Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Conservatorii vor puterea

Conservatorii vor puterea

scris de D.S.S.
2 afisari

Peste 6.000 de delegaţi ai Partidului Conservator s-au reunit duminică la Sala Palatului în cadrul Congresului Extraordinar al PC, pentru a-i desemna pe secretarul general şi preşedintele executiv al formaţiunii, dar şi pentru a trasa noi linii de strategie politică pentru perioada următoare.

Peste 6.000 de delegaţi ai Partidului Conservator s-au reunit duminică la Sala Palatului în cadrul Congresului Extraordinar

Peste 6.000 de delegaţi ai Partidului Conservator s-au reunit duminică la Sala Palatului în cadrul Congresului Extraordinar

Senatorul Vasile Nistor a fost desemnat în funcţia de preşedintele executiv al formaţiunii, cu 5.971 de voturi, iar deputatul Damian Florea – în cea de secretar general, cu 6.002 de voturi pentru.

Totodată, conservatorii au adoptat la Congres modificările aduse statutului partidului, printre acestea regăsindu-se descentralizarea puterii de la organismele de conducere naţionale către filialele judeţene, responsabilizarea factorilor de decizie de la nivel local şi sporirea drepturilor, competenţelor şi atribuţiilor structurilor teritoriale.

De asemenea, în fiecare organizaţie, precum şi la nivelul conducerii au fost introduse funcţiile de preşedinte executiv şi de trezorier, organizaţiile judeţene urmând să desemneze câte o persoană pentru fiecare funcţie.

Conservatorii au simplificat şi procedurile de sancţionare pentru „membrii care au acţiuni contrare intereselor partidului„.

Cu unanimitate de voturi a fost adoptată o rezoluţie prin care conservatorii susţin că actuala criză este accentuată de deficitul de înţelegere a problemelor de către guvernanţi şi în care evidenţiază principiile pentru care PC va milita în continuare.

Potrivit documentului adoptat, conservatorii vor susţine principiile care asigură dezvoltarea economică şi o viaţă calitativă a cetăţenilor României – separarea puterilor în stat, suveranitate naţională, scoaterea justiţiei de sub influenţa politicului şi modernizarea sectorului public.

Potrivit rezoluţiei, PC susţine o politică fiscală adecvată pentru dezvoltarea IMM-urilor şi crearea de noi locuri de muncă, modificări privind regimul TVA – aplicare şi colectare -, revizuirea Codului Muncii, revizuirea Legii pensiilor.

Totodată, conservatorii vor susţine dezvoltarea unui program de restructurare funciară pentru comasarea terenurilor agricole cu suprafaţă redusă în vederea creşterii eficienţei în agricultură, redefinirea politicilor de mediu, aplicarea unui Pact pentru energie până în 2020 şi punerea în practică a unui Pact naţional pentru sănătate.

În Congresul Extraordinar a fost validat, cu unanimitate de voturi, protocolul semnat cu Partidul Naţional Liberal, prin care s-a constituit Alianţa de Centru Dreapta, şi protocolul Uniunii Social Liberale.

Totodată, preşedintele PC, Daniel Constantin, a anunţat posibilii candidaţi ai formaţiunii în judeţe şi la Primăria Capitalei. ”Trebuie să devenim un partid al aleşilor locali în 2012. Trebuie să arătăm că avem măsuri şi soluţii la problemele cu care se confruntă România”, a afirmat Daniel Constantin.

Printre cei nominalizaţi de preşedintele conservatorilor se află Tudor Ciuhodaru, Ştefan Florescu, Bogdan Diaconu şi, nu în ultimul rând, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care ar putea aspira la fotoliul de primar general dacă bucureştenii vor decide desfiinţarea sectoarelor prin referendum.

De la tribuna congresului, primarul Piedone a dorit să clarifice care sunt condiţiile în care va candida la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti.

Mulţumesc domnului preşedinte (Daniel Constantin – n.r.) şi dvs., celor care s-au gândit la mine, să candidez la Primăria Capitalei. Să clarificăm şi acest lucru. M-am căsătorit o dată, nu-mi trebuie altă nevastă, am 23 de ani de căsătorie. Am obţinut o primărie, n-am s-o trădez, voi rămâne candidat la Primăria Sectorului 4 atâta timp cât Legea Capitalei este aşa cum este acum. Dacă în urma referendumului cetăţenii (…) îşi vor exprima dorinţa să existe sectoare, voi rămâne la sector, dacă îşi vor exprima dorinţa să fie o singură primărie, candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a spus Piedone.

El a afirmat că Bucureştiul nu are nevoie de „un mamut cu picioare de lut”, care să înveţe să meargă în următorii 10 ani.
Cu ocazia congresului, preşedintele PC, Daniel Constantin, şi-a lansat cartea ”Dialoguri politice virtuale”, apărută la tipografia Intact.

La eveniment au fost prezenţi liderul PNL, Crin Antonescu, iar din partea PSD, vicepreşedintele social-democrat Ecaterina Andronescu, Daniel Constantin afirmând că nu a dorit să invite pe nimeni de la PDL.

De la lucrări a lipsit preşedintele fondator al PC, senatorul Dan Voiculescu. Între cei prezenţi s-au mai aflat deputatul Varujan Pambuccian, liderul Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, reprezentanţi ai sindicatelor

4 comentarii

pathfinder 04-04-2011 - 11:42

Bre aia 6000 nu-s delegati.
Is toti membrii partidului… 🙂

silvestru 04-04-2011 - 13:08

PC-ul e un „curat” cu persepective bune….

capisci 04-04-2011 - 13:51

interesant congresul…PC are un potential foarte interesant, va fi surpriza viitoarelor alegeri

Negativ 04-04-2011 - 21:44

succes Voiculescu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult