Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Meleșcanu votează în deplasare. Unde pleacă ministrul de Externe

Meleșcanu votează în deplasare. Unde pleacă ministrul de Externe

scris de A.P.
11 afisari

Teodor Meleşcanu va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la Paris. Noul ministru de Externe va veghea, astfel, direct de la fața locului, la buna desfășurare a turului doi în diaspora.

Meleșcanu votează în deplasare.

Meleșcanu votează în deplasare.

De asemenea, secretarii de stat din minister se vor afla, duminică, la Viena, Chişinău sau Munchen, pentru a evita noi probleme de votare în străinătate.

„La turul II, vom participa la alegeri în străinătate toată conducerea MAE, în frunte cu ministrul, care şi-a propus să voteze la Paris, unde am înţeles că au fost cele mai mari probleme, cu secretarii de stat care vor fi la Viena, Chişinău, Munchen, acolo unde este nevoie”, a spus ministrul Meleşcanu.

El a precizat că reprezentanţii MAE nu vor avea atribuţii directe în procesul electoral, ci vor constitui un sprijin pentru rezolvarea micilor probleme administrative care pot apărea şi o comunicare cu presa.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

La închiderea urnelor, sute de români care voiau să îşi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen şi Viena nu au mai putut face acest lucru întrucât secţiile de votare s-au închis. Nemulţumiţi că au stat ore în şir la coadă şi că procesul electoral s-a desfăşurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forţa în sediul Ambasadei în speranţa că vor fi lăsaţi să voteze dacă sunt în incinta instituţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult