Acasa Actualitate-InternaSocial Şoferii se bucură de o amânare – taxa auto devine obligatorie în 2013

Şoferii se bucură de o amânare – taxa auto devine obligatorie în 2013

scris de Laurentiu Banches
708 Afisari

Camera Deputaţilor a aprobat Ordonanţa de urgenţă 1/ 2012 care vizează amânarea până la 1 ianuarie 2013 a datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei auto.

Şoferii se bucură de o amânare – taxa auto devine obligatorie în 2013 (foto:portal.radioiasi.ro)

Ordonanţa iniţiată de Guvernul Boc a fost adoptată de deputaţi cu 219 voturi pentru unul împotrivă şi 15 abţineri. OUG 1/2012, prevede amânarea datei de la care devine obligatorie aplicarea taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate în România, asupra unui autovehicul rulat şi pentru care nu a fost aplicată taxa specială pentru autoturisme sau taxa de poluare pentru autovehicule. Amânarea operează de la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, din februarie 2012 şi până la 31 decembrie 2012.

Ordonanţa reglementează şi situaţia persoanelor care au achitat taxa pentru transcrierea dreptului de proprietate a autovehicului. Potrivit mediafax, în acest caz, contribuabilii se pot adresa organelor abilitate pentru restituirea taxei plătite, conform Ordonanţei 92/2003 privind codul de procedură fiscală. Senatul a adoptat anterior, ordonanţa, iar comisiile de industrii şi buget ale Camerei au avizat-o favorabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS