Acasa Stiinta-ITStiinta ESA: Vizită virtuală în interiorul Stației Spațiale Internaționale

ESA: Vizită virtuală în interiorul Stației Spațiale Internaționale

scris de C.P.
15 afisari

Agenția Spațială Europeană (ESA) oferă, pe pagina sa de internet (www.esa.int), posibilitatea de a efectua un tur virtual în interiorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), beneficiind și de un ghid de excepție: astronauta italiană Samantha Cristoforetti.

ssi statia spatialaÎn vârstă de 38 de ani, ea a plecat spre ISS la 23 noiembrie 2014 și a revenit din misiune la 11 iunie 2015, stabilind două recorduri: cea mai lungă perioadă petrecută în cosmos de o femeie și cea mai lungă perioadă în spațiu petrecută de un astronaut al Agenției Spațiale Europene.

Puțin înainte de încheierea misiunii sale de 199 de zile, Samantha Cristoforetti a făcut câte 15 fotografii în fiecare modul al ISS. Aceste imagini au fost prelucrate pentru a face posibil un tur interactiv al acestui laborator spațial, în forma pe care o avea în iunie 2015, după ce s-a finalizat mutarea modulului de stocare Leonardo.

Deocamdată, publicul nu are acces în modulul de fabricație rusească, dar ESA promite că și această zonă se va deschide vizitorilor virtuali în cursul anului 2015.

Plimbarea se face cu ajutorul hărții și al săgeților. Cu un simplul click pe comanda ‘play’, se pot vedea clipuri cu prezentările și explicațiile date de cosmonauta italiană, iar cu ajutorul simbolului ‘text’ se ajunge la articole web legate de subiectul respectiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult