Acasa InternationalExterne America isi schimba procedurile dupa ultima isprava WikiLeaks

America isi schimba procedurile dupa ultima isprava WikiLeaks

scris de Ziua Veche
43 Afisari

Administraţia preşedintelui american Barack Obama le-a cerut luni agenţiilor guvernamentale să revizuiască imediat procedurile de protecţie pentru documentele clasificate după publicarea de către site-ul WikiLeaks a mii de documente secrete ale Departamentului de Stat, relatează AP, preluată de Agerpres.


Conform unei note obţinute de Associated Press, Biroul pentru management şi buget (OMB) le-a cerut agenţiilor să stabilească echipe de evaluare a gradului de securitate presupus de diferite documente, în aşa fel încât angajaţii să nu aibă acces la informaţii mai multe decât le sunt necesare pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu.

Directorul OMB, Jacob Lew, a precizat că eşecul agenţiilor în activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate este unul inacceptabil şi nu va fi tolerat.

‘Orice dezvăluire neautorizată de informaţii clasificate este o încălcare a legilor noastre şi ne compromite securitatea naţională’, a precizat Lew în nota citată.

Dispoziţia administraţiei vine la o zi după ce WikiLeaks a dat publicităţii mii de documente ale Departamentului de Stat al SUA care conţineau impresii ale diplomaţilor şi ale altor lideri despre aliaţii şi duşmanii SUA.

Casa Albă a condamnat decizia WikiLeaks de a publica documentele, acuzând site-ul că a sfidat solicitările contrare ale, care consideră documentele furate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult