Acasa Sport-AutoAuto Peugeot 3008 Hybrid4 va consuma 3,8 l la 100 de km

Peugeot 3008 Hybrid4 va consuma 3,8 l la 100 de km

scris de Ziua Veche
33 Afisari

Peugeot a prezentat versiunea de serie a modelului 3008 Hybrid4, un hibrid-diesel de 200 de cai putere si 500 de Nm care consuma doar 3.8 litri la 100 de km.

Peugeot a dezvaluit marti informatii si imagini ale primului sau hibrid diesel de serie, dezvoltat pe varianta de strada a modelului 3008. Anticipat inca de anul trecut de conceptul 3008 Hybrid4, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, modelul ecologic adopta aceeasi titulatura cu cea a prototipului din care a derivat.

 

Pionierul tehnologiei diesel-hibrid de serie dispune de o platforma care gazduieste doua unitati de propulsie: un diesel 2.0 HDi de 163 de cai putere si 300 de Nm si o unitate electrica de 37 de cai putere. Ansamblul hibrid promite asadar 200 de cai putere si un cuplu generos de 500 de Nm, de a carui livrare se ocupa o cutie secventiala robotizata BMP6, cu sase rapoarte.

Resursele sunt suficiente pentru a imprima performante bune monovolumului, dar si pentru a obtine un consum mediu de numai 3.8 litri la 100 de kilometri si o rata a emisiilor de 99 g/km. Comparativ cu performantele unei versiuni standard, hibridul ofera valori imbunatatite cu 35%. Cifrele record pot fi obtinute si multumita unor sisteme ca cel de recuperare a energiei irosite la frânare si cel start-stop.

Dupa cum o sugereaza si numele, Hybrid4, avem de a face cu un model ecologic care transmite toate resursele sale ambelor punti. Modul de gestionare a resurselor de catre cele doua axe este insa controlat, in premiera pentru Peugeot, de asa numitul sistem „by wire”, care presupune absenta unor componente mecanice.

Noul Peugeot 3008 Hybrid4 poate fi condus in patru moduri diferite, ce pot fi selectate cu ajutorul unei comenzi pozitionate pe consola centrala. Cel mai ecologic mod de rulare ramâne, bineinteles, cel electric, botezat ZEV, in care se solicita doar resursele pachetului de baterii Ni-Mh, pozitionat in portbagaj. Soferul are insa la dispozitie si un mod auto, in care functioneaza ambele unitati de propulsie, un mod 4WD, in care puterea merge la ambele punti, si un mod Sport, care se foloseste la maxim de resurse.

Peugeot 3008 Hybrid4 de serie va debuta oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris din aceasta toamna, hibridul-diesel urmând sa debuteze pe piata europeana abia in primavara anului viitor.

0 comentariu

nastufe-o 05-08-2010 - 11:07

rar mi-a fost dat sa vad o femeie asa de urita si de neatractibila. Te mai miri de ce a lasat-o ala?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult