Acasa InternationalExterne Coreea de Nord ameninta Sudul cu razboi nuclear

Coreea de Nord ameninta Sudul cu razboi nuclear

scris de M.A.
10 afisari

Cooperarea americano-sud-coreeană ar putea declanşa un război nuclear în regiune deoarece Sudul a început manevrele militare în contextul persistenţei tensiunii la aproape trei săptămâni după bombarea de către Coreea de Nord a insulei sud-coreene Yeonpyeong, a avertizat luni Phenianul, informează Associated Press.

Manevrele navale efectuate de Sud se vor desfăşura de luni până vineri în 27 de locuri, transmite Agerpres. După atacul nord-coreean asupra insulei Yeonpyeong, Coreea de Sud a efectuat exerciţii militare comune cu SUA şi a continuat cu exerciţii de artilerie, în pofida avertismentului Coreii de Nord că aceste manevre vor agrava tensiunea. Un comandant al Statului Major sud-coreean a încercat să diminueze semnificaţia exerciţiilor militare din această săptămână, afirmând că ele sunt manevre de rutină şi nu se vor desfăşura în apropierea graniţei maritime disputate de cele două Corei, unde a avut loc atacul luna trecută. Coreea de Nord a acuzat de asemenea Sudul de colaborare cu SUA şi Japonia pentru a intensifica presiunea asupra Phenianului.

Oficiali sud-coreeni şi americani din domeniul apărării s-au reunit luni la Seul pentru convorbiri privind Coreea de Nord şi alte subiecte ce sunt abordate în mod constant în discuţiile privind domeniul apărării, potrivit Ministerului sud-coreean al Apărării. ‘SUA sunt alături de Republica Coreea şi poporul coreean în faţa recentelor provocări nord-coreene’, a afirmat adjunctul ministrului american al apărării Michael Schiffer, la deschiderea convorbirilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult