Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ponta: Dacă Antonescu vrea să fie preşedinte, să vorbească frumos cu PSD

Ponta: Dacă Antonescu vrea să fie preşedinte, să vorbească frumos cu PSD

scris de A.H.
266 Afisari

Victor Ponta afirmă că alegerea ca preşedinte al ţării a lui Crin Antonescu depinde în primul rând de capacitatea acestuia de a obţine voturi şi a atenţionat că este posibil ca liderii locali PSD să nu se mai implice în susţinerea lui dacă Antonescu va continua să vorbească de rău PSD.

Crin Antonescu, despre PSD şi candidatura la prezidenţiale

Ponta: Dacă Antonescu vrea să fie preşedinte, trebuie să vorbească frumos cu toţi, în primul rând cu PSD

Întrebat la Antena 3 dacă Antonescu nu va avea probleme în a fi ales preşedinte dacă liderii locali ai PSD „ridică piciorul de pe pedala de acceleraţie” anul viitor şi nu se implică în campania pentru alegerile prezidenţiale, Ponta a răspuns: „Dacă Crin va continua să vorbească de rău de PSD, probabil că se va întâmpla lucrul ăsta. Eu sper că nu o facă”.

El a mai afirmat că Antonescu, dacă vrea să devină preşedintele tuturor românilor, trebuie să „vorbească frumos” cu toţi şi să vadă exact ce doresc simpatizanţii PSD, ca şi cei ai UDMR, PNL, PPDD sau altor partide ori cei care nu susţin niciun partid.

„Vreau un preşedinte care să-i reprezinte pe toţi. Sigur, în primul rând pe pesedişti, că eu sunt preşedintele PSD”, a adăugat Ponta. El a asigurat însă că nu vede ca posibil un scenariu în care PSD să nu îl mai susţină pe Antonescu la prezidenţiale decât dacă acesta nu va mai dori să candideze, iar el, ca lider al social-democraţilor, să preia candidatura.

22 comentarii

ancuta 10-11-2013 - 21:53

Ce spuneam cu 4 ore inaintea lui:
10-11-2013 at 16:47
1. Indiferent de alegeri, la ce nivel vor fi ele, PSD-ul (ca unul dintre masivele partide europene, cu electorat fidel si neinfluientabil de doctrine de dreapta) nu va mai merge cu nimeni, NIMENI, de acum inainte.
Si-au dat seama ca s-au spurcat rau cu ex-crin-mentul!
2. Singurul partid care tine cu ex-crin-mentu’ este PON-TA!
3. De acum incolo se ingreuneaza viata laberalilor: fara ex-crin-ment laberalii NU EXISTA!
4. Specific laberalilor: or sa tipe toti (cand ex-crin-mentul n-o sa aiba nicio sansa) ca psd-ul i-a tradat, i-a furat, i-a folosit (onirism laberal!).
5. Va intreb: in afara de ex-crin-ment, cine conduce pe laberali?
6. Daca-s labe-rali, sa la fie de bine!

UnUL 10-11-2013 - 22:39

C î c ă r ă u ar trebui să facă și sluj?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 22:57

Nu esti , retabilit complect !
La patuk si indeamnal si pe batyamistul sa swe hodineasca .
Santetzi , oboshitzi ~

UnUL 10-11-2013 - 23:13

Parpanghelaș, mă duc amu (c-așa se spune în Ardeal!) la culcare. Nu înainte însă de a te ruga să nu mai pui virgulă între verbul c o p u l a t i v și numele predicativ. („nu ești restabilit”)

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 23:24

Noa’h , b u n a k o p u l a t z i e !
Si , sa nu adormi in timpul , a k t u l u i !

Vezi , ca ai si obligatzi ,akasa!

….

tomi 10-11-2013 - 22:47

Antonescu are un singur dar sigur neajuns ca sa nu poata in veci ajunge presedintele Romaniei=numele.

UnUL 10-11-2013 - 23:17

Regret, are enorm de multe neajunsuri. Vezi ce scria Andrei Cornea în evista 22:
„De ce scindarea USL conduce la o „realitate sumbră“? Fiindcă, în final, la prezidențiale vom avea de ales, ca să spunem așa, între ciumă și holeră: pe de o parte, un guraliv incontinent, gol pe dinăuntru ca o cochilie, cu izbucniri nervoase necontrolate; care s-a pronunțat cu grosolănie la adresa liderilor europeni și americani; care, ani de zile, a sabotat cât a putut Alianța D.A. și încercările de reformă; care s-a înconjurat de orice nulitate care îl servește. Pe de altă parte, avem un plagiator și un impostor, incapabil să adopte o poziție fermă și clară în orice chestiune importantă, care se contrazice de la o zi la alta fără să clipească, o mască zâmbăreață neînstare să ducă la bun sfârșit o operație guvernamentală mai complexă, cum ar fi o mare privatizare, și, de fapt, incapabilă să guverneze. Pe ambii îi apropie ura la adresa unei justiții ceva mai independente, ura față de Traian Băsescu și așa-zișii „băsiști“, duplicitatea, ipocrizia și lipsa de s c r u p u l e în urmărirea scopurilor – ceea ce s-a văzut cel mai bine în vara lui 2012. Oricare dintre ei ar ajunge președinte în 2014, va fi un dezastru pe care niciun Traian Băsescu nu-l va mai putea modera sau amâna.
În plus, nemaifiind USL, fiecare va forma coaliții obediente – cu un prim-ministru PSD în cazul lui Ponta, cu unul PNL având PDL la remorcă, în cazul lui Antonescu. Fiecare dintre ei va încerca astfel să acumuleze toată puterea în stat. Cel puțin, dacă USL s-ar menține unită, am avea o coabitare cu năbădăi între Antonescu și Ponta, așadar o divizare a puterii, ceea ce – dacă nu e o bucurie – e totuși preferabil unei puteri aflate în mâinile unui singur om și acela un incapabil.
În fine, în situația polarizării spectrului politic între Ponta și Antonescu, opoziție reformatoare și proeuropeană, în fapte, și nu în vorbe, nu va mai exista nici cât acum.”

UnUL 10-11-2013 - 23:20

Erată. „Revista 22”.

tomi 11-11-2013 - 00:35

Nu uita domnule ca antonescu este partas la lovitura de stat cu demiterea ilegala a presedintelui Basescu, pina a primit o ploasca dupa ceafa de la comunitatea europeana sa stie si el ce este presedite ales democratic si ce este un puci ilegal.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-11-2013 - 00:39

?

Antibasistul 11-11-2013 - 00:52

Tomi retardatule postarea asta la fel ca celelalte, spun ca sti sinebun!

Antibasistul 11-11-2013 - 00:55

sti=esti
e vorba de pstarile tale cretine, Tomi

Ad 11-11-2013 - 07:59

Basecu o sa ajunga presedinte de chibut dat in urmarire internationala, Crin se reantoarce la lotca si vodka si Ponta cere azil la chinezi. Romania se declara chibut si legionarii cer azil la Putin .

MI-5 11-11-2013 - 08:29

Dobitocule… citeste articolul recent din ziarul New Europe sa vezi cat de ilegal a fost referendumul.

Ad 11-11-2013 - 09:10

E ilegal un presedinte care isi cumpara voturile cu bani de la CIA.

UnUL 11-11-2013 - 09:31

Ad, ești total idiot sau numai te prefaci? Ce aberații debitezi aici?

urbos 10-11-2013 - 23:28

Daca si-ar pune ca slogan de campanie „ji danii la furnal”, ar castiga din primul tur. Din pacate nu va face asta si va castiga abia in turul doi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 10-11-2013 - 23:36

…aka kaTurboase; Cumm tu nu vei skappa ,
…nici ca ca Rau, nu va intra in calcule!

tomi 11-11-2013 - 00:31

urboase, vei cistiga tu o gaura de 9 mm in craniul tau putred si ca fost militar cred ca sti ca nu este placut. Dar ca sa sti ca mori de obicei se alege traseul gaurii prin maxilar in directia sinusului ca sa nu mori totusi fara chinuri. De obicei moartea este sigura si vine in 8 minute. Intraba un specialist sa confirme ce ti-am promis bestie. Auzi tu vierme eu zic ca-i mai buine sa nu astepti sa vin eu sa te termin, fa si tu ceva mai putin dureros ca eu nu cunosc mila mai ales cind e vorba de un imbecil ca tine.

urbos 11-11-2013 - 00:41

Stai in Colonu tau ji dane si mori cu demnitate. Vine ziua cand o sa-ti blestemi zilele.

kapa 11-11-2013 - 11:27

sa se converteasca la comunisti,ca doar are destui in jurul lui,sugaci.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-11-2013 - 15:03

Alegerile pentru presedinte care vor avea loc anul viitor nu mai au nici un fel de miza datorita faptului ca rezultatul este deja cunoscut. “CUM?”, voi fi intrebat. Raspunsul este : “Simplu?” Simplu pentru ca alegerile, oricare ar fi ele, sunt deja ARESTATE de catre psd fara ca cineva sa mai poata sa demonstreze ca se fura ca in codru la orice votare. “Cum se poate asa ceva, domnule? Hai ca ai luat-o pe aratura!”, mi se va huhui din nou in urechi! Nu, nicidecum. Avem de-a face cu o strategie a psd-ului care a trecut ABSOLUT neobservata de specialisti, adica de jurnalisti si analisti politici, care a facut ca din anul 2009, cind a fost re-ales Basescu in functia de presedinte, sa nu mai existe ABSOLUT NICI UN IMPEDIMENT pentru psd in a cistiga ORICE votare. Faptul ca la alegerile pentru parlament usl-ul a fost ales intr-o proportie asa de mare demonstreaza PERFECT cele sustinute de mine.

Care este mecanismul prin care psd-ul a ARESTAT pentru cel putin un secol de-acum inainte ORICE alegere din Romania este simplu, fiind inspirat din planul : Wehrmacht Enigma! Care este poveste acestei masini de codare, decodare a mesajelor de razboi e stiuta sau se poate afla foarte usor de pe google. Ce s-a intimplat, insa, cu aceasta masina a fost faptul ca, niste polonezi destepti au reusit sa decodeze codurile acestei masini, ceea ce i-au facut pe nazisti sa devina circumspecti asupra masinii de codare/decodare. Pentru ca sa se asigure ca sistemul lor de codare nu a fost deconspirat de Aliati, germanii au trimist citeva escadroane ale Luftwave-lui sa bombardeze o regiune larg pop.ulata a Marii Britaniei. Conform legii razboiului, in astfel de conditii cel care trebuia sa ia decizia asupra raspunsului unui astfel de atac era insusi Churchill, care, a dat ordin ca bateriile de coasta engleze sa nu raspunda deloc acestui atac ceea ce a facut ca bombardamentele nazistilor sa faca sute de victime in rindul civililor englezi, fapt pentru care Churchill avea sa spuna : “istoria sa ma pedepseasca pentru aceste victime, dar alta cale nu aveam!” Dupa acest etact triumfator, germanii s-au asigurat ca cifrul lor nu a fost decodat. Ce-a urmat se stie, si anume, toate atacurile germanilor au fost receptate si decodate deacum inainte, ei suferind mari pierderi pe tot timpul razboiului datorita faptului ca ei erau siguri ca nimeni nu a decodat cifrul lor.

Strategia Wehrmacht Enigma a fost imprumutata s-au, “strategii” psd-ului s-au inspirat din ea, incit asa se explica si NOUA strategie a lor pentru viitoarele alegeri de dupa 2009. Ce s-a intimplat in acest an 2009?, se stie foarte bine : Geoana, imediat dupa anunturile preliminare, era invingator, ceea ce l-a facut sa aclame celebra “zicala” : Mihaela, dragostea mea!, numai ca, dimineata, el afla ca de fapt a pierdut alegerile. Asta este miscarea tip “Churchill”, adica, ne prefacem ca nu stim, dar recurgem la acest sacrificiu si admitem sa pierdem aceste alegeri pentru a cistiga pe termen lung toate celelalte alegeri. Că câr, că mâr, ca vezi doamne pdl-ul a cistigat prin frauda la ambasadele din occident, mai ales la cele din Franta unde totul era sub controlul lui Baconschi, nu s-a mai discutat prea mult, pentru ca decizia fusese luata si infringerea fusese acceptata fara prea multe dispute. Ce s-a intimplat mai tirziu? Mai tirziu, la primul vot, cel cu referendumul impotriva lui Basescu, a fost acela ca s-a furat ca in codru, insa doar legea referendumului cu 50% plus unu a usl-ului i-au facut pe acestia sa piarda, la mustata si pe propria lor prostie, dar, dar, dar, masinaria a functionat perfect, “aliatii” din UE si SUA erau de acord cu totii ca alegerile au fost CORECTE! Asta îi şi trebuia usl-ului, pentru ca, in 2012, efectul Wehrmacht Enigma avea sa TRIUMFE, usl-ul cistigind la scor alegerile parlamentare. De-acum inainte,. cu ASESOFT-ul lui Ghita, “vom avea victorii multe”, fara ca cineva dinafara tarii sa se mai INDOIASCA de vericitatea rezultatului la oricare alegere se va mai intimpla in Romania. Stai, stai, stai asa, domne, ca alegerile din 2012 nu au fost cistigate datorita cifrului Wehrmacht Enigma, ci, datorita nemultumirilor generale generate de curbele de sacrificiu impuse de Basescu-Boc-pdl pop.ulatia i-au taxat. Nici pomeneala asa ceva. Da, admit faptul ca pdl-ul TREBUIA sa piarda alegerile parlamentare din 2012, dar nu la scorul asta. Putea sa piarda la, sa zicem, 42, 43% impotriva a 33,34 %, dar nu la scorul de 70% pentru psd. Masinaria de furt Wehrmacht Enigma a functionat perfect si, usl-ul putea sa-si “traga” si 90% ca nimeni nu i-ar fi suspectat de vreo faradelege. Asa ca, de-acum inainte daca cineva se va mai plinge impotriva rezultatelor de la alegeri, cistigate NUMAI de psd i se va raspunde : “adu-ti aminte de anul 2009 si 2012 (la referendum), psd-ul si usl-ul au pierdut la mustata, asa ca, nu mai poti sa spui nimic impotriva alegerilor deoarece noi ne-am convins ca nu se fura”. PSD-ula re toata megastructura in teritoriu si mai ales il au (si) pe Ghita cu soft-ul lui, la care se adauga prostia si prosteala celor din UE si NATOpermitindu-si sa faca tot ce-si doresc ei de-acum inainte la oricare votare care va mai avea loc in Romania. Asa ca, alegerile din 2014 vor fi floare la ureche pentru usl, ei putind sa propuna in functia de presedinte si o maimuta sau pe Elodia, ca tot vor cistiga. Asta-i, bah, Romania : Circ si foame!, sau, foame si circ!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult