Acasa MagazinEzoterism Zodia – Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Zodia – Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

scris de L.M.
107 afisari

Zodia Scorpion este guvernată de Marte (zeul războiului) și Pluto (zeul misterelor, al subteranelor) și este o zodie feminină de apă, predominant emoțională. Face parte din zodiacul clasic european și reprezintă a 8-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 23 octombrie, încheindu-se pe 21 noiembrie.

Zodia - Scorpion

Zodia – Scorpion

Trăsătura principală a nativului din Scorpion este „aura de secret” sub care trăiește. Acesta acționează fără grabă și fără opriri inutile, lăsând lucrurile ”să curgă”, fără a forța evenimentele. Este dotat din naștere cu o intuiție care-i permite să aleagă persoanele în care să aibă încredere. Critic și pretențios, dominator și ambițios, foarte puțini îi câștigă încrederea și cu atât mai puțini prietenia.

Cei născuți în această zodie pot fascina datorită caracterului puternic, marcați fiind de o voință și de dorința de a-și impune personalitatea, și a instinctului lor de conservare. Au un mod de a gândi și a acționa puternic marcat de sentimente, care de obicei sunt mult mai intense la cei născuți în această zodie.

Nu agreează superficialitatea, mai ales când miza este legată de interesele lor. Relațiile emoționale sunt foarte intense când este vorba de cămin și de propria familie.

Piatra mistică — topaz
Ziua norocoasă — marți
Numerele norocoase — 2,4
Culori norocoase — roșu, violet
Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Alimentele benefice: ceapa, urzica, spanacul, leurda, salata, prazul și ardeii capia. Adoră peștele, fructele de mare și bucătăria complexă.

Nativul din Scorpion ia lucrurile așa cum rezonează ele în mintea sa. Poate fi viclean, răzbunător, agresiv, încăpățânat și exagerat de gelos. Răspunde cu brutalitate la brutalități. Se pricepe foarte bine să-și ascundă punctele vulnerabile, știind că acestea nu trebuie cunoscute de potențialii săi adversari.

Poate fi un bun organizator și un apreciat lider, are o viziune de perspectivă asupra planurilor de viitor și poate ajuta la orientarea tuturor spre atingerea scopurilor finale. Răbdarea, toleranța și înțelegerea sunt cheile ascensiunii lui, dacă este capabil să și le însușească.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Scorpion, Pești
Bună (80%) — Capricorn, Fecioară
Delicată, riscantă (60%) — Vărsător, Leu
Dificilă, dar interesantă (50%) — Taur
Nerecomandabil (10%) — Săgetător, Balanță

Bărbatul Scorpion este plin de contradicții: când protector, fermecător, onest, generos, înțelegător și sincer, când violent, egoist, răzbunător, orgolios și de o gelozie feroce. Îi place tot ceea ce este neconvențional, straniu, paradoxal, iar printre lucrurile pe care le detestă se numără și conformismul. Este permanent în stare de luptă, gata să-și apere bunurile și familia. Își va crește cu autoritate copiii, cultivând în ei trăsăturile unui caracter puternic.

Femeia Scorpion are o personalitate foarte puternică și numeroase ambiții personale. Temperamentală și sentimentală, deschisă și fără prea multe complexe, se străduiește să fie mereu în centrul atenției, potrivit site-ului eastrolog.ro. Are un farmec aparte pe care știe să-l pună mereu în valoare. Este o femeie energică, știe foarte bine ce vrea și își urmărește cu tenacitate scopurile. În ceea ce privește educația copiilor, îi va crește cu afectivitate și va încerca să le imprime propria concepție despre viață.

Copiii născuți în zodia Scorpionului au o mare putere de intuiție și de analiză, fapt care îi va uimi și impresiona în mod plăcut pe părinți. Sunt foarte inteligenți, gândesc mult, intens asupra fiecărui lucru, analizează tot ce cade în sfera interesului lor și trag propriile concluzii, surprinzător de mature pentru vârsta lor. Jocurile care le plac sunt cele violente, riscante și este bine să li se tempereze agresivitatea și chiar brutalitatea de care dau uneori dovadă. Sunt foarte dotați pentru studiu și ajung adesea primii în clasă, fără prea mari eforturi. Le plac lecturile de orice fel, dar mai ales cărțile de aventuri ori de istorie, pentru că setea lor de cunoaștere este deosebit de mare.

Personalități de pe mapamond născute în zodia Scorpion: Richard Burton, Albert Camus, Feodor Dostoievski, Indira Gandhi, Charles de Gaulle, Andre Malraux, François Mitterrand, Niccolo Paganini, Pablo Picasso, Auguste Rodin, Claude Monet, Andrei Tupolev, Robert Seymour Bridges, Adela Noriega, Bettye Swann, Katy Perry, Erasmus din Rotterdam, Francis Bacon, Marcel Bozzuffi, Soichiro Honda, Leland H. Hartwell, Demi Moore, Eddie Holland, Bud Spencer, William Cullen Bryant, Hal Hartley, Harry Ferguson, Leonardo Di Caprio, Jodie Foster, Meg Ryan, Kalvin Klein.

Personalități din România născute în zodia Scorpion: Corneliu Vasilescu, Dan Bordeianu, Draga Olteanu-Matei, Cornel Moraru, Theodor Stolojan, Tia Șerbănescu, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Eugen Ionescu, Dinu Tănase, Mihai Beniuc, Corina Chiriac, Dumitru Radu Popa, Victor Ciorbea, Cristi Chivu, Sanda Toma, Mihaela Mihai, Liviu Nicolae Dragnea, Marcel Dragomir, Lucian Pintilie, Corneliu Baba, Ștefan Bănică, Emil Constantinescu, Ion Cristoiu, Mircea Dinescu, Nadia Comăneci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult