03-2010 - 18:49

Tipa nu a fost turnatoare ci a lucrat in contraspionaj. Ati innebunit ? Se eZista vreo tara din lumea asta care sa nu aibe infiltrati, spioni structurile ambasadelor pentru recoltarea de informatii ? CNSAS-ul bate cimpii. Aici e mina jigodiei de Dinescu in a-l musca de cur pe HRP. Daca Gabriela si-a facut datoria fata de ,,patrie si bobor”, de ce s-o mai cautam la ovare acum ? Lasati femeia in pace, domnule, sa-si faca treaba. Daca il promoveaza pe Eminescu cu profesionalism si munca ei da roade, lasati femeia in pace sa-si faca treaba. Au trecut 20 de ani de la nebunie; ati ramas paralizati cu to(n)tii la turnatori si turnatoare ? OK ! A turnat pe vremea aia, acum toarna pe vremea asta. Bun ! Si ca care-i treaba ? de ce sa nu profitam de ,,talentul” ei ? M ? iar trebuie sa ne faultam de unii singuri si sa cerem tot noi lovitura de la 11 metri ? Timpiti ce suntem !

gradina c-tin 01-03-2010 - 21:04

Noi adevaratii revolutionari, cetatenii ai romaniei cerem guvernului roman sa ne debaraseze de aceasta povara cauzata de acesti profitori asa zisi revolutionari mii si mii de oameni suferinzi dar onesti au fost in strada in 89 dar numai cei ce au dat din coate – profitorii si bisnitarii sunt beneficiarii unor facilitati ce apasa grav pe umerii acestui flamand si napastuit popor .Scapati-ne de acesti impostiori in aceste vremuri tulburi in care numai o scanteie mai lipseste sa nu vedem iarasi o mare revolta a celor care tac si sufera nu vrem sa mai ducem in carca acesti paraziti profitori ticalosiRugam presa sa dezbata continuu aceasta tema cu argumente si inca un referendum nu ar strica pe aceasta tema spinoasa profitoare sa fie eliminati si doar ranitii sau cei ce au disparut in evenimente sa ramana cu recompense.USURATI BUGETUL TARII !
……In Germania, cei ce au daramat zidul berlinului au primit avantaje?…..cehoslovacia cu revolutia de catifea?…..ungaria, polonia, bulgaria?…..numai la noi….toala lumea la ciolan si la pomeni!…….. de ce nu dau o lege……de la 1 ianuarie nu se mai plateste nimic…….recunoastere oficiala cu diploma numai buna de pus in rana si aducere aminte la aniversari…….. ca tot spunea un anteforumist…ce-i de la 1848 au primit ceva?……….hai…pa!
PS…..scuze anticipat adevaratilor revolutionari si urmasilor lor…..
-GRADINA CONSTANTIN pres. ASOCIATIE JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI.

gradina c-tin 01-03-2010 - 21:06

IN ROMANIA SUNT INREGISTRATI :
1. Luptatori 21.527 certificate
2. Retinuti 2.825 certificate
3. Raniti 761 certificate
4. Raniti in legatura cu… 330 certificate
SI NUMAI maximum 5 % sunt cei ce merita cu adevarat AVANTAJELE LEGII – EROII MARTIRI
In anexa decretului se află cei doi revoluţionari-fantomă răniţi , nemăscuţi în 1989
Poziţia Nume şi prenume C.N.P.- ul
359 Drăgoi Nicolae 1 96 06 18 354763
1098 Ştefan Alexandru 1 96 12 03 400694

janeet 02-03-2010 - 22:13

Calugarul bate campii.Ce teaba sa mai faca ,de ce sa mai dus la Londra daca se stia patata?A stat acolo pe banii nostrii calugare!!!!sunt curios ?

Rata 17-04-2010 - 05:49

Mai jos, vedem declaratia de avere a d-l. gadina constantin cu drepturile materiale obtinute ca sef de revolutionari :
Drepturile, asa cum apar ele la data de 20 martie 2009, in fisierele publicate ale SSPR-ului, din cadrul Guv. Romaniei :

Record number 3960
ID: 3960
Pozitie in lista originala: 1628
Nume si prenume: GADINA CONSTANTIN
Numele de familie: GADINA
Prenume: CONSTANTIN
Teren: 0,5 ha
Judetul: Ilfov
Localitatea: VIDRA
……………

…………IN REST NIMIC,
> Spatiu din ACADEMIEI 30-41,
> Pitzeria (VANDUT DREPTUL LITIGIOS), din C. Dorobanti 56,
> Blocul din C. Grivitei 60,
> Teren in Otopeni,
> Teren in Magurele ,
> Etc.., etc..,…,
Inteleg eu CA NU TREBUIE SA FIE VIZIBILE PENTRU PRESA, etc.. , inclusive A.N.I..

linda 30-08-2010 - 14:04

sa te vad cu bila de picior la rahova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult