Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu

Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu

scris de C.S.
43 Afisari

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu este acuzat că i-a furnizat informaţii secrete lui Viorel Hrebenciuc. Procurorii DNA au făcut percheziții la locuința acestuia și la mai multe adrese din Capitală.

Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu.

Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu.

Iliescu spune că va reveni în țară pentru „a se pune la dispoziția” DNA în acest dosar. El spune că nu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, dar știe că locuința sa a fost percheziționată.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului.

În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult