Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roReportaj La Castellon au inceput Magdalenele

La Castellon au inceput Magdalenele

scris de Ziua Veche
154 Afisari

In Castellon, localitatea spaniola unde intalnim una dintre cele mai mari concentratii de romani, au inceput fiestele, cunoscut sub denumirea de Magdalene. Spre deosedire de alte localitati, sarbatorile din Castellon comemoreaza originile facandu-se legatura cu mitologia, traditiile, legendele si istoria localitatii. An de an ele incep in ziua de sambata cu trei saptamani inainte de Postul Mare, zi in care regele Jaume I a permis populatiei de la munte in anul 1252 sa intemeieze o localitate exact pe locul orasului de astazi.

 

 

Mitologia spune ca inainte pe aceste meleaguri ar fi existat puternicul oras Tombatossals.

{gallery}gallery/03/castellon{/gallery}

Insa momentul cel mai asteptat este pelerinajul la sihastria Magdalena in ziua de duminica cand mii si mii de persoane imbracate in camasa neagra si esarfa verde sau alb-albastru si purtand un bat de trestie, avand ca punct de plecare Piata Mayor se indreapta spre colina Deserto Las Palmas unde se afla schitul. Aici inainte s-a aflat un castel arab cucerit de acelasi rege in anul 1233.

0 comentariu

qwas 30-09-2010 - 08:15

O noua incercare de suspendare a lui Basescu mi se pare o idee foarte proasta din partea opozitiei. O sa fie ultimul cui din cosciugul tarii doar pentru a satisface setea de putere a unor indivizi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult