Acasa InternationalBasarabia Limba română: Agenţii de influenţă ai Moscovei de la Chişinău se deconspiră

Limba română: Agenţii de influenţă ai Moscovei de la Chişinău se deconspiră

scris de M.A.B.
1.643 Afisari

Agenţii de influenţă ai Moscovei de la Chişinău, deghizaţi în democraţi pro-europeni, se deconspiră, după decizia CC privind limba română şi Declaraţia de Independenţă.

Limba română: Agenţii de influenţă ai Moscovei de la Chişinău se desconspiră

Limba română: Agenţii de influenţă ai Moscovei de la Chişinău se desconspiră: Dumitru Diacov, Marian Lupu si Igor Corman

Fost comunist şi actual preşedinte PDM, Marian Lupu, care timp de 4 ani de zile a fost Preşedintele unui Parlament condus de PCRM-ul lui Voronin, refuză sa accepte Declaraţia de Independenţă, „vrea” referendum şi pretinde că există două limbi „identice”

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a propus vineri ca poporul să decidă în privinţa denumirii limbii de stat. În acest context el a propus organizarea unui referendum la această temă, transmite Timpul.md. Marian Lupu a declarat vineri presei, după hotărârea din ajun a Curţii Constituţionale că organizarea unui referendum ar fi cea mai indicată cale. El a precizat că a discutat această chestiune în cadrul Partidului şi că o va aborda şi în Coaliţia Pro-Europeană.

”Cea mai indicată metodă pentru a rezolva această întrebare este referendumul. Doar poporul este deasupra clasei politice şi a elitei poitice. Ideea referendumului este doar rezultatul unor discuţii în PDM. Vom discuta şi cu cei din coaliţia de guvernare”, a declarat Marian Lupu.

El recunoaşte că cele „două” limbi sunt identice, cu toate acestea consideră că fiecare cetăţean are dreptul să o numească aşa cum crede de cuviinţă. Marian Lupu mai spune că, în Constituţie, va rămâne sintagma „limba moldovenească” şi că modificarea Legii Supreme în acest sens poate avea loc doar în cadrul unui referendum naţional. „Eu sunt moldovean şi eu vorbesc limba moldovenească”, a declarat preşedintele PDM .

PDM, alături de comunştii lui Voronin în Parlament

Fracţiunea comuniştilor a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de hotărâre care prevede crearea unei comisii speciale a Legislativului care să elaboreze o Declaraţie vizavi de decizia Curţii Constituţionale, după ce magistraţii au anunţat că Declaraţia de Independenţă, unde este indicată limba română, prevalează asupra prevederilor actuale din Constituţie unde limba de stat este declarată „moldoveneasca”, scrie ziarulnational.md.

Democratul Dumitru Diacov a criticat decizia CC şi a propus ca iniţiativa comuniştilor să nu fie dezbătută astăzi în Parlament până nu va fi citită decizia detaliată a Curţii Constituţionale. „Nu o să votez acum, că nu avem decizia desfăşurată a Curţii Constituţionale. Trebuie să vedem care sunt motivele anunţate şi opiniile separate ale magistraţilor. Constituţia este actul juridic, iar Declaraţia de Independenţă este doar un document”, a punctat Dumitru Diacov, fiind aplaudat de comunişti, care susţin aceeaşi idee.

Democratul a lăudat formaţiunea din care face parte că ar fi una care apără interesele moldovenilor. „Noi am devenit ostatici, unii ai Moscovei, alţii ai Bucureştiului şi nimeni ai Chişinăului, dar sunt şi formaţiuni care apără interesele cetăţenilor. PDM a fost creat cu ideea de a apăra statalitatea R. Moldova… În ultimul timp, noi avem dezmăţul ăsta unionist în ţară şi nu ne ocupăm cu treburile noastre”, a declarat Dumitru Diacov.

Afirmaţiile acestuia au fost lăudate şi de socialistul Igor Dodon, care la fel se declară statalist. Documentul înregistrat de fracţiunea comunistă nu a trecut de votul deputaţilor pentru a fi dezbătut astăzi în Parlament. În semn de protest, PCRM a părăsit din nou sala de şedinţe, comuniştii fiind susţinuţi şi de socialişti.

Democratul Igor Corman, atac la preşedintele Nicolae Timofti

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, regretă declaraţiile făcute de preşedintele statului, Nicolae Timofti, care a solicitat SUA, prin intermediul Secretarului de Stat John Kerry, ajutor într-un eventual conflict cu Federaţia Rusă, pe care o suspectează de organizarea provocărilor în regiunea găgăuză şi transnistreană, dar şi la Chişinău.

”Discuţiile care au avut loc ieri cu Secretarul de Stat american, dl Kerry, discuţii la care am participat şi eu, ele nu au fost în spiritul declaraţiei pe care a făcut-o Preşedintele ţării. Consider că dl Preşedinte Timofti ar trebui să trateze cu mai multă seriozitate aspectele legate de politica externă a Republicii Moldova”, a declarat PDM-istul Igor Corman, joi, 5 decembrie, agenţiei Omega.

Potrivit sursei citate, ”noi suntem în proces de integrare europeană, dar în acelaşi timp, acordăm mare atenţie nu doar menţinerii, dar şi dezvoltării în continuare a relaţiilor cu partenerii din est, în primul rând cu Federaţia Rusă”. ”Eu personal am fost cu puţin timp în urmă la Petersburg, am purtat discuţii şi cu dl Narîşkin, Preşedintele Dumei de Stat şi cu dna Matvientco, Preşedintele Consiliului Federaţiei. Cred că este în interesul nostru să purtăm un dialog activ cu Federaţia Rusă, cred că este în interesul nostru să avem o agendă pozitivă în relaţiile cu această ţară şi consider că astfel de declaraţii care am auzit-o, cu regret, nu se înscrie în linia eforturilor pe care noi le depunem”, a mai precizat Igor Corman.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat miercuri, 4 decembrie, în cadrul unei întrevederi cu Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, că RM are nevoie de susţinerea SUA pentru a se opune presiunilor din partea Rusiei. ”Vă spunem deschis că avem nevoie de participarea activă a SUA în asigurarea securităţii în regiune. Federaţia Rusă sprijină în mod progresiv nu numai administraţia de la Tiraspol, dar şi alte forţe anti-occidentale şi pro-ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Nicolae Timofti.

De asemenea, trebuie precizat că liderii PDM Marian Lupu şi Dumitru Diacov au declarat anterior că Unirea dintre Republica Moldova şi România nu va avea loc niciodată.

63 comentarii

CONGO 06-12-2013 - 14:09

Dumitru Diacov, Marian Lupu si Igor Corman sunt necesari.
Las’ ca-i bine.
Ca tot se face, dar sa fie fara repezeala, resentimente, si mai ales neincredere ca nu ar fi fost un proces politic deschis si democratic.

……………………….(si la urma sa-mi suga piula toata Russia)

pathfinder 06-12-2013 - 15:03

Catinel … catinel …

Viorel 06-12-2013 - 16:48

Porpunerea PDM pentru organizarea unui Referendum este unica solutie ,caci avem un popor suveran ce poate decide de sinestatator ce limba vorbeste fara a fi impusa de cineva . Trebuie sa nu permitem la nici o dezbinare sociala ci sa votam democrat pentru ceea ce consideram noi .

Leonid 06-12-2013 - 17:00

E aberant acest articol. Liderii PDM oamenii Rusiei? :)))
De asta Marian Lupu a refuzat in 2009 oferta lui Voronin, cind PDM si PCRM aveau 61 mandate si puteau alege seful statului, atunci Marian Lupu a refuzat aceasta functie.
Doar pentru ca Republica Moldova sa poata merge pe calea Integrarii Europene.
Fara PDM nu era nici o alianta pro-Europeana.

Leonid 06-12-2013 - 17:20

Cred ca oamenii Moscovei sunt acei care spun astfel de aberatii si care defapt sustin ideea unirii. Doua state suntem si trebuie sa ne impacam cu ideea.

ValVerde 06-12-2013 - 17:25

” Doua state suntem si trebuie sa ne impacam cu ideea.”

===

Asta e opinia ta mai gutuie.
Impaca-te tu cu ideea ca s-ar putea fi altfel.

Paul din Ohio 06-12-2013 - 23:24

Leoncik,
„Fara PDM nu era nicio alianta pro europeana”
Sigur ca da, pentru ca tradatorii trebuie sa se INFILTREZE precum „calul Traian” acolo unde le comanda stapanul .

Sergiu 06-12-2013 - 16:51

Toate aberatiile acestea din aricol nu vin decit de la unionistii ce incearca sa dezbine societatea nostra prin impunere opiniilor proprii , pe cind PDM a propus o cale foarte democrata prin organizarea Referendumului unde se va respecta opinia cetatenilor nostri.

Paul din Ohio 06-12-2013 - 22:35

Opiniile Academiei RM, a CC si a lingvistilor de pretutindeni (cu exceptia „specialistilor” de la Lubianka si de la Kremlin) in aceasta privinta sunt dincolo de opiniile neinformate, sau manipu late politic sau FALSIFICATE de diversionistii KGB.

Radu Danila 06-12-2013 - 16:52

Marian Lupu are dreptate, poporul este cel care trebuie sa-si decida soarta. Si in plus e lege, Constitutia se modifica numai prin referendum!

Radu Danila 06-12-2013 - 16:54

si sustin ideea ca numai PDM apara cu adevarat interesele Republicii Moldova, restul se cearta mereu, ba pe tema limbii, ba pe tema unirii, ba ce sarbatorim pe 9 mai…. dar uita ca oamenii au nevoie de salarii mai mari, de o viata mai decenta

digital 06-12-2013 - 17:01

ce salarii mari vrei mă papagalule!
viață decentă cu sărăcia sub preș nu prea o să vezi băi cretinache!

Leonid 06-12-2013 - 17:35

Extremistii vor sa distruga statlitatea Republicii Moldova. Si unii si altii nu vor un stat independent. Unionistii si comunistii nu respecta moldovenii. Si comunistii si unionistii nu au ce cauta in Parlamentul Republicii Moldova.

ValVerde 06-12-2013 - 18:08

” unionistii nu au ce cauta in Parlamentul Republicii Moldova.”

===

Atunci sa nu-i votezi !
E dreptul tau mai agarici !

UnUL 06-12-2013 - 18:20

Leonid, cînd negi ceva se spune „nici”…„nici”, nu „și”…”si” (NICI unii NICI altii nu vor…” ; „NICI comunistii NICI unionistii nu au ce cauta…”)
AI PERFECTĂ DREPTATE ÎN CE-I PRIVEȘTE PE COMUNIȘTI, în rest, ești doar un mankurt ordinar…

UnUL 06-12-2013 - 18:21

Scuza : „când”

salut 06-12-2013 - 18:31

Bai bou pictat, Nulul,

dpdv logic, Leonid are o constructioe corecta, dar cum logica nu e pe lista aptitudinilor tale, i-ai sarit la gat, ca un imbecil ce esti:

Omul explica ca – IN AMBELE CAZURI, imbecilule – finalizarea dorintelor comunistilor sau ale unionistilor – au ca rezultat DISTRUGEREA STATALITATII R MOLDOVA.

Omul nu a facut comentarii daca-i bine, rau, daca un caz e acceptabil, altul de neadmis, ci pur si simplu a afirmat un rezultat logic.

Asa ca nu mai manca tu kkt basist acolo, cu mankurtii tai ca realipirea Moldovei de peste Prut la Romania se poate face NUMAI cu acceptul pop_ulatiei de acolo, iar Leonid pare sa fie de acolo; tu esti doar un imbecil clujanizat (adica prost de puti).

UnUL 06-12-2013 - 18:39

Salaud, ești tâmpit : se pate spune în română : „și x și y au făcut ceva”, dar NU SE POATE SPUNE „ȘI x ȘI y NU au făcut ceva…”!

salut 06-12-2013 - 18:45

Mai bou basist, tu ai vazut la ce m-am referit? Despre gramatica faceam vorbire, imbecilule?

UnUL 06-12-2013 - 18:48

Măi b o u le, dacă fraza nu e gramatical corectă, nu poate fi nici logică Dacă voia să spună ceea ce „traduci” tu în română, trebuia să formuleze altfel. Punct

UnUL 06-12-2013 - 19:02

„Ceea ce este limpede gândit se exprimă cu claritate” spunea Boileau (caută pe „Goagăl”!) în Arta Poetică

pathfinder 06-12-2013 - 15:12

NU SUNT DE ACORD.
Sa suga … doar rusoaicele frumoase!

ValVerde 06-12-2013 - 15:47

Ce te bagi tu peste el ?
Daca lui ii plac rusnacii imbibati in vodca ce ai tu cu gusturile lui ?

pathfinder 06-12-2013 - 16:04

Mda. 🙂
La aspectul asta nu am indraznit sa ma gandesc…

Dionis 06-12-2013 - 16:53

Mari prostii aici, cei ce provoaca cearta cu denumirea limbii ei sunt adevaratii agenti ce fac jocul Rusiei, chiar nu va dati seama ca multumita lor multi vorbitori de limba rusa din nou vor vota Comunistii de teama Unirii cu Romania???

ValVerde 06-12-2013 - 15:46

Ai tu atita scula ?

Toata Rusia ???
Esti in delir !

Dionis 06-12-2013 - 16:54

Mai…Mari prostii aici, cei ce provoaca cearta cu denumirea limbii ei sunt adevaratii agenti ce fac jocul Rusiei, chiar nu va dati seama ca multumita lor multi vorbitori de limba rusa din nou vor vota Comunistii de teama Unirii cu Romania???

Emil 06-12-2013 - 16:56

Chiar bine zici mai Dionis… la asta nu m-am gindit!!! Acum inteleg pozitia celora din PD! Bravo PD voi cu adevarat sunteti luptatorii pentru democratie.

Lilian 06-12-2013 - 16:59

Si acesta inca e site romanesc… sa ne fi fost voi frati cu adevarat nu ne creati noua moldovenilor asemenea probleme. Daca vor reveni comunistii la putere voi veti fi de vina. Voi- Basescu cu declaratiile lui si voi ziaristii si voi Unionistii !!!

Doru Dragomir 06-12-2013 - 17:22

Incearca sa ramai la un singur nume pe acest forum, daca nu vei fi exclus !!!!

salut 06-12-2013 - 18:51

Dorule, daca vorbesti cu Lilian, sa stii ca are dreptate.
Vorbesc – in romaneste – cu destui moldoveni care nu mai sunt legati de propaganda unora sau altora, traitori prin alte parti ale lumii, dar pericolul unei reactii exagerat antiromanesti in Moldova (datorita perceptiei ca romanii sunt prea agresivi) e real si destul de ridicat.
Si, chiar te rog sa ma crezi, nu vorbesc despre moldovenii rusofili, care si ei sunt destul de multi.
Deci, eu zic sa te mai gandesti daca tai sau nu pe unul care incearca sa deschida niste ochi.

digital 06-12-2013 - 18:57

salutule, cred că nici unul dintre noi doi, nu deținem datele suficiente pentru a ne pronunța, așa că poate moderatorii sau adminii să știe mai bine ce zic!

salut 06-12-2013 - 19:10

Nu stiu la ce te referi. Stiu insa sigur cum gandesc multi moldoveni de etnie romana CARE NU MAI SUNT SUPUSI PRESIUNILOR SAU PROPAGANDEI ! Fortati nota cu Moldova si va veti lamuri ce iese. Iti spun de la inceput: unire nu iese.
Incercati „soft” sa faceti moldovenii sa-si doreasca sa fie intr-o Romanie bogata si cu perspective , si este o sansa.

digital 06-12-2013 - 14:35

……“vrea” referendum şi pretinde că există două limbi “identice”

ce cretin e ăsta!
Limba ROMÂNĂ e UNICĂ !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 06-12-2013 - 15:00

Realitatea Romaniei e cu totul alta decât încearcă televiziunile să ne-o îndese în minţile noastre aşa cum îndesau vechii artilerişti acel dispozitiv format dintr-un băţ lung la capul caruia era ataşat un şomoiog de cârpe. Venea artileristul, băga, îndesa mai bine zis şomoiogul ăla cu forţa pe gâtul tunului, făcea un du-te vino cu acel băţ, (vino se scrie aici legat, domnu’ Neacşu!, nu vin-o; da?), cu acel şomoiog, după care dădea drumul la o ghiulea pe gâtul tunului şi executau focul. Cam aşa încearcă televiziunile aservite puterii să ne bage în capetele noastre, pe care ei le cred seci, imaginea Romaniei, a realităţii în care orbecăim ca peştii orbi ! Realitatea reieşite din ştirile de la televiziuni sau a discursurilor oficiale ale politicienilor nu este cea adevărata, ci, realitatea imediată pe care o trăim zilnic ca nişte berbeci beţi este aceea pe care Academia Caţavencu o ilustrează în numărul lor „festiv” de ziua naţională, unde pe prima pagină apare o poză fabulos de interesantă, de reală, de tragi-comică : „Mai bine am vorbi de REÂNTOARCEREA LUI MOŞ NICOLAE!”, spune ziarul. Vine sau REvine Moş Nicolae? Dacă vă uitaţi bine pe poza de pe prima pagină veţi vedea că acolo e chiar nea Nicu, cu un „Omagiu” scris de Victor Ponta sub braţ… E? Ce spune în „bulă” Nicolae Ceauşescu e corect : „Omagiile mele tovarăşu’ Ponta, mă faci nostalgic, la putere sunt tot analfabeţi, căldura se scumpeşte, benzina e un lux, pensionarii stau în continuare la cozi; a! văd că le dai şi-o sută-n plus, dar vezi să n-o coteşti spre Târgovişte !” Asta-i adevărata Romanie! Nu aia cu stema-n piept şi gargară nefondată la parade şi televiziuni.

Orice politician care se deplasează care astăzi întro zănă cât de cât importantă a Romaniei, nu mă refer aici la judeţele Călăraşi, Giurgiu, Teleorman ş.a.m.d.m., într-o zi naţională sau într-o zi cu „rezonanţă” pentru români, o ia în barbă de nu se vede! Or, lucrul ăsta îl ştiu şi politicienii şi de aceea nu s-au mai dus pe-acolo de mult timp pentru că se lăsa cu moarte de om, da?, dacă prostimea asta de politicieni de la Bucureşti ar fi ajuns la Alba-Iulia de 1 decembrie ar fi fost moarte de om. Deci, asta este Romania, da? Nu s-a făcut nimic de 25 de ani, anul ăsta este un an de minciună naţională, am traversat un an grosolan, acest 2013, cu toţi neaveniţii care mai ieri s-au îmbrăcat în haine de gală şi au început să ne vorbească frumos. N-avem nevoie nici de ei şi nici de cei care stăteau cu gura până la urechi să-i asculte! Nu ! Noi avem nevoie să ne explicăm unii altora aşa cum suntem : neplăcuţi, enervanţi, oameni de nimic, golani, hoţi, trepăduşi, asta este Romania de fiecare an! Desigur că pe ei trebuie să-i sărbătorim de 1 decembrie, nu de fapt pe cei care nu exista, creaturile imaginare. Asta nu ne interesează ! Avem timp să visăm pe tot restul anului.

Nu-mi poate ieşi din cap ideea că la ziua naţională, în tribuna oficială era prezent Adrian Năstase, puşcăriaşul. Nu înţeleg cu ce drept, cine l-o fi invitat, în ce scop, care era rolul lui acolo ? Măcar minima decenţă ar fi trebuit să opereze în astfel de situaţii; omul trebuia să fie tras pe linia moartă, da? Pentru tot ce a făcut, după ce a ieşit din puşcărie, dacă avea un pic de bun simţ nu se mai putea prezenta niciodată la vreo manifestaţie oficială.

Realitatea e mai bine definită dacă o compari. E bine să te compari cu altcineva pentru că orice comparaţie te aduce cu picioarele pe pământ si-ţi dă posibilitatea să te vezi aşa cum eşti. Uite, spre exemplu, dacă ne comparăm cu Japonia ! Nu, nu trebuie să ne comparăm cu Japonia la ce suntem azi, acum, în clip asta. N-ar duce la nimic bun o comparaţie de genul aesta. Ştim că în timp ce la noi oamenii fac greva foamei la Oltchim, sute de bătrâni se calcă în picioare pentru nişte ajutoare expirate, şi alte atrocităţi sunt în desfăşurare, crime, sinucideri, răpiri, atacuri la bankomate, Japonia trăieşte o altă realitate, ea are nişte planuri şi nişte viziuni care pentru noi nu par nimic altceva decât ficţiuni ştiinţifico fantastice. (Dom’ Neacşu, ştiinţifico se scrie cu doi „i”, da?). Deci, în timp ce în Romania visurile naţionale sunt legate de câteva şosele, vai mama lor, care oricum nu vor fi realizate niciodata, Japonia?, da?, Japonia are altfel de planuri. Şi care sunt alea? Pai, japonezii şi-au făcut planuri pentru ca până în anul 2035 să facă o centură în jurul Lunii, în acea zonă numită „Inelul ecuatorului Lunii”, unde să instaleze panouri solare, care i-ar aduce Japoniei, dar şi omenirii, mai multă energie solară decât au şi SUA şi alte mari ţări industriale astăzi, de fapt toată omenirea. Deci asta le-a trecut prin cap japonezilor! Ei, cică, mai aşteaptă puţin pentru că e nevoie de nişte roboţi funcţionali care să poată să plaseze acele panouri solare pe Lună, unde va exista energie căcălău pentrui toată lumea. E? Dacă făceam noi asta cu Şova pe un proiect, putea să se laude ! Dar el n-a făcut nimic până acum şi nu va face nici de acum încolo ! Şova este pe MINUS nu ştiu câte sute de kilometri de autostradă, pentru că, deşi noi ne lăudăm că vom avea mii şi mii de kilometri în următorii ani, mi-e şi jenă să mă gândesc ce se va întâmpla când oamenii politici vor anunţa aşa ceva ! Da? Cum ar fi ca să vii la sfârşitul unui an şi să spui ; „în anul acesta Romania s-a îmbogâţit cu trei mii de kilometri de autostradă”, când ăsta, Şova, se laudă DOAR cu o „sută”, şi ăştia nefuncţionali! E vorba de ce aici? De autosdrada Bucureşti-Ploieşti ? Păi acolo nu este nimic. Dacă ai o diaree eşti gata ! Nu ai unde să te duci! Poţi să întorci pe Bucureşti-Ploieşti, dar ca să poţi să te uşurezi şi tu civilizat, undeva, nema! Nu există o reclamă, nu există o benzinărie ! Ăia sunt kilometri de autostradă?

Suntem ultimii în lumea asta, suntem ultimii în această Europă, suntem cei mai nenorociţi oameni de pe această planetă. Ăştia sunt romanii la data de 5 decembrie 2013 : ruşinea şi tristeţea Europei ! Da? Şi niciodată n-ar fi trebuit să ne fie mai mare ruşine că suntem români decât astăzi ! Chestia cu : „suntem mândri, … bla-bla-bla” ?, este cea mai mare ticăloşie. Asta te descalifică şi mai mult. Dacă tu găseşti în momentul ăsta vreun motiv de mândrie, după ce ai fost minţit 25 de ani, pracitc, când condiţiile de trai sunt de ultimă speţă, în toate domeniile, învăţământul e la pământ, da?, sistemul sanitar este la pământ, justiţia a fost anesteziată ani de zile de călăii naţiunii, deşi, azi, parcă a mai fost dezgheţată un pic de „pretenii” europeni, da?, salariile sunt lamentabile, se câştigă la 25 de ani de la revoluţie un salariu de kakat!, da?, infrastructură nu există, noi trăim încă din ce-a făcut Ceauşescu, clasa politică este la-men-ta-bi-lă, practic cu toţii sunt în aceeaşi oală a ordinăriei, ei neavând niciodată vreo idee de ce trebuie făcut cu această ţară. Deci, revenind, cum mai poţi să spui astăzi că : sunt mândru că sunt român? Cât de schizofrenic trebuie să fii ca să faci o astfel de afirmaţie?

Dacă ai un politician chior, dă anunţ pe Mercador!

digital 06-12-2013 - 17:41

tu n-ai nici un drept să discuți despre România.(PERIOD)

nu exiști!

Antibasistul 07-12-2013 - 22:25

Corect, e doar un țigan ca al lui stapin țiganul DD!

pathfinder 06-12-2013 - 15:09

Nastrusnica idee are KGB-istul Marian Lupu.
Ailalti KGB-isti mai bine stateau ghinisor…

Io zic asa:
1. americanii sa stabileasca prin referendum daca vorbesc americana sau engleza;
2. mexicanii daca vorbesc mexicana sau spaniola;
3. brazilienii daca vorbesc braziliana sau portugheza.

Ca sa fie clar!

ionisus 06-12-2013 - 15:44

Corect, dar ai uitat de limba….canadiana!!! Iar canadienii au, de fapt, doua limbi oficiale, „canadiana” engleza si „canadiana” franceza!!! Da las’ ca se duce nea lupu la Ottawa si le deschide el mintea si astora…

digital 06-12-2013 - 16:41

mare, ingineria asta cu…..două limbi, poate-mi dai și mie una!
văd că sunteți extaziați de chestia asta, poate de aia au succes maxim dictaturile cu longlife la țări fără tradiție democratică!
iar în Canada ca român să stai tu cu familia ta!

UnUL 06-12-2013 - 17:28

S-au ivit și pe forumuri mankurții : Viorel, Sergiu (sau, mai degrabă, Serghei!), Radu Dănilă sau doar nătărăii : Dionis, Lilian…

pista laszlo 07-12-2013 - 20:09

dionis si lilian sunt niste moldoboi. mai rau e cu salut, ca e din romania

Antibasistul 07-12-2013 - 20:17

Io stiam ca singurii boi sint UNGAROBOII!

UnUL 07-12-2013 - 21:21

Știai p r o s t, Bășinel, ca de obicei !

Antibasistul 07-12-2013 - 22:12

Bou basist NEEDUCAT, iarasi vorbesti NEINTREBAT!

UnUL 07-12-2013 - 23:18

„bou basist!” – copy-paste nr 217
„needucat” – copy-paste nr. 185
„vorbești neîntrebat” – copy-paste nr. 208

Antibasistul 07-12-2013 - 23:32

Iarasi minți!

UnUL 06-12-2013 - 17:29

Degețel, ești cam tont (lucru deja cunoscut de noi toți!), în loc să pricepi că ionisus face mișto de mariam Lupu – și pe drept cuvânt – tu sari ci gura !

UnUL 06-12-2013 - 17:30

Scuze : Marian Ursu (rus!)

digital 06-12-2013 - 17:39

băi kkt cu ochi, tu de exemplu la cluj, ai putea face un exercițiu de imagine?!
adică să mi-o și sugy și să și vorbești în același timp?!
dacă reușești, eu sunt de acord cu două limbi oficiale în aceeași țară, iar dacă nu reușești te angajezi la pariu să continui cu prima, ok, retardatule clujan?!

UnUL 06-12-2013 - 18:14

Degețel, ești idiot : nici Ionisus nici eu nu am susținut o asemenea idee idioată. Mai citește de vreo 5 ori postarea lui, poate pricepi până la urmă.

digital 06-12-2013 - 19:01

UnUL
06-12-2013 at 18:14

ai văzut mă calache, oi fi eu idiot da tu mi-o sugy!

UnUL 06-12-2013 - 19:09

Obsesia suptului la unele persoane.

Marius Bâtcă 06-12-2013 - 17:13

@ digital
Lasa-i. Sunt niste sclavi platiti de PDM. Scriu de la 3 IP-uri diferite, dar si-au luat mai multe nick-uri, ca sa para mai multi. In presa de la Chisinau a fost invazie de mesaje din astea azi pe forumuri. Niste papagali.

digital 06-12-2013 - 17:15

m-am gândit dar nu prea credeam!
mulțumesc, d-le Bâtcă!

ValVerde 06-12-2013 - 17:18

De fapt credeai dar nu te-ai gindit.

digital 06-12-2013 - 17:29

ValVerde
06-12-2013 at 17:18

de fapt, tu cam sugy …llla!

UnUL 06-12-2013 - 17:35

Ai pus punctul pe i, ValVerde.

UnUL 06-12-2013 - 17:32

Decizia asta a Curții Constituționale a fost ca o piatră aruncată într-un viespar. Și imediat s-au ivit – nu numai în lumea politică din Moldova ci și pe forumuri – mankurții : Viorel, Sergiu (sau, mai degrabă, Serghei!), Radu Dănilă sau doar nătărăii : Dionis, Lilian…

Europeanuul 06-12-2013 - 19:44

HaHa, oamenii statului moldovenesc se teme sa nu-si piarda statalitatea!

Europeanuul 06-12-2013 - 19:44

*se tem

Virgiliu Soare 06-12-2013 - 21:49

Imperiul Rus nu accepta adevarurile. Oamenii platiti de el trebuie sa actioneze. Altfel isi pierd banii. Domnul Marian Lupu mai inainte parea chiar ca exista. Cu asemenea opinii dovedeste ca este o simpla fantosa sensibila la banii rusesti si nimic mai mult. Bine ca s-a deconspitat! Putea sa mai astepte si sa mai incaseze in tolba-i incapatoare! Dar unde nu-i cap… Domnul Marian Lupu crede ca va mai juca un rol in politica Republicii. E treaba dumnealui! Dar in calitate de mankurt are o viata scurta. E dimensiunea si limita dumnealui pe scala istoriei. Asa se duc cei mici care s-au umflat in bataia vantului! Sa-i fie tarana usoara!

kapa 07-12-2013 - 13:29

comunistii au fost tot timpul niste tradatori,ce coloana vertebrala la ei,amoeba proteus.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult